مهندسی صنایع غذایی
بررسی عوامل موثر بر میزان پودر شدگی هسته خرما در یک آسیاب مدل

مجتبی کرم پور؛ رسول معمار دستجردی؛ مجید رهنما؛ مهدی سعادت فرد

دوره 18، شماره 2 ، اسفند 1398، ، صفحه 123-136

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.124738.1194

چکیده
  خرما یکی از مهم‌ترین محصولات صادراتی کشور ایران است. هسته خرما حدود 10 درصد وزن کل خرما را تشکیل می‌دهد و می‌تواند پس از آسیاب شدن برای تغذیه دام به­ کار رود یا در بسیاری از کارگاه‌های فرآوری خرما در صنایع تبدیلی و شیرینی سازی  به­ کار رود. هدف از این پژوهش، بررسی اثر سرعت دورانی، میزان تغذیه و دما بر میزان پودرشدگی هسته خرما ...  بیشتر

بررسی تأثیر رقم و نوع محصول (اصلی و رتون) بر برخی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و تبدیل شلتوک به برنج سفید

محمدرضا علیزاده

دوره 16، شماره 3 ، آذر 1394، ، صفحه 93-106

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.102992

چکیده
  در این تحقیق برخی از خواص فیزیکی، مکانیکی و تبدیل برنج سه رقم محلی متداول به نام‌های هاشمی، علی‌کاظمی و طارم در دو نوع محصول اصلی و رتون بررسی شد.  آزمایش به صورت فاکتوریل (2×3) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در پنج تکرار صورت گرفت.  نتایج نشان می‌دهد که تنها ضخامت و درجة کرویت دانة برنج محصول اصلی (به ترتیب 68/1 میلی‌متر و 388/0) به ...  بیشتر