@article { author = {سلاجقه, فرشته}, title = {Effects of Curing, Fungicide and Shrink Wrap on the Storage Life of Bitter Lemons}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {10}, number = {2}, pages = {1-10}, year = {2009}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {The effects of chemical and physical treatments on the storage life of bitter lemons in Jiroft, Kerman province, were investigated. After harvesting, the lemons were treated by curing, fungicide, waxed paper, shrink wrap or using a combination of these treatments. The samples were stored in standard citrus fruit boxes for three months at 85-90% relative humidity at a temperature of 3°C. Once a month, the percentage of vitamin C, weight decrease, taste, hardness and rate of decay were recorded. It was found that the curing and fungicide treatments significantly reduced penicillium Sp. and aspergillus Sp. in the fruit. The fungicide, fungicide with waxed paper and fungicide with shrink wrap treatments retained the highest percentage of juice (hardness). The treatments of curing with waxed paper, shrink wrap with fungicide and shrink wrap had the highest percentage of vitamin C. Taste and hardness decreased during storage. Shrink wrap with curing, fungicide with shrink wrap and curing were effective in reducing the rate of decay in the lemons. The combined treatment of fungicide with curing and shrink wrap is recommended for the storage of bitter lemons because it not only controlled penicillium Sp. and aspergillus Sp., but also prevented weight loss and was more economical in comparison with the other treatments.}, keywords = {Bitter Lemon,Combined Treatments,Curing,Imazalil Fungicide,Shrink Wrap,Waxed Paper}, title_fa = {بررسی تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر عمر انباری لیموشیرین رقم محلی}, abstract_fa = {پژوهش حاضر به­ منظور تعیین اثر تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر عمر انباری لیموشیرین رقم محلی منطقة جیرفت و بم استان کرمان صورت گرفت.  میوه‌ها پس از برداشت تحت تأثیر تیمارهایی شامل قارچ‌کش، گرمادرمانی، و پوشش پلی‌اتیلن و ترکیبی از آنها قرار گرفتند و در جعبه­های استاندارد مرکبات به مدت 3 ماه در دمای 3 درجة سانتی­گراد با رطوبت نسبی90-85 درصد نگهداری شدند.  هر ماه یک­بار آزمایش­های کیفی شامل درصد کاهش وزن، اسیدیته قابل تیتر کردن، درصد آبدهی، درصد مواد جامد انحلال­پذیر، سفتی بافت، و  درصد ویتامین C روی نمونه­ها اجرا شد.  تیمار گرمادرمانی و قارچ‌کش به­طور معنی‌داری میزان آلودگی میوه‌ها به قارچ­های پنی­سیلیم و آسپرژیلوس کاهش دادند.  در بین تیمارهای اعمال شده، بیشترین درصد آبدهی از تیمار قارچ‌کش، قارچ‌کش به­علاوه پوشش پلی‌اتیلن به دست آمد.  بیشترین درصد ویتامین C در تیمار پوشش و تیمار قارچ‌کش به­همراه پوشش دیده می­شود.  سفتی بافت نمونه‌ها با گذشت زمان کاهش پیدا می­کند.  تیمارهای ترکیبی پوشش پلی‌اتیلن و گرمادرمانی و قارچ‌کش، گرمادرمانی به­علاوة پوشش پلی‌اتیلن در کنترل پوسیدگی لیموشیرین تأثیر قابل توجهی دارند.  تیمار قارچ‌کش به­همراه پوشش در کاهش ضایعات مؤثرند.  تیمار ترکیبی قارچ‌کش،گرمادرمانی به­علاوة پوشش پلی‌اتیلن در کنترل بیماری­های ناشی از حمله، گونه‌های پنی‌سیلیومی و جلوگیری از کاهش وزن میوه‌ها کاملاً مؤثرند برای نگهداری لیموشیرین در انبار می­توان این تیمارها را توصیه کرد.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100480.