@article { author = {عین افشار, سودابه}, title = {The comparison of microwave and SO2 Fumigation methods in Decontamination of Dried Fruits (Raisin, Plum and Apricot)}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {7}, number = {3}, pages = {1-12}, year = {2006}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {مقایسة آلودگی زدایی خشکبار(آلو، کشمش، و برگه) به دو روش مایکروویو و گوگردزنی}, abstract_fa = {به منظور توسعة صادرات خشکبار، محصول تولیدی باید عاری از هر گونه آلودگی باشد.  خشکبار تولیدی در ایران اغلب آلودگی­های میکربی از جمله کپک و مخمر و یا کلی­فرم­ها  را نشان می­دهد که گاهی این آلودگی­ها از حدود استاندارد نیز خارج است.  به منظور حفظ بازارهای صادرات خشکبار ایران، باید روش­های پاکسازی محصول از آلودگی­های احتمالی معرفی شود.  در این طرح ابتدا آزمون­های شمارش کلی­میکربی، کلی­فرم­ها، و کپک و مخمر نمونه­های خشکبار (آلو، کشمش، و  برگه، محصول سال 1380 در استان خراسان) انجام شد.  پس از مشخص شدن مقدار و نوع آلودگی، نمونه­ های آلوده تحت دو روش شیمیایی (دود دادن با گوگرد) و فیزیکی (مایکروویو) آلودگی­زدایی شد.  سپس مجدداً آزمون­های شمارش کلی­میکربی، کلی­فرم، و کپک و مخمر و تعیین میزان ویتامین ث انجام شد.  میزان اسید اسکوربیک در نمونه­های آلوی تیمار شده با مایکروویو (26 میلی­گرم درصد گرم)، به طور معنی­داری از انواع تیمار شده با گوگرد (20 میلی­گرم درصد گرم) بیشتر بود اما این اختلاف در مورد محصولات کشمش و برگه معنی­دار نبود.  از سوی دیگر، باقیماندة انیدریدسولفورو در کشمش تیمار شده با گوگرد 1200 قسمت در میلیون قسمت، از حدود استاندارد بالاتر بود، لذا روش تیمار با مایکروویو را جهت آلودگی­زدایی از محصولات خشکبار آلوده می­توان پیشنهاد کرد.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100707.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100707_7f8dd32f3564125dcc3f5511db8ac035.pdf} } @article { author = {رضایی, حمیده ژاله and نورجو, امیر and طاهری, مهدی}, title = {Effect of Irrigation, Nutrition and Harvest time on the quality and Storage life of red Delicious Apple}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {7}, number = {3}, pages = {13-26}, year = {2006}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {بررسی اثر آبیاری، تغذیه و تاریخ برداشت بر کیفیت و عمر انباری سیب رددلیشز}, abstract_fa = {این تحقیق به منظور مطالعه تأثیر روش­های تغذیه با کلریدکلسیم، آبیاری، و تاریخ برداشت بر کیفیت و عمر انباری سیب رددلیشز در منطقة ارومیه در سال­های 80-1379 اجرا شد.  در این تحقیق تیمارهای تغذیه با کلریدکلسیم شامل: 1- محلول­پاشی آب به اضافة سیتووت 1/0 درصد (شاهد)، 2- محلول­پاشی با کلرید کلسیم 1 درصد به اضافة سیتووت 1/0 درصد در 4 نوبت، 3-‌‌ ‌غوطه­ور کردن میوه پس از برداشت در محلول 4 درصد کلرید کلسیم به مدت 10 دقیقه و 4- تلفیقی از تیمار 2 و 3 بود.  تیمارهای آبیاری عبارت بودند از: 1- عرف محل، 2- کم­آبیاری تنظیم شده و 3- قطع آبیاری در دو هفته قبل از برداشت، و برداشت میوه  نیز در سه تاریخ به فاصله یک هفته از یکدیگر (از زمان 138 روز بعد از تمام گل)  انجام شد.  کلیة نمونه­های مربوط به هر تیمار به مدت شش ماه در شرایط صفر درجة سانتی­گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد در سردخانه نگهداری شدند.  نمونه‌ها در زمان برداشت و هر30 روز یک­بار پس از برداشت از نظر سفتی بافت، مواد جامد انحلال­پذیر، pH، اسیدیته، دانسیته، درصد ‌آبدهی، وزن متوسط میوه و عناصر ماکرو اندازه‌گیری شدند.  