مقاله پژوهشی غذاهای فراسودمند
بررسی اثر پروتئین آب‌پنیر و صمغ دانه کتان بر ویژگی‌های فیزیکی و حسی پاستیل پفی پوره عناب-سیب

الهام آذرپژوه؛ پروین شرایعی؛ هادی زراعتگر؛ بیتا بیضایی

دوره 22، شماره 2 ، دی 1402، صفحه 1-20

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.359116.1337

چکیده
  پاستیل بر پایه میوه‌جات جایگاه ویژه‌ای را در فرهنگ غذایی نوجوانان و جوانان ایفا می‌کند و مصرف مکرر و کافی آن نقش مؤثری در دستیابی به‌سلامت عمومی دارد. در این پژوهش، پاستیل فراسودمند با بافت پفی با استفاده از روش آماری طرح مرکب مرکزی تولید گردید. بدین منظور، پاستیل با استفاده از پوره عناب - سیب به‌عنوان پایه اصلی فرمولاسیون با درصدهای ...  بیشتر

مقاله پژوهشی صنایع غذایی
بررسی اثر استفاده از پودر میوه فیسالیس و صمغ کتیرا به عنوان جایگزین تخم مرغ در تهیه سس مایونز رژیمی

علیرضا رحمن؛ فرزاد کاظمی پور؛ فاطمه حسین مردی

دوره 22، شماره 2 ، دی 1402، صفحه 21-44

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.362585.1368

چکیده
  امروزه با توجه به شیوع روزافزون چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن در جوامع بشری، تحقیقات گسترده‌ای به منظور یافتن جایگزین‌های چربی و همچنین تولید محصولات فراسودمند صورت پذیرفته است که صنعت سس مایونز نیز از این موضوع مستثنی نیست. در این تحقیق، سس مایونز با هدف جایگزینی تخم مرغ (در مقادیر صفر، 15.4، 15.7، 15.10 و 15.13 درصد) با هر یک از میوه فیسالیس ...  بیشتر

مقاله پژوهشی فناوریهای پس از برداشت
بررسی تولید و خصوصیات فیزیکوشیمیایی سرکه خرمای استعمران

لیلا بهبهانی؛ مریم رواقی

دوره 22، شماره 2 ، دی 1402، صفحه 45-54

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.359191.1338

چکیده
  سرکه یک چاشنی فراسودمند و پرمصرف در سراسر جهان است که از مواد اولیه مختلفی تهیه می‌شود. گزارش‌های زیادی در تأیید قدرت ضداکسایشی سرکه و استفاده از آن به عنوان کاهنده چربی خون و کاهش وزن وجود دارد. این ماده همچنین به دلیل وجود مواد مغذی مانند کربوهیدرات‌ها، اسیدهای آمینه و پپتیدها، ویتامین‌ها و مواد معدنی یک افزودنی غذایی برتر است. ...  بیشتر

مقاله پژوهشی نانوتکنولوژی
بررسی ویژگی‌های دینامیکی و فیزیکوشیمیایی نانو ذرات حاوی عصاره پروپولیس

منصوره سلیمانی فرد؛ جواد فیضی

دوره 22، شماره 2 ، دی 1402، صفحه 55-69

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.361745.1362

چکیده
  پروپولیس سرشار از ترکیبات بیواکتیو ازجمله ترکیبات آنتی‌اکسیدان و ضد میکروبی است، ازاین‌رو محافظت از این ترکیبات حساس با روش‌هایی با کارایی بالا مانند ریزپوشانی ضروری است. هدف از این پژوهش، استخراج عصاره پروپولیس، تهیه نانو ذرات حاوی عصاره و بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی آن است. در این پژوهش، عصارۀ پروپولیس با حلال‌های اتانول- ...  بیشتر