فناوریهای پس از برداشت
تاثیر نوع انبار بر قابلیت انبارمانی و کیفیت پیاز در مناطق روزکوتاه جنوب ایران

ایران محمدپور؛ حامد حسن زاده خانکهدانی؛ فروغ شواخی

دوره 19، شماره 1 ، شهریور 1399، ، صفحه 79-90

https://doi.org/10.22092/fooder.2019.125163.1199

چکیده
  این پژوهش به منظور ارائۀ راهکارهای مناسب برای افزایش عمر انباری پیازدر استان هرمزگان اجرا شد. به منظور کیورینگ، ارقام پیاز پریماورا (Primavera) و تگزاس ارلی گرانو (Texas Early Grano) بهمدت دو روز در نور آفتاب قرار داده شدند. پیازها در توری پلاستیکی بسته‌بندی و به مدت سه ماه در سه انبار سنتی بهینه‌شده بادمای 2±33 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 4±49 ...  بیشتر

فناوریهای پس از برداشت
اثر بازدارندگی عصاره اکالیپتوس و اسطخدوس بر جوانه‌زنی سیب‌زمینی

فرزاد گودرزی

دوره 18، شماره 1 ، شهریور 1398، ، صفحه 47-60

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.121299.1132

چکیده
  جوانه‌زنی، عامل حدود 12 تا 17 درصد ضایعات انباری سیب‌زمینی است. با وجود روش‌هایی کارآمد مانند کاربرد کلروپروفام برای کنترل جوانه‌زنی، نمایان شدن جنبه‌های مضر مصرف نگه‌دارنده‌های شیمیایی، و اقبال روز افزون مصرف ‌کنندگان به فرآورده‌های سالم، نیاز به ترکیبات طبیعی مهارکننده جوانه‌زنی را ضروری کرده است. بر این اساس، در این تحقیق ...  بیشتر