@article { author = {رضوانی, سیدمعین الدین and بیات, فریبا and نصرتی, علی احسان}, title = {Quantitative Properties and Water Use Efficiency of White Garlic (Ecotype Hamedan) by Cut-off Date and Irrigation Level}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {12}, number = {3}, pages = {1-14}, year = {2011}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {10.22092/jaer.2011.100315}, abstract = {Irrigation management includes cut-off dates, water volume and irrigation frequency control to influence the yield and post-harvest status of garlic. In this study, the effect of cut-off dates and irrigation levels on garlic were investigated over three years using a completely randomized block arranged in a split plot experimental design consisting of three levels of irrigation (75%, 100%, 125% water use) as the main plot and three irrigation cut-off dates (current date of cut-off, one week prior to and one week subsequent to the prevalent date for Hamedan garlic farms) as the sub-plot with three replications. After harvesting, the clove weight, bulb diameter, clove and skin numbers and yield were measured. The greatest and least clove weights were obtained for 125% water used in the third (47.5 g) and first (39.8 g) cut-off dates, respectively. Clove weight and bulb diameter for the third date increased and skin number decreased. The greatest yield was obtained for 125% water and at the first cut-off date (10450 kg/ha).  The differences were not significant for the other treatments, except for 75% water used at the third cut-off date (8622 kg/ha). The greatest WUE was found for 75% water at the first cut-off date (9.7 kg/m3). As a result of this study, the 75% level of irrigation and the first cut-off date were shown to be the most suitable.}, keywords = {Cut-off date,garlic,irrigation amount,yield}, title_fa = {بررسی تغییرات برخی ویژگی های کمی و کارایی مصرف آب توده سیر سفید همدان در زمان های قطع و سطوح مختلف آبیاری}, abstract_fa = {از آنجا که مدیریت آبیاری (زمان قطع آبیاری، حجم آب آبیاری و دور آبیاری) بر عملکرد و کیفیت پس از برداشت محصول سیر و قابلیت انباری آن اثر گذار است، آزمایشی به‌صورت طرح کرت­های خرد شده در قالب بلوک­های کامل تصادفی به‌مدت سه سال (1386-1384) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اکباتان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان اجرا شد که در آن مقادیر مختلف آب آبیاری به‌عنوان عامل اصلی در 3 سطح (75، 100، و 125 درصدنیاز آبی) و زمان قطع آبیاری به‌عنوان عامل فرعی در 3 سطح (یک هفته قبل از زمان رایج منطقه، زمان رایج قطع آبیاری در منطقه و یک هفته پس از زمان معمول منطقه)و در 3 تکرار به اجرا درآمد.  پس از برداشت محصولوزن، قطر، تعداد پوستۀ سوخ­ سیر، تعداد سیرچه­ها، و عملکرد اندازه­گیری شد.  نتایج آزمایش نشان می­دهد که بالاترین و پایین­ترین وزن سوخ را به‌ترتیب در تیمار 125 درصد نیاز آبی و قطع آبیاری مرحله­های سوم و اول با وزن 5/47 و 8/39 گرم به‌دست می­آید.  وزن و قطر سوخ­ها در تاریخ­های قطع دیرهنگام­تر آبیاری افزایش و تعداد پوسته سیرکاهش می­یابد.  بالاترین عملکرد در تیمار 125 درصد نیاز آبی و قطع آبیاری مرحله اول به‌مقدار 10450 کیلوگرم در هکتار به‌دست آمده است که از نظر آماری،  جز در مقایسه با تیمار75 درصد نیاز آبی و قطع آبیاری مرحله سوم به‌مقدار 8622 کیلوگرم در هکتار،  با دیگر تیمارها تفاوت معنی­داری نداشت.  بالاترین کارایی مصرف آب مربوط به سطح تأمین 75 درصد  نیاز آبی و قطع آبیاری مرحلۀ  اول به‌مقدار 7/9 کیلوگرم بر متر مکعب است.  بر اساس نتایج حاصل، تأمین 75 درصد نیاز آبی و تاریخ قطع آبیاری اول مناسب تشخیص داده شده است.  }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100315.