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100480_2761a24dcf6d4666e6a4d9379ed2e73d.pdf} } @article { author = {دهقان, الیاس and رهنما, عبدالامیر}, title = {The Effect of Planting Methods and Seed Rates on Yield of Canola in Saline Soil}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {10}, number = {2}, pages = {11-30}, year = {2009}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {Soil salinity is a serious problem in south Khouzestan province. This study was conducted in Shawoor Agricultural Research Station, north of the city of Ahwaz, on silty-clay soil with 8 dSm-1 salinity during 2006 and 2007. A completely randomized block design arranged in split plots with three replications was used. The plots (planting methods) were: broadcasting + disk harrow (P1), broadcasting + disk harrow + corrugate (P2), seed drilling (P3), seed drilling + corrugate (P4), two rows on the ridge (P5) and three rows on the ridge (P6). Subplots were seed rates of 6, 9, 12 and 15 kg/ha. The results showed significant differences (P≤0.01) between planting methods for fuel consumption, total operation time and field capacity. The lowest fuel consumption with 5.02 lit/ha obtained from P3 and followed by P5 with 6 lit/ha. The highest field capacity (1.7 ha/h) was obtained from P5, an increase of 63%, 156%, 5%, 104% and 8% over P1, P2, P3, P4 and P6, respectively. The lowest total operation time (0.58 h/ha) was obtained from P5, a reduction of 38%, 60%, 13%, 150% and 6% over P1, P2, P3, P4 and P6, respectively. Significant differences were found between planting methods for grain yield, percent of germination, number of plants per m2 and number of packsacks per plant. However, number of seeds per packsack and 1,000 kernel weights were not significant. Differences between seed rates for grain yield, number of plants per m2 and number of seeds per packsack were significant. Duration of germination, percent germinated number of packsacks per plant and 1,000 kernel weights were not significant. Maximum grain yield (2134 kg/ha), percent germinated (86%), number of plants per m2 (99), number of packsacks per plant (78) and number of seeds per packsack (23) were obtained from P5. The results suggest that, for canola Hayola 401 hybrid crops in the slightly saline soil of Khouzestan, treatment P5 (two rows 30 cm apart on the ridge and 60 cm from each other) with a seed rate of 9-12 kg/ha is the best applicable treatment.}, keywords = {Canola,Grain yield,Planting Method,saline soil,Seed rate}, title_fa = {اثر روش‌ کاشت و مقدار بذر بر عملکرد کلزا در اراضی لب‌شور}, abstract_fa = {شوری خاک از مشکلات بزرگدر جنوب خوزستان است.  این پژوهش طی دو سال 86-1384در ایستگاه تحقیقات کشاورزی شاوور واقع در شمال اهواز، در یک خاک رسی- سیلتی با شوری 8 دسی‌زیمنس بر متر به صورت کرت‌‌های خرد شده در قالب طرح بلوک‌‌های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا ‌شد.  کرت‌‌های اصلی شامل شش روش‌ کاشت 1- بذرپاش+ دیسک (P1)، 2- بذرپاش + دیسک + کروگیت (P2)، 3- خطی‌کار (P3)، 4- خطی‌کار + کروگیت (P4)، ‌5- جوی‌‌‌پشته­کار غلات با دوخط روی پشته (P5)، و ‌6- جوی‌پشته‌‌کار غلات با سه خط روی پشته (P6) و کرت‌‌های فرعی شامل چهار میزان بذر 6، 9، 12، و 15 کیلو‌گرم در هکتار و رقم کلزا کشت شده هیبرید هایولا 401 بود.  نتایج نشان داد روش‌های کاشت از نظر میزان مصرف سوخت، ظرفیت مزرعه‌ای، و زمان مورد نیاز برای عملیات کاشت اختلاف بسیار معنی‌دار داشتند.  کمترین مصرف سوخت به میزان 02/5 لیتر بر هکتار از روش P3 و پس از آن میزان 6 لیتر بر هکتار از روش P5 به­دست آمد.  بیشترین ظرفیت مزرعه‌ای (73/1 هکتار بر ساعت) در P5 حاصل شد و نسبت به روش‌های P1 تا P4 و P6، به‌ترتیب به میزان 63، 156، 5، 104 و 8 درصد افزایش نشان داد.  کمترین زمان مورد نیاز (58/0 ساعت بر هکتار) در روش کاشت P5 به‌دست آمد و نسبت به روش‌های کاشت P1 تا P4 و P6، به‌ترتیب به میزان 38، 60، 13، 150 و 6 درصد کاهش نشان داد.  بین روش‌های کاشت از نظر عملکرد دانه، درصد سبز شدن بذر، تعداد بوته در مترمربع، و تعداد خورجین در بوته تفاوت معنی‌دار بود اما از نظر تعداد دانه در خورجین و وزن هزاردانه تفاوت‌ها معنی‌دار نبودند.  بین مقادیر بذر از نظر عملکرد دانه و تعداد بوته در مترمربع و تعداد دانه در خورجین تفاوت معنی‌دار بود، اما از نظر مدت زمان جوانه‌زنی، درصد سبز شدن بذر، تعداد خورجین در بوته، و وزن هزاردانه تفاوت‌ها معنی‌دار نبودند.  