مینا طهرانی زاده؛ احمد غضنفری مقدم؛ حسن هاشمی پور رفسنجانی
چکیده
کربن فعال نوعی زغال است که از تجزیۀ حرارتی مواد آلی بهدست میآید. کربن فعال دارای تخلخل بسیار زیادی است و از آن به عنوان فیلتر سیالات استفاده میشود. اخیراً از مواد کشاورزی مختلفی برای تهیۀ کربن فعال استفاده شده است. چوب نخل خرما با چگالی پایین و تخلخل بالا، پتانسیل خوبی برای تهیۀ این ماده دارد. در این پژوهش، با تجزیۀ ...
بیشتر
کربن فعال نوعی زغال است که از تجزیۀ حرارتی مواد آلی بهدست میآید. کربن فعال دارای تخلخل بسیار زیادی است و از آن به عنوان فیلتر سیالات استفاده میشود. اخیراً از مواد کشاورزی مختلفی برای تهیۀ کربن فعال استفاده شده است. چوب نخل خرما با چگالی پایین و تخلخل بالا، پتانسیل خوبی برای تهیۀ این ماده دارد. در این پژوهش، با تجزیۀ حرارتی این چوب در دمای 450 درجه سلسیوس و به مدت 60 دقیقه، کربن فعال تهیه شد. نتایج نشان میدهد که از هر 100 گرم چوب، حدود 30 گرم کربن فعال با چگالی 12/0 گرم بر سانتیمترمکعب با عدد یدی 585 میلیگرم بر گرمبه دست میآید. فرایند کاهش جرم چوب در حین تجزیۀ حرارتی با یک مدل تحلیلی بررسی شد و با استفاده از آن ضریب انتشار مواد فرار چوب 8-10 ×29/4 مترمربع بر ثانیه تخمین زده شد. پیشرفت تجزیۀ حرارتی نیز با استفاده از روش اجزای محدود مدلسازی و این مدل به خوبی (98/0=R2) در دادههای آزمایشگاهی برازش شد. مدل اجزای محدود برای فرایند تجزیۀ حرارتی به دلیل در اختیار گذاشتن جزئیات بیشتری از روند تغییرات جرم بر مدل تحلیلی برتری داشت.
احمد غضنفری مقدم؛ مطهره واعظی زاده؛ شهین نوربخش
چکیده
در فرایند تهیه خوراک دام یا روغن از هسته خرما ابتدا آن را میخیسانند تا هسته نرم شود و انرژی کمتری صرف آسیاب کردن آن گردد. در این پژوهش به بررسی اثر دمای آب در چهار سطح 25، 35، 55، و 65 درجه سلسیوس در میزان جذب آب و قطر ذرات آسیاب شدة هسته خرما پرداخته شده است. بررسی روند جذب آب توسط هسته خرما نشان میدهد که با افزایش دمای آب، سرعت ...
بیشتر
در فرایند تهیه خوراک دام یا روغن از هسته خرما ابتدا آن را میخیسانند تا هسته نرم شود و انرژی کمتری صرف آسیاب کردن آن گردد. در این پژوهش به بررسی اثر دمای آب در چهار سطح 25، 35، 55، و 65 درجه سلسیوس در میزان جذب آب و قطر ذرات آسیاب شدة هسته خرما پرداخته شده است. بررسی روند جذب آب توسط هسته خرما نشان میدهد که با افزایش دمای آب، سرعت و میزان جذب آب و همچنین میزان رطوبت نهایی هسته خرما افزایش مییابد. حداکثر میزان جذب آب در دماهای ذکر شده به ترتیب 59، 62، 71، و 73 درصد بر پایه وزن خشک بود. بررسی فرایند جذب آب توسط سه مدل تحلیلی، پیج و نمایی نشان داد که هر سه مدل بهخوبی در دادههای آزمایشگاهی برازش شده ولی مدل پیج با ضریب تبیین بیشتر (99/0=R2) بهتر دادهها را توجیه کرد. بررسی تأثیر دما و مدت آب دادن بر روی هستههای خرما نشان داد که با افزایش دما و مدت خیساندن، اندازه ذرات آسیاب شده با نرخ بیشتری کاهش یافت. مناسبترین دمای آب 35 درجه سلسیوس بود که با خیساندن هستهها در این دما به مدت 72 ساعت و آسیاب کردن آنها به مدت 30 ثانیه، قطر متوسط ذرات به کمتر از 2/1 میلیمتر کاهش یافت در حالیکه این کاهش اندازه برای دمای 25 درجه سلسیوس پس از گذشت حدود 175 ساعت بهدست آمد. مدل لگاریتمی ارائه شده برای بیان قطر ذرات آسیاب شده به صورت تابعی از زمان خیساندن به خوبی با دادههای آزمایشگاهی مطابقت کرد (98/0>R2).