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100315_af06aef554be597733c4a50ca989bed5.pdf} } @article { author = {عباسی, نادر}, title = {The Role of Anions in the Dispersion Potential of Clayey Soil}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {12}, number = {3}, pages = {15-30}, year = {2011}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {10.22092/jaer.2011.100316}, abstract = {Soil dispersion is a phenomenon where soil particles float when they are exposed to water and are carried away by the force of seepage. Various laboratory methods, including double hydrometer, Emerson, and pinhole tests and the Sherard chemical method have been used to evaluate soil dispersion potential. Despite the fact that soil dispersion is caused by its chemical composition, the results obtained from the chemical methods, especially from the Sherard method, do not match the results of the pinhole test. In this study, the role of existing anions in the dispersion potential of clayey soils was studied. Natural soil samples were collected from different regions of Iran and artificial soil samples were created by adding different percentages of sodium chloride, sodium carbonate, sodium sulfate, and sodium polyphosphate to a non-dispersive soil. The physical, chemical, and index properties of all samples were determined and the Sherard method and pinhole test were employed to determine the dispersion potential. The results obtained from the tests showed that soil dispersion, which is a physico-chemical phenomenon, was caused by a combination of existing anions and cations in the soil, both in type and quantity. It was also found that the Sherard chemical method did not determine soil dispersion correctly since the role of some anions, especially chloride, was neglected. Among the existing anions in the soil, chloride, as opposed to sodium, acted as a flocculating factor.}, keywords = {Dispersivity,Pinhole test,Sherard chemical method,soil dispersion}, title_fa = {بررسی نقش آنیون‌های موجود در عصارۀ اشباع در پتانسیل واگرایی خاک‌های رسی}, abstract_fa = {واگرایی خاک پدیده‌ای است که طی آن ذرات خاک در اثر تماس با آب به‌صورت شناور در می‌آیند و بر اثر نیروی حاصل از جریان آب از محیط خارج می‌شوند.  برای شناسایی پتانسیل واگرایی، روش‌های آزمایشگاهی متعددی شامل هیدرومتری دوگانه، پین هول، و روش املاح آب منفذی به‌کار گرفته شده‌اند.  با اینکه ماهیت واگرایی خاک‌های رسی شیمیایی است نتایج حاصل از روش‌های شناسایی مبتنی بر خصوصیات شیمیایی خاک‌ها دقیق نیست و با نتایج حاصل از سایر روش‌ها مطابقت ندارد.  این پژوهش به‌منظور ارزیابی و شناخت چگونگی تأثیر برخی از آنیون‌های غالب موجود در عصارة اشباع خاک‌ها در پتانسیل واگرایی به اجرا درآمده است.  به این منظور، ابتدا نمونه‌های خاک با مقادیر مختلف کاتیون و آنیون تهیه و آزمایش‌های مختلف شناسایی روی آنها اجرا شد.  سپس آزمایش‌های واگرایی به دو روش ؛ پین هول و روش املاح محلول در آب منفذی (شرارد) روی کلیۀ نمونه‌های طبیعی و مصنوعی اجرا شد.  نتایج حاصل از آزمایش‌ها و بررسی‌ها نشان داد که واگرایی خاک پدیده‌ای فیزیکوشیمیایی است که در اثر ترکیب‌هایی خاص از نوع و میزان آنیون‌ها و کاتیون‌های موجود در خاک به وجود می‌آید و برای ارزیابی پتانسیل واگرایی، علاوه بر میزان و نوع کاتیون‌ها، لازم است به میزان و نوع آنیون‌های موجود در عصارة اشباع خاک نیز توجه شود. }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100316.