نتایج نشان داد که تاریخ برداشت در سطح یک درصد و اثر متقابل تغذیه- آبیاری و برداشت- آبیاری در سطح پنج درصد بر سفتی بافت میوه تاثیر معنی‌دار دارد.  میزان کل مواد جامد انحلال­پذیر از نظر تاریخ  برداشت و اثر متقابل هر سه تیمار در سطح یک درصد معنی‌دار است.  تاثیر تاریخ برداشت در pH  و اسیدیته آب میوه‌ در سطح یک درصد معنی‌دار است.  اثر تیمارهای  زمان برداشت و آبیاری بر وزن متوسط و مقدار آبدهی میوه­ در سطح یک درصد و اثر متقابل آبیاری- برداشت درسطح پنج درصد معنی‌دار و اثر تیمارها بر دانسیته غیر معنی­دار شد.  مقدار کلسیم میوه­ها از نظر تاریخ برداشت و اثر متقابل تغذیه و تاریخ برداشت و اثر متقابل تغذیه و آبیاری و اثر متقابل هر سه تیمار بر کلسیم در سطح یک درصد معنی‌دار شد.  به طور کلی، در مورد کلیة صفات در پایان دورة نگهداری اختلاف معنی­داری بین تیمارها مشاهده نشد.  در آزمایش­های حسی، بالاترین امتیاز مربوط به تیمار چهارم تغذیه، برداشت دوم و آبیاری به روش دوم، است.  بنابراین، پیشنهاد می‌شود سیب رددلیشز 145 روز بعد از تاریخ تمام گل برداشت شود و کاربرد کلسیم به روش اسپری درختان با محلول یک درصد در 4 نوبت به اضافه غوطه­وری میوه­ها با محلول 4 درصد به مدت 10 دقیقه پس از برداشت و قطع آبیاری دوهفته قبل از برداشت در نظر گرفته شود.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100708.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100708_3decee9e9e60fd487cad0575c10e448a.pdf} } @article { author = {اسدی, ارشیر and افیونی, داوود and همت, عباس and فرهمند, سیروس}, title = {The Comparison of flat and Raised bed planting in Irrigated wheat and the maintenance of the raised bed for subsequent forage corn}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {7}, number = {3}, pages = {27-40}, year = {2006}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {مقایسة کشت پشته‌ای و مسطح گندم آبی و بررسی امکان حفظ پشته‌ها به روش کم‌خاک‌ورزی برای کاشت ذرت علوفه ای}, abstract_fa = {توالی گندم- ذرت علوفه‌ای (یا محصولات ردیفی دیگر) از تناوب­های رایج در بسیاری از مناطق ایران است.  روش مرسوم کشت گندم در بیشتر مناطق روی بستر مسطح و برای ذرت روی بسترهای پشته‌ای است.  استفاده از دو شکل متفاوت بستر کاشت در توالی گندم- ذرت عاملی محدودکننده در ارائة سیستم‌های کم‌خاک‌ورزی و بی‌خاک‌ورزی است.  به منظور ارائه یک روش کم­خاک‌ورزی یا بی‌خاک‌ورزی برای ذرت بعد از گندم، بررسی سازگاری کشت گندم با بستر پشته‌ای، و امکان استفاده از این پشته‌ها در کشت محصول بعدی (ذرت) اهمیت می‌یابد.  در این خصوص، آزمایشی طی سال زراعی 82-1381 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی کبوترآباد اصفهان به اجرا درآمد.  در این آزمایش، کاشت گندم روی بسترهای مسطح و پشته­ای به ترتیب با الگوهای پخشی و خطی (2 و 3 خط روی هر پشته) مقایسه شد.  همچنین امکان بازسازی پشته­های گندم به روش کم­خاک­ورزی برای کاشت محصول بعدی (ذرت) و مقایسة آن با روش کاشت مرسوم این محصول (شخم + دیسک همراه با کاشت روی بستر پشته­ای)، در کاشت یک ردیفه و دو ردیفه بذر روی پشته­ها بررسی شد.  صفات مورد بررسی در گندم شامل عملکرد و اجزای عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیکی و ارتفاع بوته بود.  تیمارهای آزمایش در ذرت از نظر تعداد بوته‌های سبز شده، یکنواختی فواصل بین بوته­ها، ارتفاع بوته، قطر ساقه، عملکرد کل تر و خشک در واحد سطح، عملکرد بلال، و شاخص­های مرتبط با آن مقایسه شدند.  نتایج نشان داد که تفاوت معنی‌داری بین عملکرد دانه در تیمارهای کاشت گندم وجود ندارد.  