تکنولوژی مواد غذایی
اثر برخی شیرین کننده ها بر خصوصیات فیزیکی شیمیایی،حسی و بافت مسقطی رژیمی

رویا پیکری؛ محمد دانشی؛ سید علی یاسینی اردکانی

دوره 19، شماره 1 ، شهریور 1399، ، صفحه 105-118

https://doi.org/10.22092/fooder.2019.124711.1193

چکیده
  چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی از جمله بیماری‌های رو به گسترش هستند و به همین دلیل، طراحی و تولید فراورده‌های غذایی کم‌کالری، بدون قند یا با قند کاهش یافته به‌عنوان یک راهبرد، به‌شدت مورد توجه قرار گرفته است. مسقطی یکی از شیرینی‌های سنتی ایران است که حدود 25 درصد وزن آن را شکر تشکیل می‌دهد و بنابراین حذف شکر به‌ویژه از نظر ...  بیشتر

تکنولوژی مواد غذایی
اثر دمای نگهداری بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی ، میکروبی و حسی آبلیمو

مطهره درود؛ محمد دانشی؛ محمدرضا ناطقی

دوره 18، شماره 2 ، اسفند 1398، ، صفحه 15-28

https://doi.org/10.22092/fooder.2019.122744.1168

چکیده
  آبلیمو یکی از انواع آبمیوه است که به­ عنوان طعم ­دهنده و افزودنی در نوشیدنی­ها استفاده می­شود. آبلیموی حاصل از آبگیری، معمولاً بلافاصله بسته ­بندی و در دمای یخچال، محیط و فریزر نگهداری ­می­شود. در این پژوهش، اثر دماهای نگهداری فوق بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی (pH، اسیدیته، مواد جامد انحلال­پذیر در آب، ترکیبات پلی­فنلی، ...  بیشتر

شیمی مواد غذایی
اثر افزودن برخی ترکیبات کلاته کننده، امولسیفایری و املاح بر خصوصیات حل پذیری و ریز ساختار شیر خشک بدون چربی

محمدحسین رجایی؛ محمد دانشی؛ حسین واعظی

دوره 18، شماره 1 ، شهریور 1398، ، صفحه 101-114

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.122982.1166

چکیده
  خواص فیزیکی و عملکردی شیر خشک در بازسازی یا استفاده از آن در فرمولاسیون فراورده‌های غذایی مختلف اهمیت خاصی دارد. فرآیند بازآبدار شدن ضعیف شیر خشک بدون چربی مشکلاتی در اختلاط یکنواخت به وجود می­آورد و تأثیر نامطلوبی بر خواص عملکردی آن می‌گذارد. در این پژوهش، به منظور بهبود خواص بازآبدار شدن، از چند ترکیب امولسیفایری، کلاته کننده ...  بیشتر