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100316_b6617ae076329de20d78fad2fe9bad1d.pdf} } @article { author = {جمالی, بهزاد and ابراهیمی, کیومرث}, title = {Time Series Forecasting of Sefidrood River Water Quality Using Linear Stochastic Models}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {12}, number = {3}, pages = {31-44}, year = {2011}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {10.22092/jaer.2011.100317}, abstract = {In the management of river basins, prediction of river water quality is essential to maintain water quality within standard limits. This study performed a time-series analysis of the prediction of chlorine concentration and electrical conductivity time series data for the period of 1991-2005 from Sefidrood River in northern Iran. The seasonal prediction of chlorine and electrical conductivity time series data was done using the linear stochastic model known as the multiplicative seasonal autoregressive integrated moving average (SARIMA). Initially, Mann-Kendall and Box-Pierce tests were used to identify the trend and stationary state of the time series, respectively. The results showed that there was no significant trend in these time series, but that 12-month seasonal patterns were observed. As a result, seasonal patterns were removed from both time series data using first-order differencing. SARIMA modeling was performed in three steps: model identification, parameter estimation and diagnostic checking. Different models of SARIMA were identified according to the ACF and PACF time series results and the model with the minimum AIC criterion was selected. For parameter estimation, model parameters were estimated using a least squares optimization algorithm that minimized the residual sum of squares. The results of diagnostic checking then indicated that the residuals were independent, normally distributed and homoscadastic. The selected SARIMA model was then used to predict chlorine concentration and electrical conductivity time series data for 2003-2005. There was a good unanimity between the predicted and observed data. For model verification, the mean and variance of the predicted and observed data were compared. The RMSE for Cl and EC were 2.2 and 278.9, respectively. The results showed that there was no significant difference between the predicted and observed time series data. This study showed that the SARIMA model can be used reliably to predict chlorine concentration and electrical conductivity time series data in Sefidrood River.}, keywords = {Electrical conductivity,Mann-Kendall,SARIMA,time series}, title_fa = {پیش بینی سری های زمانی کیفیت آب رودخانه سفیدرود با استفاده از مدل های خطی تصادفی}, abstract_fa = {پیش­بینی کیفیت آب رودخانه­ها به‌منظور مدیریت مناسب حوضه آنها ضروری است، تا بتوان برای کنترل مقدار آلاینده­ها و رساندن آنها به حد مجاز گام­هایی برداشت.  در مقاله حاضر، قابلیت پیش­بینی سری­های زمانی پارامترهای هدایت الکتریکی و کلر ایستگاه آستانه از رودخانه سفیدرود با استفاده از مدل­های خطی تصادفی بررسی شده است.  به‌منظور پیش­بینی فصلی سری­های زمانی پارامترهای مذکور، از مدل خودهمبسته میانگین متحرک فصلی انباشته (SARIMA) استفاده شد.  برای برازش این مدل از سری­های زمانی بین سال­های 1370 تا 1381، و به‌منظور صحت سنجی مدل از داده­های سال­های 1382 تا 1384 استفاده شد.  ابتدا روند و ایستایی سری­های زمانی هدایت الکتریکی و کلر به‌ترتیب با آزمون­های من-کندال بررسی و پس از آن الگوهای فصلی 12 ماهه پس از تفاضل­گیری مرتبه اول حذف شد.  مدل‌سازی یک سری زمانی به‌طور کلی شامل سه مرحله است: شناسایی مدل، برآورد پارامترهای مدل، و کنترل تشخیصی.  در مرحلةِ شناسایی، با استفاده از توابع خودهمبسته و خودهمبستةِ جزئی مدل­های مختلف SARIMA شناسایی و مدلی که کمترین مقدار ضریب آکائیک را داشت به‌عنوان بهترین مدل برازش داده شده انتخاب شد.  