نانوتکنولوژی
پایداری نانوالیاف پروتئین آب پنیر در pHهای مختلف

فلورا فرخی؛ فوژان بدیعی؛ محمدرضا احسانی؛ مریم هاشمی

دوره 19، شماره 1 ، شهریور 1399، ، صفحه 35-52

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.127218.1233

چکیده
  نانوالیاف ‌پروتئینی با حرارت‌دهی پروتئین‌های کروی در دماهای بالاتر از دمای دناتوره‌شدن آنها و در pH اسیدی به‌دست‌می‌آیند. این ساختارها طولی در حدود 1 میکرومتر و قطری در حدود 1 تا 10 نانومتر داشته و بسیار ناهمسان‌گرد هستند. هدف اصلی این پژوهش، تولید نانوالیاف از ایزولة پروتئین‌آب‌پنیر، بررسی ویژگی‌های ظاهری و عملکردی نانوالیاف ...  بیشتر

عوامل مؤثر بر نیرو و انرژی برای جداکردن زیره از بوته زیرة سبز

محمدحسین سعیدی راد؛ احمد طباطبایی فر؛ فوژان بدیعی

دوره 11، شماره 2 ، شهریور 1389، ، صفحه 49-58

چکیده
  زیرة سبز گیاهی یکساله و یکی از گیاهان زراعی مستعد برای مناطق خشک و نیمه‌خشک ایران است.  زیرة سبز  به­ دلیل نیاز آبی کم و کوتاه بودن فصل رشد آن در سال­های اخیر مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است.  زیرة سبز در زمان برداشت مقاومت کمی در برابر ریزش دارد و اگر توجه نشود بخش عمده­ای از محصول از دست می­رود.  دلیل ریزش دانه در ...  بیشتر

بررسی عوامل مؤثر بر مقاومت مکانیکی دانه زیره در بارگذاری شبه استاتیکی

محمدحسین سعیدی راد؛ احمد طباطبایی فر؛ فوژان بدیعی

دوره 9، شماره 3 ، آذر 1387، ، صفحه 23-34

چکیده
  به­منظور تعیین مقاومت مکانیکی دانة زیره، در این تحقیق اثر عوامل مختلف شامل رطوبت، اندازة دانه، سرعت و جهت بارگذاری بر نیرو و انرژی لازم برای شکست دانه زیره تحت بارگذاری شبه استاتیکی مطالعه شد.  نتایج نشان می­دهد که رطوبت و جهت بارگذاری در سطح احتمال 1 درصد تأثیری معنی­دار بر نیرو و انرژی لازم برای شکست دانه دارند.  تأثیر اندازة ...  بیشتر

مطالعة خواص جذب بخارآب در گزانگبین به روش دینامیکی

فوژان بدیعی؛ عسگر فرحناکی؛ هما بهمدی

دوره 9، شماره 1 ، خرداد 1387، ، صفحه 81-94

چکیده
  گزانگبین ماده­ای است شیرین که به­طور طبیعی از تراکم مواد قندی و توسط حشرة سیاموفیلا آستراگالیکولا به دست می­آید که از شیرة گیاه گون گزانگبینتغذیه می­کند.  منحنی­های جذب و دفع رطوبت در گزانگبین به روش دینامیکی برای یک نمونه گزانگبین در رطوبت­های نسبی­ 0، 15، 30، 45، 60، 75 و 90 درصد و در دو دمای 15 و 25 درجة سانتی­گراد با تکنیک ...  بیشتر

تغییرات انتالپی ژلاتین در زمان نگهداری در حالت شیشه ای

فوژان بدیعی

دوره 8، شماره 3 ، آذر 1386، ، صفحه 127-140

چکیده
  در این تحقیق، دمای انتقال شیشه­ای (Tg)  و دمای ذوب (Tm)  ژلاتین با رطوبت­های 7، 11، و 14 درصد به کمک تکنیک گرماسنجی پویشی تفاضلی (DSC) اندازه­گیری شد.  با افزودن آب به ژلاتین، مقادیر gTو Tm کاهش یافت.  Tg ژلاتین نیمه­بلوری بیش از مقدار Tgدر ژلاتین با ساختار بی­شکل یا آمورف بود که با سردکردن سریع از حالت مذاب به دست می­آید.  ...  بیشتر