بیشترین عملکرد دانه (2134 کیلوگرم در هکتار)، درصد سبز شدن (86 درصد)، تعداد بوته در مترمربع (99 بوته)، تعداد خورجین در بوته (78 عدد)، تعداد دانه در خورجین (23 عدد) از روش کاشت ‌P5 به‌دست آمد.  در نتیجه، برای کشت کلزا هیبرید هایولا 401 در اراضی لب‌شور خوزستان روش‌‌ کاشت دو خط به فاصلة 30 سانتی­متر روی پشتة 60 سانتی­متری با مصرف بذر 12-9 کیلوگرم در هکتار پیشنهاد می‌شود.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100481.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100481_4088374d6d1809c97764b1bb923173f9.pdf} } @article { author = {یارقلی, بهمن and عباسی, فریبرز and لیاقت, عبدالمجید}, title = {Investigation of Cadmium Uptake in Root Region and Accumulation in Different Parts of Common Summer Crops in Iran}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {10}, number = {2}, pages = {31-44}, year = {2009}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {The main source of heavy metals in soil is the use of urban and industrial waste water, synthetic phosphate fertilizers, sludge from sewage treatment plants. Most heavy metals accumulate in the top soil and in the long term, their increased concentration in the soil and accumulation in the plants. The quantity or level of absorption in plants, depends not only on the concentration levels of the metals in the physical and chemical composition of the soil, but also varies in different parts of the plant type. Several studies have been conducted on the use of waste water and sewage, carrying heavy metals, for agriculture; however information regarding amount of absorption and accumulation of heavy metals in various parts of different crops and plant types, is limited. This study has been conducted with the objective of analyzing the impact of various levels of cadmium concentration in soil on the quantity of its absorption and accumulation in various parts of five different types of cucurbits, commonly used in Iran. The experiments were carried out in a factorial experiment in completely randomized design, with three repetitions. The factors includes Cd concentration in 4 levels (control treatment, without adding Cd, soil with  50 mg kg-1 Cd, soil with 50 mg kg-1 Cd, soil with 50 mg kg-1 Cd and irrigation water with 0.5 molar EDTA). And plants species (five summer crops) at the end of agriculture season, samples from different organs of species have been collected to measure the magnitude of Cadmium accumulated in them. With SPSS software, variance analysis of the collected data was performed, and comparison of means was performed by Duncan multiple range test (P ≤ 0.05 and P≤ 0.01). The obtained results indicate a direct relation between Cd accumulation and Cd concentration in root region. Adding 0.5 molar EDTA to irrigation water causes more than 50 percent increase in Cd accumulation in treatment of 50 ppm Cd. Also the results show (except in control treatment) that Cd concentration is in excess of limit for human consumption.}, keywords = {ABSORPTION,Cadmium,EDTA,Polluted Soil,Summer Crops}, title_fa = {بررسی جذب کادمیوم از محیط ریشه و تجمع آن در اندام های مختلف محصولات جالیزی رایج ایران}, abstract_fa = {آلودگی محیط زیست با فلزات سنگین یک مشکل جهانی در حال گسترش است.  فلزات سنگین عمدتاً در لایة سطحی خاک رسوب می­کنند و در دراز مدت با افزایش غلظت آنها در خاک جذب گیاهان می­شوند و در اندام­های مختلف آنها تجمع پیدا می‌کنند.  مقدار جذب و تجمع فلزات سنگین در گونه­های مختلف گیاهی و در بخش­های مختلف گونه­ها متفاوت و متأثر از غلظت فلز و مشخصات فیزیکی و شیمیایی خاک است.  مطالعات زیادی در زمینة استفاده از آب­های آلوده و پساب­های حاوی فلزات سنگین در کشاورزی اجرا شده است، ولی اطلاعات در زمینة مقدار جذب و تجمع فلزات سنگین از محیط ریشه و تجمع آن در بخش­های مختلف گونه­های زراعی، به ویژه محصولات جالیزی بسیار محدود است.  