هیمن امیری؛ محمدحسین کیانمهر؛ اکبر عرب حسینی؛ نبی اله کشوری
چکیده
متراکمسازی و تهیۀ پلت یکی از راههای مؤثر جهت استفادۀ بهینه، کاهش هزینۀ حمل و نقل، و افزایش صرفه اقتصادی در استفاده از کمپوست حاصل از زبالههای شهری است. مقدار رطوبت کمپوست مهمترین عامل فیزیکی برای هر نوع ماشین تولید پلت است. در این تحقیق مواد ابتدا با همزن ورزدهنده آماده و پس از آن جهت پلت کردن به اکسترودر تکپیچ منتقل ...
بیشتر
متراکمسازی و تهیۀ پلت یکی از راههای مؤثر جهت استفادۀ بهینه، کاهش هزینۀ حمل و نقل، و افزایش صرفه اقتصادی در استفاده از کمپوست حاصل از زبالههای شهری است. مقدار رطوبت کمپوست مهمترین عامل فیزیکی برای هر نوع ماشین تولید پلت است. در این تحقیق مواد ابتدا با همزن ورزدهنده آماده و پس از آن جهت پلت کردن به اکسترودر تکپیچ منتقل شدند. آزمایشها در سطوح رطوبتی 35، 45، و 50 درصد اجرا و سرعت چرخش مارپیچ اکسترودر در 100، 150، 200، و 250 دور در دقیقه اجرا شد تا میزان رطوبت بهینه و تأثیر آن بر خصوصیات پلتهای کمپوست تعیین شود. نتایج نشانمیدهد که پارامترهای رطوبت کمپوست و سرعت چرخش مارپیچ اکسترودر و همچنین اثر متقابل آنها، تأثیری معنیدار بر دوام پلتها دارند به طوریکه افزایش مقدار رطوبت از 35 به 45 درصد باعث افزایش معنیدار دوام از 86/35 به 29/78 درصد میشود. در کلیۀ سرعتهای مارپیچ اکسترودر، با افزایش رطوبت از 35 به 45 درصد میزان دوام پلتها به طورمعنیدار افزایش مییابد. همچنین در همۀ سرعتهای پیچ اکسترودر، به جز 150 دور در دقیقه، پلتهای تولید شده با مقدار رطوبت 35 درصد، نسبت به پلتهای دارای 45 درصد رطوبت، استحکام بالاتری از خود نشان میدهند.
حسین احمدی چناربن؛ سعید مینایی؛ علی رضا بصیری؛ مرتضی الماسی؛ اکبر عرب حسینی
چکیده
علف چای Hypericum perforatum L. یکی از گیاهان دارویی است که مهمترین ویژگی گونههای ایرانی آن، بالا بودن درصد هیپریسین در برگ و گلهای آن است. منحنیهای هم دما، رابطه تعادلی بین فعالیت آبی و مقدار رطوبت محصول در دمای ثابت را نشان میدهند و آگاهی از آنها در فرآیند انبارمانی و خشک کردن محصول ضروری است. در این تحقیق، رطوبت تعادلی هم دمای ...
بیشتر
علف چای Hypericum perforatum L. یکی از گیاهان دارویی است که مهمترین ویژگی گونههای ایرانی آن، بالا بودن درصد هیپریسین در برگ و گلهای آن است. منحنیهای هم دما، رابطه تعادلی بین فعالیت آبی و مقدار رطوبت محصول در دمای ثابت را نشان میدهند و آگاهی از آنها در فرآیند انبارمانی و خشک کردن محصول ضروری است. در این تحقیق، رطوبت تعادلی هم دمای جذب و دفع گل گیاه علف چای در چهار دمای 40، 50 ،60، و 70 درجه سلسیوس و در محدوده فعالیت آبی 11/0 تا 84/0 به روش وزنسنجی ایستا تعیین شد. از مدلهای هندرسون، هالسی، ازوین، چانگ فاست و گاب برای برازش دادههای حاصل از آزمایش استفاده شد. در تعیین منحنیهای هم دمای جذب و دفع رطوبت، به ترتیب، مدلهای چانگ فاست و هالسی دارای بهترین برازش بودند.