بیوتکنولوژی مواد غذایی
تعیین ویژگی‏های مولکولی و کاتالیتیکی آنزیم زایلاناز اسیددوست باسیلوس سابتیلیس K40b

پریناز مرادی دزفولی؛ مریم هاشمی؛ مریم موسیوند؛ محمود خسرو شاهلی

دوره 15، شماره 4 ، اسفند 1393، ، صفحه 53-64

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.100440

چکیده
  در بررسی حاضر سویه باسیلوس سابتیلیسK40b  از ریزوسفر برنج جدا و پتانسیل تولید آنزیم زایلاناز آن با استفاده از روش بیوشیمیایی ارزیابی شد.  حضور ژن زایلاناز در سویه K40b به روش مولکولی ردیابی و پس از تعیین توالی در بانک ژن مرکز اطلاعات زیست فناوری ثبت شد.  توالی این ژن شامل 563 نوکلئوتید است که یک رشته پپتیدی 187 اسید آمینه‏ای را کد می‏کند.  ...  بیشتر

شناسایی مولکولی باکتری‌های با پتانسیل پروبیوتیکی جداسازی شده از محصولات لبنی سنتی آذربایجان بر اساس ژن 16S rDNA

محمدامین حجازی؛ پریا مختاری زنوزی؛ محمود خسرو شاهلی؛ ابوالفضل برزگری؛ حاجیه لطفی؛ صولت اسلامی؛ سیامک علیزاده

دوره 13، شماره 3 ، آذر 1391، ، صفحه 51-62

https://doi.org/10.22092/jaer.2012.100281

چکیده
  هدف از این تحقیق شناسایی دقیق 22 ایزوله لاکتوباسیلوس جدا شده از محصولات لبنی سنتی منطقۀ آذربایجان است.  بدین­منظور، ژن 16S rRNA با جفت آغازگر‌های عمومی طی واکنش زنجیره پلی­مراز (PCR) تکثیر شد.  قطعه‌ای به طول 1500 جفت باز مشابه با اندازه مورد انتظار تکثیر شد.  استفاده از 5 آنزیم برشی Bsp143I، BsuRI، TaqI،  MspIوHindIII و مقایسه الگوی برشی حاصل ...  بیشتر