این تحقیق با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف غلظت کادمیوم خاک محیط ریشه بر مقدار جذب و تجمع آن در اندام­های مختلف پنج گونة جالیزی رایج در ایران (خربزه، هندوانه، خیار، گوجه­فرنگی و کدو‌خورشتی)، به­ صورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تیمار شامل غلظت­های صفر، 50 و100 میلی­گرم کادمیوم در کیلوگرم خاک و 50 میلی­گرم کادمیوم در کیلوگرم خاک به­علاوه 25 میلی­گرم اتیلن دی آمین تترا استیک اسید (EDTA) به هر کیلوگرم خاک از طریق آب آبیاری، در سه تکرار به اجرا در آمده است.  خاک مورد استفاده از نوع لومی بود که از مزرعة چهارصد هکتاری مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر (کرج) انتخاب و بعد از دو بار الک کردن با مش دو میلی­متر و افزودن نیترات کادمیوم (Cd(NO3)2) و مخلوط کردن کامل تهیه شد.  برای کاشت از گلدان­های پلاستکی استوانه ای به قطر 40 و ارتفاع 60 سانتی­متر استفاده شده است.  در پایان فصل زراعی از بخش­های مختلف گونه های مورد مطالعه جهت سنجش مقدار تجمع کادمیوم نمونه­برداری و آزمایش شده نتایج حاصل، پس از تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS، نشان می­دهد که میزان تجمع کادمیوم با افزایش غلظت آن در محیط ریشه نسبت مستقیم دارد و افزایش EDTA ، به­طور میانگین باعث افزایشی معادل 27 درصد در جذب کادمیوم در برگ­ها و 122 درصد در میوه می­شود.  به‌جز تیمار شاهد، در سایر تیمارها میزان تجمع کادمیوم در بخش­های مختلف گونه­های مورد مطالعه بیش از حد مجاز برای مصارف انسانی است.  نتایج نشان می‌دهد که در ساقه و برگ به ترتیب خیار و کدو خورشتی بیشترین غلظت کادمیوم را دارند و گوجه­فرنگی و هندوانه کمترین تجمع را دارند؛ میوة خربزه و هندوانه بیشترین و گوجه­فرنگی کمترین میزان غلظت کادمیوم را دارند.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100482.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100482_92cc9f5245ec122a3cf54093df9a69a6.pdf} } @article { author = {محمدپور, ایران and کرمپور, فرزاد}, title = {Study of Heat and Cold Treatments for Fumigation of Piarom and Zahedi Dates}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {10}, number = {2}, pages = {45-56}, year = {2009}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {This study investigated the effectiveness of heat treatment (50°C, 60°C and 70°C for 1 h and 2h at 75-80% RH) and cold treatment (0°C and-5°C for 24h and 48h) in the control of storage pests in Zahedi and Piyarom dates. Before and after each treatment, the number of surviving adults, larvae, pupae and eggs were recorded and the percentage of infestation was calculated. The dates were treated at the selected temperatures in the first stage and then packed and stored in cold storage or at ambient temperatures for six months. The rate of infestation and microbiological and chemical analysis were recorded after two and four months of storage and six months after removal from storage. Plodia interpunctella, tribolium castaneum, lasioderma serricorne, oryzaephilus surinamensis, bartrachedra amydraula. and carpophillus sp. were collected from the infested dates. All treatments significantly decreased the percentage of infestation compared with the control group. Treatments at 70°C for 2 h and -5°C for 48h were the most effective in reducing the infestation. The results showed that treatment at -5°C for 48h reduced the infestation in the Zahedi and Piyaroum date fruits to 10% during storage. The type of storage and the length of storage interaction on the amount of infestation and percent acidity (as lactic acid) were significant. The rate of infestation and percent acidity in the samples in cold storage decreased significantly during storage. It was concluded that dry and semi-dry dates should be stored in cold storage to prevent the activity of microorganisms and pests.