پارامترهای مدل با استفاده از روش تخمین حداقل مربعات باقیمانده­ها برآورد شد.  در مرحلة کنترل تشخیصی، مشاهده شد که باقیماندهء­ مدل­ها مستقل، همسان ­واریانس و دارای توزیع نرمال است.  سری­های زمانی هدایت الکتریکی و کلر برای سال­های 1382 تا 1384 توسط مدل­های انتخاب شده پیش­بینی شد.  به‌منظورصحت­سنجی مدل، میانگین و واریانس داده­های مشاهده­ای و پیش­بینی شده مقایسه شدند و اختلاف معنی­داری بین آنها مشاهده نشد.  ریشه خطای مربعات متوسط برای پارامترهای هدایت الکتریکی و کلر به‌ترتیب برابر 9/278 و 22/2 برآورد شد.  به این ترتیب با اطمینان بالا می­توان روشمدل­سازی SARIMA را برای پیش­بینی مقادیر هدایت الکتریکی و غلظت کلر در ایستگاه آستانه از رودخانه سفیدرود پیشنهاد کرد.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100317.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100317_3929fdfb73418528494cd3c2a7660694.pdf} } @article { author = {گودرزی, فرزاد and ذوالفقاریه, حمیدرضا}, title = {Effect of Beta Irradiation on Quantitative and Qualitative Changes in Potatoes During Storage}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {12}, number = {3}, pages = {45-56}, year = {2011}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {10.22092/jaer.2011.100318}, abstract = {Post-harvest management of potatoes is a major challenge in Iran. Approximately 30% of the harvest is lostafter a few months of storage. The chemical methods for long term storage are not adequate to controldeterioration and also produce undesirable side effects. To address this issue, a study on radiationpreservation of potatoes was carried out. Agria potato bulbs were irradiated using beta beams at dosages of0 (control) to 150 Gray and then kept in conventional storage for 7 months. Irradiation was done at 1, 4 and8 weeks after the date of harvest. Every six weeks moisture content, reduced sugar, sprouted tubers anddarkening of peeled potatoes were examined. The results showed that decreased sugar accumulation,sprouting, weight loss and darkening of peeled tubers irradiated at 120 Gray decreased more significantly(P ≤ 0.05) than for the less-irradiated tubers. Irradiation time had a significant effect on these parameters.The best results were obtained for potato tubers irradiated before one month after harvest. The effect ofirradiation on nitrate content of the tubers was not clear. As the storage time increased, the moisture contentof the tubers decreased and, conversely, the reduced sugar and sprouted tubers increased. This treatment isrecommended as a method to decrease potato waste to less than 10%. None of the treatments arerecommended for treating seed potato tubers.}, keywords = {Beta beam,irradiation,Potato,quality,Storage}, title_fa = {اثر پرتوهای بتا بر تغییرات کمی و کیفی سیب‌زمینی طی انبارداری}, abstract_fa = {نگهداری سیب‌زمینی پس از برداشت با مشکلات عمده‌ای همراه است.  تقریباً 30 درصد محصول تولیدی کشور طی چند ماه نگهداری از بین می‌رود.  استفاده از نگهدارنده‌های شیمیایی نه تنها به نگهداری مناسب محصول در انبار کمک نمی‌کند، بلکه اثراتجانبی نامطلوبی را نیز به‌دنبال دارند.  در این مطالعه اثر پرتو بتا بر نگهداری غده‌های سیب‌زمینی بررسی شده است.  غده‌های سیب زمینی رقم آگریا با دوزهای 30 تا150 گری تیمار و همراه با غده‌های شاهد به‌مدت 7 ماه در انبار سنتی نگهداری شدند.  غده‌ها 1، 4، و 8 هفته پس از برداشت پرتودهی شدند.  برخی عوامل کیفی سیب‌زمینی از جمله درصد رطوبت، مقدار قند احیا (کاهیده)، میزان تیرگی غده پوست‌گیری شده، و درصد جوانه‌زنی غده­ها هر 5/1 ماه یک‌بار اندازه‌گیری شد.  