پوششهای خوراکی
بررسی اثر پوشش خوراکی ژل آلوئه‌ ورا بر افزایش زمان ماندگاری و ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی زردآلو

حمید حسینی؛ علی نجفی؛ سیدحمیدرضا ضیاالحق

دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1402، ، صفحه 49-66

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.359689.1342

چکیده
  در سال­های اخیر پوشش­های خوراکی با توجه به ویژگی­های عملکردی که دارند مورد توجه زیادی قرار گرفته و برای یک­سری از محصولات غذایی از جمله میوه­ها به­کار رفته­اند. زردآلو از میوه­هایی است که زمان ماندگاری کوتاهی دارد. هدف این پژوهش افزایش ماندگاری زردآلو در دمای یخچال با استفاده از پوشش خوراکی آلوئه­ ورا و بررسی ویژگی­های ...  بیشتر

بسته بندی
تأثیر پوشش موسیلاژ گل ختمی حاوی اسانس پوست پرتقال (Citrus sinensis) بر فساد اکسایشی ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)

شهین زمردی؛ مجتبی آزدر قره آغاجی؛ مهدی قره خانی؛ شهرام حنیفیان

دوره 21، شماره 1 ، مرداد 1401، ، صفحه 179-192

https://doi.org/10.22092/fooder.2021.353815.1296

چکیده
  فعالیت‌های آنزیمی و شیمیایی در فیله ماهی در یخچال منجر به فساد و کاهش کیفیت محصول می‌گردد. در این راستا، استفاده از پوشش‌های خوراکی دارای ترکیبات آنتی‌اکسیدانی یک روش موثر برای حفظ کیفیت ماهی می‌باشد. در این مطالعه، تاثیر پوشش حاصل از 1.5 درصد موسیلاژ گل ختمی حاوی غلظت‌های صفر، 0.25 و 0.5 درصد اسانس پوست پرتقال در جلوگیری از فساد شیمیایی ...  بیشتر

صنایع غذایی
افزودن باکتری های پروبیوتیک به فیلم خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولزو اندازه‌گیری میزان زنده‌مانی در دو دمای یخچالی و محیط

بهزاد ابراهیمی؛ رضا محمدی؛ سید امیر محمد مرتضویان؛ سعیده شجاعی علی آبادی

دوره 17، شماره 2 ، مهر 1397، ، صفحه 79-90

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.121354.1134

چکیده
  امروزه بالا بردن زنده‌مانی پروبیوتیک‌ها از طریق افزودن مستقیم آنها به فیلم‌های خوراکی و پوشش‌هابرای جلوگیری از مرگ و میر آنها، بسیار مورد توجه است. در این پژوهش، قابلیت زیستی چند سویه پروبیوتیک شامل لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس کازئی، لاکتوباسیلوس رامنوسوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در فیلم تولیدی خوراکی بر پای کربوکسی ...  بیشتر

صنایع غذایی
تأثیر پوشش دهی با صمغ فارسی بر ماندگاری مغز گردو

جواد امینی راستابی؛ علی میرزایی

دوره 17، شماره 2 ، مهر 1397، ، صفحه 101-111

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.122926.1164

چکیده
  مغز گردوی تازه در شرایط نگهداری طبیعی کاملاً فسادپذیر است. این محصول در دوره انبارمانی، اگر شرایط محیطی نامساعد باشد، دچار کپک‌زدگی، تغییر وزن در اثر جذب رطوبت، و واکنش‌های اکسایشی می‌شود. در اثر این تغییرات، بافت محصول تخریب می‌شود و کیفیت آن کاهش می‌یابد. هدف از این پژوهش، بررسی اثر پوشش خوراکی صمغ فارسی بر ماندگاری مغز گردو ...  بیشتر