}, keywords = {cold Treatment,Dry and Semi-Dry Dates,heat treatment,Pest control,Storage Pests}, title_fa = {بررسی اثرات تیمارهای حرارتی و برودتی به منظور ضدعفونی دو رقم خرمای پیارم و زاهدی}, abstract_fa = {به منظور کاهش میزان آلودگی و کنترل آفات انباری در ارقام خرمای زاهدی و پیارم از روش­های حرارت دهی (دماهای 50، 60، و 70 درجه سانتی‌گراد به مدت 1 و 2 ساعت در رطوبت نسبی 80-75 درصد) و برودت­دهی (5-  و 0 درجة سانتی‌گراد به­ مدت 24 و 48 ساعت) استفاده شد.  میوه‌ها قبل و پس از تیمارشدن، از نظر آلوده بودن به آفات زنده، لارو، شفیره، و تخم‌ حشرات بررسی شدند و با شمارش تعداد دانه‌های آلوده، درصد آلودگی تعیین شد.  سپس ارقام خرما با دماهای انتخابی از مرحله اول، تیماردهی و پس از بسته­بندی در انبار معمولی و سردخانه به مدت 6 ماه نگهداری شدند.  میزان آلودگی به آفات بررسی و آزمون‌های میکروبی و شیمیایی به فاصلة هر دو ماه و برای مدت 6 ماه انجام شد.  بررسی­های اولیه وجود آفاتی نظیر شب‌پرة هندی (Plodia interpunctella)، شپشة آرد (Tribolium castaneum)، سوسک توتون (Lasioderma serricorne)، شپشة دندانه‌دار (Oryzaephilus surinamensis)، کرم میوه‌خوار خرما (Batrachedra amydraula)، سوسک میوه­خوار Sp.)(Carpophillus را در ارقام مذکور نشان داد.  تیمار نمونه­ها در مقایسه با شاهد،میزان آلودگی به آفت را به­طور معنی­داری در ارقام خرما کاهش داد که در این میان تیمارهای 70 درجة سانتی‌گراد به مدت 2 ساعت و 5- درجة سانتی­گراد به ­مدت 48 ساعت بیشترین تأثیر را در کاهش آلودگی داشتند.  نتایج حاصل از نگهداری نمونه­های تیمار شده ارقام زاهدی و پیارم نشان داد که تیمار 5- درجة سانتی­گراد به­ مدت 48 ساعت سبب کاهش میزان آلودگی به ده درصد می­شود.  اثر متقابل نوع انبار و زمان نگهداری بر میزان آلودگی به آفت و درصد اسیدیته (بر حسب اسید لاکتیک) دو رقم خرما معنی­دار بود.  با گذشت زمان نگهداری، میزان آلودگی به آفت و درصد اسیدیته خرماهای موجود در سردخانه به­طور معنی­داری کاهش یافت.  بنابراین، نگهداری ارقام خرمای خشک و نیمه‌خشک در سردخانه در جلوگیری از فعالیت آفات وامراض مؤثر است.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100483.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100483_7de7443529e6e3e0eb5a173da49faa1e.pdf} } @article { author = {داودی, محمدهادی and آستانه, فرید and الوند کوهی, حمید}, title = {Evaluation of A New Technique Using Lime to Improve Soil Mechanical Characteristics}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {10}, number = {2}, pages = {57-70}, year = {2009}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {The influence of lime on the shear strength of soil has been known for centuries. The conventional method to increase the lime content of a soil is to add less than 10% hydrated lime in the form of powder or grout to the soil. This method is convenient for soils to be used as fill material in projects such as road construction, land fill pavements or lime pile; but is not applicable where a large quantity of naturally occurring soil requires treatment, such as on a slope experiencing slippage. In this research, a new method is examined by which a lime-saturated solution of water permeates the soil. A physical laboratory model was designed, built and tested. The results of a 60 day test showed that the pozolanic reaction between soil particles and the dissolved calcium ions developed cementation between soil aggregates, leading to a significant increase in the soil shear strength. The results of a series of direct shear and Atterberg limit tests carried out on treated and untreated samples demonstrated an increase of 300% and 220% in cohesion and the internal friction angle, respectively. It also showed a decrease of 14% in the plasticity index of the soil resulting from the intrusion of hydrated lime equivalent to a mere 0.5% of the soil mass.