صنایع غذایی
ام البنین عسگری تپه؛ سارا موحد؛ حسین احمدی چناربن
چکیده
تعیین خواص فیزیکی محصولات کشاورزی بهمنظور تحلیل رفتار آنها در هنگام فرآوری از قبیل جابهجایی، پوستکنی، تمیز کردن، جداسازی، خشککردن، و ذخیرهسازی ضروری است. طراحی این دستگاهها و ماشینهای کاشت، داشت، و برداشت بدون توجه به خواص فیزیکی محصولات کشاورزی نتایج مطلوب بهدست نخواهد داد. در این تحقیق، تأثیر مقدار رطوبت دانه (10، ...
بیشتر
تعیین خواص فیزیکی محصولات کشاورزی بهمنظور تحلیل رفتار آنها در هنگام فرآوری از قبیل جابهجایی، پوستکنی، تمیز کردن، جداسازی، خشککردن، و ذخیرهسازی ضروری است. طراحی این دستگاهها و ماشینهای کاشت، داشت، و برداشت بدون توجه به خواص فیزیکی محصولات کشاورزی نتایج مطلوب بهدست نخواهد داد. در این تحقیق، تأثیر مقدار رطوبت دانه (10، 14 و 18 درصد) و نوع رقم، بر خواص فیزیکی دو رقم دانه برنج به نامهای رضاجو و دمسیاه بررسی شدهاست. بهمنظور تجزیهوتحلیل دادهها، از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد و میانگینها با آزمون چند دامنهای دانکن و در سطح احتمال 1% =α مقایسه شدند. نتایج بررسیها نشان میدهد که با افزایش رطوبت، غیر از ضریب کرویت، سایر خواص فیزیکی مانند طول، عرض، ضخامت، قطر هندسی، قطر حسابی، سطح، و حجم و نیز خواص ثقلی مانند چگالی ظاهری، چگالی واقعی، تخلخل، و وزن هزار دانه افزایش مییابد درحالی که رقم تأثیر معنیداری بر خواص مذکور ندارد.