بر اساس نتایج به‌دست آمده، پرتودهی غده‌ها با دوز 120 گری تجمع قند احیا (کاهیده)، درصد جوانه‌زنی، تیرگی بافت پوست‌گیری شده، و افت رطوبت را به شکل معنی‌داری (درسطح 5 درصد) بهتر از دیگر تیمارها کاهش می‌دهد.  همچنین زمان پرتودهی اثر معنی‌داری بر پارامترهای فوق دارد بدین معنی که بهترین نتیجه هنگامی به‌دست می‌آید که فرایند پرتودهی غده‌ها حداکثر تا 1 ماه پس از برداشت باشد.  با افزایش زمان انبارداری غده‌ها از میزان رطوبت آنها کاسته و بر میزان قند احیا (کاهیده) و درصد جوانه‌زنی غده‌ها افزوده می‌شود.  هیچ­یک از دوزهای پرتو بتا برای پرتودهی غده‌های بذری سیب‌زمینی قابل توصیه نیست.  اجرای این روش می‌تواند ضایعات سیب زمینی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.     }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100318.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100318_a433292f945432b43d98e25ed62a1fd9.pdf} } @article { author = {جوکار, اکبر and زارع, حمید and بهمدی, هما and جوکار, لادن}, title = {The Effect of Modified Atmosphere Packaging (MAP) on Increasing Shelf life of Semi-Moistened Figs from Stahban Region}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {12}, number = {3}, pages = {57-70}, year = {2011}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {10.22092/jaer.2011.100319}, abstract = {The purpose of this research was to inhibit the proliferation of insects and microorganisms and to preserve the quality of semi-moistened figs. The microbiological, physical and chemical properties and storage pests of semi-moistened figs (cv. Sabz Stahban) in modified atmosphere packaging were evaluated after storage for 3 and 6 months at 25° and 40°C. The gas treatments tested were: 1) 74% N2 + 25% CO2 + 1% O2; 2) 49% N2 + 50% CO2 + 1% O2; 3) 24% N2 + 75% CO2 + 1% O2; 4) 95% vacuum; 5) control sample: 78% N2 + 0.3% CO2 + 21% O2. The effects of gas treatments on semi-moistened fig properties such as color, moisture, total count, mold and yeast, and acidity were insignificant. The effects of treatments were significant for storage pests, such as larva, after 3 months storage at 25°C. The most effective treatment for killing larva was 95% vacuum. Storage at 40°C was not suitable because of its adverse effect on the color and texture of the figs. It can be concluded that modified atmosphere packaging is a good replacement for methyl bromide.}, keywords = {Larva,Modified Atmosphere Packaging,semi-moistened fig,Storage Pests}, title_fa = {اثر استفاده از فناوری بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح‌شده (MAP) بر عمر ماندگاری انجیر نیمه‌مرطوب منطقۀ استهبان}, abstract_fa = {این پژوهش به‌منظور جلوگیری از رشد و فعالیت حشرات و میکروارگانیسم‌ها و حفظ کیفیت انجیر نیمه‌مرطوب اجرا شد.  ویژگی‌های میکروبیولوژیکی، فیزیکی، شیمیایی، و آفات انباری میوه انجیر رقم سبز استهبان به‌صورت نیمه‌مرطوب شده پس از 3 و 6 ماه نگهداری در دو دمای 25 و 40 درجه سلسیوس ارزیابی شد.  تیمارهای گازی اعمال شده شامل: 1- یکدرصد اکسیژن، 25درصد دی‌اکسید‌کربن و 74 درصد نیتروژن؛ 2- یکدرصد اکسیژن، 50 درصد دی‌اکسید‌کربن و 49درصد نیتروژن؛ 3- یکدرصد اکسیژن، 75درصد دی‌اکسید‌کربن و 24درصد نیتروژن؛ 4– 95 درصد خلأ؛ و 5- نمونه شاهد (هوای آزاد) (21 درصد اکسیژن، 3/0درصد دی‌اکسید‌کربن، و 78 درصد نیتروژن) بود.  نتایج نشان می­دهد که تیمارهای گازی مختلف بر بعضی ویژگی‌ها مانند رنگ، اسیدیته، رطوبت، تعداد کل باکتری‌ها، کپک، و مخمر تأثیر معنی‌داری ندارند (05/0p<).  اما تأثیر این تیمارها بر کاهش آفات انباری مانند لارو حشرات پس از 3 ماه نگهداری در دمای 25 درجه سلسیوس معنی‌دار است.  بیشترین تعداد لارو مرده در تیمار 95 درصد خلأ مشاهده شده است.  