معصومه علی بابا؛ احمد غضنفری مقدم؛ علی رجبی پور
دوره 11، شماره 4 ، اسفند 1389، ، صفحه 67-76
چکیده
دانة پسته پس از انبارداری در حین حمل و نقل تحت تأثیر نیروهای مختلفی قرار میگیرد و صدمات مکانیکی مختلفی از جمله شکستگی، ترک خوردگی، و خراشیدگی در مغز آنها به وجود میآید. خصوصیات مکانیکی مغز پسته در شدت صدمات وارده به آن مؤثرند و این خصوصیات خود تابع شرایط نگهداری پسته در انبار خواهد بود. در این پژوهش، اثر چهار دمای 25، 5، 5- ...
بیشتر
دانة پسته پس از انبارداری در حین حمل و نقل تحت تأثیر نیروهای مختلفی قرار میگیرد و صدمات مکانیکی مختلفی از جمله شکستگی، ترک خوردگی، و خراشیدگی در مغز آنها به وجود میآید. خصوصیات مکانیکی مغز پسته در شدت صدمات وارده به آن مؤثرند و این خصوصیات خود تابع شرایط نگهداری پسته در انبار خواهد بود. در این پژوهش، اثر چهار دمای 25، 5، 5- و 15- درجة سانتیگراد بر خصوصیات مکانیکی مغز پسته بررسی شد. در آزمایشهای انجام شده برای هر دما، دانةهای پسته در کیسههای پلاستیکی به مدت سه ماه در انبار نگهداری شد و سپس تحت آزمونهای ماندگاری، ضربه، فشار، و خردشدگی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل نتایج نشان دادند که دماهای زیر صفر درجة سانتیگراد باعث حفظ پوستة سطحی مغز پسته میشوند و از صدمات ماندگاری آن میکاهند، ولی این دماها باعث ترد شدن مغز گشته و شکنندگی آن را افزایش میدهند. در آزمایشهای فشار، مدول الاستیسیته برای تیمارهای ذکر شده به ترتیب 17/64، 11/63، 70/37 و 56/26 مگا پاسکال به دست آمد و توان لازم برای ایجاد تسلیم بیولوژیکی با افزایش دمای نگهداری افزایش یافت. آزمون خردشدگی تفاوت چندانی بین توزیع پراکندگی ذرات خرد شده روی الکهای مختلف نشان نداد.
امین رستمی؛ احمد غضنفری مقدم؛ سیامک طالبی؛ سیدجواد سجادی
دوره 9، شماره 3 ، آذر 1387، ، صفحه 123-134
چکیده
پسته مهمترین محصول صادراتی غیر نفتی ایران محسوب میشود؛ وجود پستههای پوک در میان پستههای مغزدار، باعث افت کیفیت و قیمت محصول میشود. در پایانههای فراوری پسته، معمولاً پستههای پوک را از پستههای مغزدار با روش شناوری در آب یا با استفاده از دستگاههای مکانیکی جدا میکنند که روشهای مکانیکی دقت بالایی ندارند ...
بیشتر
پسته مهمترین محصول صادراتی غیر نفتی ایران محسوب میشود؛ وجود پستههای پوک در میان پستههای مغزدار، باعث افت کیفیت و قیمت محصول میشود. در پایانههای فراوری پسته، معمولاً پستههای پوک را از پستههای مغزدار با روش شناوری در آب یا با استفاده از دستگاههای مکانیکی جدا میکنند که روشهای مکانیکی دقت بالایی ندارند و روش شناوری نیز احتمال انتقال قارچ را از پستههای آلوده به پستههای غیر آلوده بالا میبرد. در مقالة حاضر روشی مبتنی بر آنالیز انعکاس صدای برخورد پسته با صفحهای فولادی در دو حوزة زمان و فرکانس پیشنهاد شده است. برای این کار، دستگاهی مرکب از یک جعبة آکوستیک متصل به رایانة شخصی تهیه شد. ابتدا نمونههایی از دانههای پسته بر اساس اندازه به سه گروه درشت، متوسط، و ریز تفکیک و سپس هر گروه بر اساس وزن به دو گروه پوک و مغزدار تقسیم شد. انعکاس صدای هر برخورد از طریق میکروفن به رایانه منتقل و در دو حوزة زمان و فرکانس آنالیز شد. شناسایی رایانهای بر اساس روش نزدیکترین فاصله به میانگین صورت گرفت. بهترین نتایج برای گروه درشت بهدست آمد. در این جداسازی دقت 75/98 درصد برای تشخیص پستههای درشت پوک و 50/82 درصد برای تشخیص پستههای درشت مغزدار بهدست آمد. نتایج به دست آمده از دقت تشخیص برای گروههای دیگر نیز نسبتاً مناسب بود. حداقل دقت جداسازی برای دانههای متوسط مغزدار، معادل 75/62 درصد بهدست َآمد.