تأثیر افزودن سبوس خیس شده‌، آرد مالت گندم‌، و خمیر ترش بر کاهش اسیدفیتیک نان بربری

زهرا شیخ الاسلامی؛ مهدی کریمی

دوره 13، شماره 2 ، شهریور 1391، ، صفحه 97-108

https://doi.org/10.22092/jaer.2012.100275

چکیده
  هر فرد روزانه برای حفظ سلامتی و کمک به فعالیت دستگاه گوارش و پیشگیری از سرطان روده بزرگ باید 35-25 گرم فیبر رژیمی ‌مصرف کند.  ‌این ماده در میوه‌ها و سبزی‌ها وجود دارد اما از طریق اضافه کردن مقدار سبوس (حاوی سلولز) به نان نیز تأمین می‌شود.  سودمندی سبوس به دلیل داشتن مقدار قابل توجهی اسیدفیتیک، که مانع جذب عناصر معدنی مهم مثل آهن‌، ...  بیشتر

تاثیر امواج فراصوت بر بعضی خواص نشاسته سیب‌زمینی و گندم

مهدی کریمی؛ هاشم پورآذرنگ؛ علی مرتضوی؛ مهدی نصیری

دوره 9، شماره 1 ، خرداد 1387، ، صفحه 95-108

چکیده
  نشاسته، پلیمر ارزان و طبیعی با کاربری فراوان است.  نشاستة طبیعی مشکلاتی به وجود می­آورد که استفاده وسیع از آن را در صنایع محدود می‌کند.  می‌توان نشاسته را در جهت کاربرد موردنظر صنعت اصلاح کرد.  امروزه توجه ویژه به اصلاح فیزیکی نشاسته برای کاربردهای غذایی وجود دارد زیرا نشاستة اصلاح­شدة فیزیکی ایمن است.  امواج فراصوت ...  بیشتر

نقش امولسیفایرها، درصد استخراج آرد و ترتیب زمانی مخلوط کردن خمیر بر حفظ رطوبت و کیفیت نان نیمه حجیم صنعتی

زهرا شیخ الاسلامی؛ مهدی کریمی

دوره 5، شماره 4 ، اسفند 1383، ، صفحه 25-36

چکیده
  در این تحقیق تأثیر سه عامل اصلی  درصد استخراج آرد، روش مخلوط کردن خمیر، و نوع افزودنی بر کیفیت نان بربری صنعتی بررسی شد. گندم M-V-17 با درصدهای استخراج 89، 86، 84 و 81 با استفاده از آسیاب آزمایشگاهی آرد شد.ویژگی­های فارینوگرافی آردهای تهیه شده، به تنهایی و همراه با افزودنی‏های گلیسریل مونو استئارات و سدیم استئارویل-2- لاکتیلات بررسی ...  بیشتر