دمای 40 درجه سلسیوس به دلیل تأثیر بسیار نامطلوب بر رنگ و بافت، نمی­تواند برای نگهداری انجیر نیمه‌مرطوب دمایی مطلوب باشد. }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100319.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100319_e823068f288e78a41c6010f3be9040a9.pdf} } @article { author = {مجدی, روح اله and راسخ, منصور and افکاری سیاح, امیرحسین}, title = {Effect of Storage Period on the Physical and Mechanical Properties of Garlic}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {12}, number = {3}, pages = {71-84}, year = {2011}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {10.22092/jaer.2011.100320}, abstract = {  Physical and cutting tests were performed at 70-day intervals on a variety of local garlic maintained at three different storage periods to determine the physical properties of garlic bulbs and cloves and the cutting properties of garlic cloves The height, mean width diameter, arithmetic mean diameter, geometric mean diameter, bulk density and sphericity of the bulbs were measured and determined. These values were, respectively, 27.81-28.72 mm, 36.11-37.88 mm, 33.65-34.52 mm, 33.39-34.10 mm, 90.24%-92.48%, and 529.6-594.6 Kg/m3. The length, width, thickness, arithmetic mean diameter, geometric mean diameter, sphericity, bulk density, particle density, porosity and volume for cloves were also calculated. The results showed that storage period has a significant effect on the mean width diameter, arithmetic mean diameter and bulk density of the bulbs and also on the length, bulk density, particle density, volume and arithmetic mean diameter of the cloves. Cutting tests are performed at three loading speeds and three storage periods. The maximum cutting force required to complete cutting of the cloves was 2.28-4.79 N and the mean energy required to complete cutting of the cloves per unit area was 17.297-29.270 mJ/mm2. The mean force required to complete cutting of the cloves per unit area was 1.442-2.98 N/mm2. Storage period had a significant effect on the cutting properties of the cloves.}, keywords = {Cutting test,garlic,physical properties,Storage period}, title_fa = {تعیین اثر دوره‌های انبارداری بر برخی خواص فیزیکی و مکانیکی سیر}, abstract_fa = {در این تحقیق اثر سه سطح دورة انبارداری بر خواص فیزیکی و اثر دورة انبارداری و سرعت بارگذاری در سه سطح بر خواص برشی سیر بررسی شده است.  همچنین، برخی خواص فیزیکی و مکانیکی سیر شامل ارتفاع، متوسط قطر عرضی، قطر متوسط حسابی، قطر متوسط هندسی، ضریب کرویت، چگالی تودة پیاز سیر و نیز پارامترهای طول، عرض، ضخامت، چگالی حقیقی، چگالی توده، تخلخل، حجم سیرچه، قطر متوسط حسابی، قطر متوسط هندسی و ضریب کرویت سیرچه‌ها نیز محاسبه شده است.  ویژگی‌های برشی سیرچه‌ها شامل بیشینه نیروی برش و متوسط انرژی برش نیز اندازه‌گیری شدند.  نتایج تجزیۀ واریانس نشان می­دهد که دورة انبارداری بر ویژگی­های طول سیرچه، قطر متوسط حسابی، چگالی توده، چگالی حقیقی و حجم سیرچه و نیز دورة انبارداری بر ویژگی­های متوسط قطر عرضی، قطر متوسط حسابی و چگالی تودة سیر اثر معنی­داری دارد.  پارامترهایی که از آزمون برشی روی سیرچه استخراج بررسی شده­اند عبارت‌اند از بیشینة نیروی لازم برای برش کامل سیرچه، متوسط انرژی لازم برای برش واحد سطح، و متوسط نیروی لازم برای برش واحد سطح سیرچه در سه دورة انبارداری و سه سرعت بارگذاری که مقادیر به‌دست آمده برای این پارامترها به‌ترتیب معادل28/2 تا 79/4 نیوتن، 79/17 تا 70/29 میلی‌ژول بر میلی­متر مربع و 44/1 تا 98/2 نیوتن بر میلی­متر مربع بودند.  نتایج نشان داد که عامل دورة انبارداری تنها بر بیشینه نیروی لازم برای برش کامل سیرچه و متوسط نیروی لازم برای برش واحد سطح سیرچه اثر معنی­داری داشت.  