فرمولاسیون
تأثیر استفاده ازنسبت‌های مختلف شیر الاغ و شیر گاو بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی ماست قالبی

الناز قنبری؛ مصطفی سلطانی؛ سوده محمدی

دوره 20، شماره 1 ، شهریور 1400، ، صفحه 1-18

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.343462.1275

چکیده
  ماست از فرآورده‌های تخمیری پرمصرف شیر است که به دلیل ارزش تغذیه‌ای بالا تأثیر مثبتی بر سلامتی دارد. شیر الاغ سرشار از ویژگی‌های تغذیه‌ای و درمانی بالاست که در غنی‌سازی فرآورده‌های غذایی مختلف به کار گرفته می‌شود. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر استفاده از نسبت‌های مختلف شیر الاغ و شیر گاو بر ویژگی‌های کیفی ماست قالبی است. به این ...  بیشتر

مدلسازی/ شبیه سازی
مدلسازی و بهینه یابی شرایط استخراج خشک صمغ دانه ی مرو

احمد رضا حسینی؛ سید محمد علی رضوی؛ مسعود تقی زاده

دوره 20، شماره 1 ، شهریور 1400، ، صفحه 79-94

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.342583.1266

چکیده
  در این پژوهش، صمغ دانه مرو بر اساس روش خشک (مبتنی بر اصطکاک) استخراج شد و شرایط استخراج با استفاده از روش سطح پاسخ و در قالب طرح باکس بهنکن بهینه‌یابی گردید. روش استخراج خشک با هدف دستیابی به روشی اقتصادی، سریع، دوست‌دار محیط زیست (تکنولوژی سبز)، پیوسته، با کاربری آسان و خودکار به کار گرفته شد. متغیرهای مستقل این پژوهش شامل: سرعت روتور ...  بیشتر

صنایع غذایی
بررسی خواص فیزیکوشیمیایی ارقام برنج در دو منطقه مختلف کشت در ایران

عاصفه لطیفی؛ محمد زمان نوری؛ فاطمه حبیبی

دوره 17، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 15-28

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.121968.1152

چکیده
  در این مطالعه تأثیر میانگین دما و میزان بارندگی متفاوت دو منطقه بر کیفیت تبدیل و پخت برخی ارقام برنج ارزیابی شده است. در سال زراعی 1391، ارقام طارم محلی، فجر و شفق در استان‌های مازندران و فارس با شرایط آب و هوایی متفاوت کشت شدند و خصوصیات مرتبط با تبدیل شلتوک به برنج سفید، صفات کیفی و ویسکوزیته ارقام بررسی شد. نتایج حاکی از تغییرات معنی‌دار ...  بیشتر