}, keywords = {Cementation,Cohesion,Internal Friction Angle,Plasticity index,Lime,Shear strength,soil}, title_fa = {معرفی روش جدید استفاده از آهک به منظور اصلاح ویژگی‌های مکانیکی خاک و ارزیابی آن}, abstract_fa = {استفاده از آهک به صورت دوغاب غلیظ یا پودر خشک به منظور اصلاح خاک از قرن‌ها پیش شناخته شده و در پروژه‌های عمرانی به‌‌کار گرفته ‌شده است.  مقاله حاضر روشی جدید برای افزایش آهک به خاک در پروژه‌هایی معرفی می­کند که به هر دلیل امکان حفر، اصلاح، و بازگرداندن آن وجود ندارد؛ این مقاله همچنین اثر بخشی روش جدید را بررسی می‌کند.  در این روش، آهک به صورت محلول و به حالت ثقلی از داخل چاله‌های کم عمق به خاک وارد و با ایجاد واکنش با ذرات خاک، موجب اصلاح ویژگی‌های مکانیکی و فیزیکی آن می‌شود.  یک مدل فیزیکی در آزمایشگاه مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری طراحی و ساخته شد و در آن خاک با دانسیته معین، متراکم شده به مدت 60 روز محلول اشباع آهک از آن عبور داده شد و در فواصل زمانی مختلف و از نقاط متعدد آن نمونة دست‌نخورده گرفته شد.  نتایج آزمایش‌های حدود اتربرگ، برش مستقیم، و اندازه‌ گیری‌های پارامترهای شیمیایی آب و خاک نشان می‌دهد که افزایش نیم درصد وزنی آهک به خاک، بدون ایجاد اثر منفی زیست محیطی، چسبندگی و زاویة اصطکاک داخلی آن را به‌ترتیب تا نزدیک به 220 و 300 درصد افزایش و نشست اولیه و شاخص خمیری را به‌ترتیب تا 14 و 58 درصد کاهش می‌دهد. }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100484.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100484_1c7942b4ee12461a8cbf919478d60270.pdf} } @article { author = {نوذری, حامد and لیاقت, عبدالمجید and خیاط خلقی, مجید and صدیقی, عسگر}, title = {Simulation of Subsurface Drainage Systems in Unsteady States Using System Dynamics}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {10}, number = {2}, pages = {71-86}, year = {2009}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {The system dynamics technique is an object-oriented approach that studies and manages complex feedback systems. Its merits include the friendly and easy development and improvement of a model. It is also used as a decision tool for engineering problems. In this paper, the system dynamics technique was used to simulate the performance of a subsurface drainage system in an unsteady state. The model was validated using experimental field data collected from sugar cane farms in Khuzestan. The effect of different parameters on daily water table level and drainage discharge was investigated. The standard error (SE) index was calculated to determine the agreement between the observed and simulated values for water table and drainage discharge. The results indicated that the SE for water table and drainage discharge were 10.2 cm and 0.13 cm per day, respectively. In addition, the predicted upward flux in the soil showed that it can compensate for part of the water required during the irrigation season.}, keywords = {Amir Kabir Sugar,Cane,system dynamics,Subsurface drainage,Unsteady State,Water Table Level}, title_fa = {شبیه سازی سیستم‌های زهکش زیرزمینی در شرایط غیر ماندگار، با استفاده از تکنیک تحلیل پویایی سیستم}, abstract_fa = {روش تحلیل پویایی سیستم یکی از روش‌های شبیه­سازی است که به صورت شی‌گرا و مبتنی بر روابط بازخورد است.  این روش علاوه بر تشریح پویایی سیستم‌های پیچیده، می‌‌تواند قابلیت مدل‌سازی ساده و راحت را برای کاربر ایجاد کند و به عنوان ابزاری مفید در تصمیم­گیری در مسائل مهندسی به­کار رود.  در این مقاله، با استفاده از روش تحلیل پویایی سیستم و به کمک معادلات بیلان آبی در سطح خاک و ناحیة غیر اشباع، عملکرد یک سیستم زهکشی زیرزمینی در شرایط غیر ماندگار به طور کامل مدل‌سازی شد؛ و به منظور بررسی نتایج مدل، علاوه بر آنالیز حساسیت و آزمون شرایط حدی، مطالعة موردی روی مزرعة 25 هکتاری ARC 2-5 واقع در اراضی تحقیقاتی مرکز تحقیقات نیشکر واحد امیرکبیر که یکی از واحدهای هفتگانة طرح توسعه نیشکر است، صورت گرفت.  آبیاری این مزرعه در اوایل سال 1383 شروع شد و 5 ماه طول کشید.  با اجرای مدل فوق، تأثیر هر یک از عوامل مؤثر بر مدیریت تراز سطح آب و مقدار خروجی زه آب به صورت روزانه بررسی شد.  