همچنین دورة انبارداری و سرعت بارگذاری و اثر متقابل دورة انبارداری و سرعت بارگذاری بر مقدار متوسط انرژی لازم برای برش در واحد سطح سیرچه دارای تأثیر معنی­داری است.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100320.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100320_a9f8a87af00aa5e32b4ad5600f17b47d.pdf} } @article { author = {موسی زاده, حسین and کیهانی, علیرضا and جوادی, ارژنگ and مبلی, حسین and ابری نیا, کارن and شریفی, احمد}, title = {Power and Energy Requirements for a Hybrid Electric Tractor Employing Light-Duty Implements}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {12}, number = {3}, pages = {85-100}, year = {2011}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {10.22092/jaer.2011.100321}, abstract = {Corresponding Author: Ph.D. Candidate in Department of Agricultural Machinery Engineering, University of Tehran,Karaj, Iran, Telefax: +98 261 2808138 and +98 261 2801011 Mobile: 09143517477, Email: hmousazade@ut.ac.irReceived: 22 September 2010, Accepted: 4 March 2011Developing alternative technologies for the use of fossil fuels is necessary and inevitable. To meet thisneed, the SAPHT project developed an energy-efficient electric hybrid tractor for agricultural lightoperations. The energy source for SAPHT was in part solar and the rest was supplied from a grid. Thisresearch compared simulated and experimental field results for SAPHT. The results show that SAPHT iscapable of substituting for I category tractors. Using the designated parameters, SAPHT can operatestandard implements for 2-4 h daily; however, improved use of batteries would make it possible to increasethe daily range more than three fold.}, keywords = {Emissions,hybrid tractor,renewable energy,Rolling resistance,traction power}, title_fa = {توان و انرژی مورد نیاز برای انجام عملیات سبک کشاورزی با تراکتور الکتریکی هیبریدی و مقایسه آن با نتایج عملی}, abstract_fa = {مصرف بی­رویة سوخت‌های فسیلی، منجر به انتشار آلاینده‌های هوا و گازهای گلخانه‌ای (GHG) فراوانی شده است.  مشکلات ناشی از استفاده روزافزون از سوخت­های فسیلی و پیش­بینی­ پایان­پذیر بودن این سوخت­ها، یافتن فناوری‌های نوین به‌جای سیستم­های مبتنی بر سوخت­های فسیلی را اجتناب­ناپذیر نموده است.  همزمان با سایر زمینه‌های فناوری، ضروری است صنعت کشاورزی نیز خود را آمادة این جایگزینی کند.  بر همین اساس، پروژة سافت (SAPHT) برای کارهای سبک کشاورزی از قبیل کاشت محصولات ردیفی، بذر پاشی، درو علوفه، سم‌پاشی، جابه­جایی محصول در مزرعه، کارهای ثابت ایستگاهی، و برخی دیگر از عملیات طراحی و ساخته شد که به توان مصرفی پایین‌تری نیاز دارند.  سافت، تراکتور هیبریدی دو چرخ محرکی با موتورهای الکتریکی مستقل روی هر چرخ عقب است.  بخشی از انرژی سافت از خورشید و بخش دیگر از شبکة برق تأمین می­شود.  در این تحقیق ارزیابی مزرعه­ای سافت و همچنین مقایسة نتایجشبیه­سازی و عملی بررسی می­شود.  نتایج حاصل از این تحقیق نشان می‌دهد که سافت قابلیت جایگزین شدن با تراکتورهای گروه "I" را دارد و با طراحی­های انجام گرفته می­تواند روزانه بین دو تا چهار ساعت عملیات مختلف کشاورزی را به انجام برساند.  با بهبود برخی از سیستم­های استفاده شده (مثل باتری) محدودة کاری سافت را می­توان به بیش از سه برابر در روز افزایش داد.  }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100321.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100321_b6400de67adec7474c169dc2a89f49f9.pdf} } @article { author = {گازر, حمیدرضا and شیرانی راد, امیرحسین}, title = {Influence of Kernel Fluidization on the Drying and Cultivation Properties of Canola Seeds}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {12}, number = {3}, pages = {101-116}, year = {2011}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {10.22092/jaer.2011.100322}, abstract = {Several methods are used to decrease seed drying time and enhance the quality of dried seeds. Influidization methods, good aeration occurs during the drying process. In this research, conditioned seedswith 20% d.b. moisture content were dried at 30°, 40°, 50° and 60°C using three bed conditions (fixed,minimum fluidized, fluidized). All experiments were done using a batch-type fluidized bed dryer and threereplications. Temperature and bed changes in the dryer on canola seed drying kinetics were investigated.The cultivating properties of dried seeds, such as final germination percentage, emergence percentage,seedling leaf area index and seedling dry mass percentage were compared with naturally dried seeds as acontrol. Experimental results showed that temperature and seed bed changes had significant influences onthe canola seed drying process. Suitable aeration was observed during and after minimum fluidized beddrying, which may save energy during the drying process. The fluidized seed bed decreased drying timemore than 23% over the fixed bed. The fluidized resulted in about an 8% increase in drying time over thesemi-fluidized seed bed. When the use of high temperature is limited for drying, fluidization at moderatetemperatures can a suitable alternative for drying heat-sensitive materials. Drying at 30° and 40°C usingsemi-fluidized beds is a good choice for drying canola seeds. It did not have harmful effects on the canolaseed cultivation properties and kept them within standard limits.}, keywords = {Canola,drying,fluidized bed,germination,seed}, title_fa = {تأثیر سیال سازی دانه در فرآیند خشک کردن و خصوصیات زراعی بذر کلزا}, abstract_fa = {به‌منظور کاهش زمان خشک شدن و ارتقای شاخص­های کیفی بذور خشک شده از روش­های مختلف استفاده می­شود که هوا دهی مناسب با سیال‌سازی محصول به‌هنگام خشک شدن از آن جمله است.  در این تحقیق با استفاده از یک دستگاه خشک‌کن بستر سیال آزمایشگاهی، بذور کلزا با20 درصد رطوبت بر پایة وزن خشک، در محدوده دمایی30 تا 60 درجه سلسیوس با بازه­های دمایی 10 درجه سلسیوس، در سه حالت بستر ثابت، شروع سیال‌سازی و بستر سیال خشک شدند.  با در نظر گرفتن تأثیر تغییرات دما و حالت بستر بر سینتیک خشک شدن دانه­ها، صفاتی از قبیلدرصد جوانه زنی نهایی(قوة نامیه)، درصد سبز شدن، شاخص سطح برگ گیاهچه، و وزن خشک گیاهچه در بذور تحت تیمارهای آزمایشی به‌همراه تیمار شاهد (خشک و آماده نشده) ارزیابی شد.  نتایج به‌دست آمده مؤید تأثیرگذاری معنی­دار دما و سیال­سازی بستر کلزا در حین فرآیند خشک کردن است.  علاوه بر آن، تهویة مناسب در فرایند خشک کردن بذر کلزا با قرار دادن محصول در آستانة سیال­سازی و بعد از آن، در تسریع فرآیند خشک­کردن محصول تأثیرگذار است.  نتایج نشان داد که تغییرات بستر نیز در دماهای متفاوت روی کاهش زمان خشک شدن مؤثر است و سیال­سازی زمان خشک شدن بذر را بیش از 23 درصد نسبت به‌حالت بستر ثابت کاهش می­دهد.  تغییر بستر از آستانة سیال­سازی به سیال، تنها حدود 8 درصد زمان خشک شدن محصول را بالا می­برد.  از این رو می­توان گفت که وقتی کاربرد دماهای بالا برای کیفیت محصول محدود است، با قرار دادن بذر در آستانة سیال­سازی می­توان آن را با حداقل دما و صرف انرژی کمتر در زمانی کوتاه خشک کرد.  بررسی اثر سیال­سازی بذر در فرآیند خشک کردن برجوانه زنی و سبز شدن بذر کلزا نشان می­دهد که در محدوده دمایی 30 تا 40 درجه سلسیوسمی­توان بذور با رطوبت بالا را  با روش­های آستانه سیال‌سازی خشک و قوه نامیه و توان رویش بذر کلزا را در حد استاندارد حفظ کرد. }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100322.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100322_c9eb07d7a6f81f3fb0c79528c0e779fb.pdf} }