تجزیه و تحلیل آماری بین مقادیر مشاهده‌ای و شبیه­سازی شد نشان داد که انحراف معیار برای سطوح ایستابی و شدت زه آب خروجی به ترتیب 2/10 سانتی­متر و 13/0 سانتی­متر بر روز است.  نتایج حاکی از آن است که مدل حاضر می‌تواند به عنوان ابزاری مناسب برای طراحی و مدیریت سیستم­های زهکشی برای مشاوران، کارفرمایان، پیمانکاران، و سایر علاقه­مند این رشته به­کار گرفته شود.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100485.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100485_ea4acaead0f70ff2f8aa62c7014a5786.pdf} } @article { author = {خجسته نژند, مصطفی and امید, محمود and طباطبایی فر, احمد}, title = {Determination of Volume and Mass of Lemons by Mechine Vision System}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {10}, number = {2}, pages = {87-98}, year = {2009}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {Physical characteristics of agricultural products are the most important parameters in the design of grading, conveying, processing and packaging systems. Among these physical characteristics, volume, mass, projected area and center of gravity are the most important for sizing systems. In this study, the segmentation method was used to estimate lemon volume. A total of 50 randomly selected lemons were examined. The mechanized scanning system consisted of two CCD cameras, two capture cards, an appropriate lighting system and a personal computer. The cameras were arranged at right angles to each other to capture perpendicular images of the lemons. The estimated volume using this technique was compared to the actual volume of the lemons, measured by water displacement, using a paired t-test and the Bland-Altman approach. The estimated volume using the mechanized scanning method was not significantly different from that determined by water displacement (p> 0.05). The mean difference between water displacement and mechanized scanning was -0.06 cm3. The characterization results of the lemons showed that the computed volume and measured mass parameters were highly correlated, M = 0.8894V + 2.2757, with a coefficient of determination of 0.96. In conclusion, the mechanized scanning technique provides a simple and efficient methodology for estimating lemon volume and mass.}, keywords = {Lemon,Mass,Mechanized Scanning,Segmentation Method,Sizing,volume}, title_fa = {تعیین حجم و جرم لیمو با استفاده از سیستم ماشین بینایی}, abstract_fa = {خواص فیزیکی محصولات کشاورزی از مهمترین پارامترهای طراحی سیستم‌های بسته‌بندی، فراوری، انتقال، و درجه‌بندی هستند.  در میان این خواص حجم، جرم، سطح تصویر شده، و مرکز ثقل محصولات از عوامل مهم در سیستم‌های سایز‌بندی هستند.  در این مطالعه، از روشقطعه‌بندی با استفاده از سیستم ماشین بینایی برای تخمین حجم لیمو استفاده شده است.  در مجموع 50 لیمو مورد آزمون قرار گرفت.  سیستم ماشین بینایی طراحی شده شامل دو عدد دوربین CCD، دو عدد کارت تصویرگیر، یک سیستم نورپردازی، و یک کامپیوتر شخصی است.  دوربین­ها با زاویة 90 درجه نسبت به هم قرار گرفته­اند تا دو تصویر عمود بر هم از لیمو تهیه کنند.  حجم محاسبه شده با این روش با حجم واقعی اندازه‌گیری شده با روش جابه­جایی آب با آزمون t و نیز آزمونبلاند-آلتمن مقایسه شد.  حجم محاسبه شده با روش ماشین بینایی با حجم واقعی اختلاف معنی­داری نداشت (05/0 p>).  اختلاف میانگین بین روش جابه­جایی آب با روش ماشین بینایی 06/0 سانتی‌متر مکعببود.  نتایج خصوصیتی لیموها نشان داد که پارامترهای حجم محاسبه شده (V) و جرم اندازه­گیری شده لیموها(M) وابستگی خوبی نسبت به هم،  و با ضریب تبیین، 96/0، دارند.  در کل، روش ماشین بینایی به عنوان روشی ساده، دقیق،سریع، و غیر مخرب برای تخمین حجم و جرم لیمو و سایر مرکبات پیشنهاد می­شود. }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100486.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100486_4ba233fae3bed23ad9a7863f086256dc.pdf} }