در هر یک از تراکم‌های یکنواخت بذر (کاشت ذرت به تعداد 1 و 2 خط روی پشته)، بازسازی پشته‌های گندم و خراش سطحی آنها با خاک همزن (روتیواتور) تا عمق 5 سانتی‌متری، در مقایسه با تیمارهای خاک‌ورزی مرسوم، تفاوت معنی‌داری در تعداد بوته‌های سبز شده، یکنواختی فواصل بین بوته­ها، عملکرد تر و خشک ایجاد نمی­کند.  با توجه به نتایج آزمایش، به نظر می‌رسد کشت پشته‌ای گندم و حفظ و بازسازی پشته‌های آن جهت کاشت ذرت به عنوان یک سیستم جایگزین در تناوب گندم- ذرت قابل توصیه است که می‌تواند در مقایسه با سیستم متداول مصرف انرژی و هزینه­ها را کاهش و به عملیات زراعی سرعت دهد.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100709.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100709_067319d50f686b72b346b65c4320c3c2.pdf} } @article { author = {قائمی, علی اصغر and رفیعی, محمد رفیع and سپاسخواه, علیرضا}, title = {Evaluation of FROSTPRO model for frost protection of peach orchard by sprinkler irrigation}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {7}, number = {3}, pages = {41-52}, year = {2006}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {ارزیابی مدل FROSTPRO در مبارزه با سرمازدگی درختان هلو به وسیله آبیاری بارانی خودکار*}, abstract_fa = {بشر همواره سعی کرده است محیط را با توجه به نیازهای خود کنترل کند.  یکی از پدیده‌هایی که بشر همواره با آن مبارزه کرده سرمازدگی گیاهان است.  یکی از عمده‌ترین روش‌های مبارزه با این پدیده آبیاری بارانی است که اساس آن تأثیر گرم‌کنندگی پوشش یخ ناشی از آب پاشیده شده روی اندام‌های گیاهی است.  به منظور بررسی تأثیر این روش، یک سیستم بالادرختی خودکار در بخشی از باغ هلو و در قطعه‌ای به مساحت 1700 متر مربع در باجگاه (استان فارس) اجرا و تأثیر آن در مبارزه با سرمازدگی بررسی شد.  قسمت دیگری از باغ به مساحت 1000 متر مربع به عنوان شاهد در نظر گرفته شد.  از آنجایی که مهم‌ترین نکته در این روش مدیریت صحیح آب مصرفی توسط آبپاش‌هاست از مدل FROSTPRO جهت تعیین شدت پاشش بهینة مورد نیاز استفاده گردید و با توجه به پارامترهای محیطی و گیاهی مقدار آب مصرفی به میزان 12 میلی‌متر بر ساعت به دست آمد که تأمین آن اساس طراحی سیستم را تشکیل ‌داد.  پس از آن، سیستم مجهز به سیستم کنترل خودکار گردید و طی سه واقعة سرمازدگی در بهار 1382 و سه واقعه سرمازدگی دیگر در بهار 83 مورد آزمایش قرار گرفت که در هر سه مورد در سال‌های متوالی دما‌ در بلوک شاهد به زیر دمای بحرانی تنظیم شده (5/1- درجة سانتی‌گراد) رسید در حالی که در بلوک تحت آبیاری دما در حدی بالاتر از دما‌ بحرانی نگه داشته شد، در مقایسة دو تیمار نشان داده شده که در بلوک تحت آبیاری در سال 82 تنها 12 درصد و در بلوک شاهد 5/41 درصد شکوفه‌ها از بین رفتند و محصول درختان حفاظت شده 36 درصد بیشتر شد.  نتایج حاصل از درصد شکوفه‌های زنده و همچنین تولید محصول بیشتر به علاوه اختلاف مشاهده شده بین دماهای ثبت شده نشانگر مؤثر بودن سیستم در پیشگیری از سرمازدگی درختان هلو در منطقة مورد مطالعه است. }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100710.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100710_895fac2506134e132bdd378915eb24b4.pdf} } @article { author = {داودی, محمدهادی}, title = {Effect of Tree Root Diameter on Cohesion and internal friction Angle of Soil}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {7}, number = {3}, pages = {53-68}, year = {2006}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {بررسی اثر قطر ریشه درخت بر چسبندگی و زاویه اصطکاک داخلی خاک}, abstract_fa = {امروزه، کاربرد روش‌های بیومهندسی در کارهای عمرانی به دلیل رعایت مسائل زیست محیطی از اولویت خاص برخوردار است.  از جمله می‌توان به تثبیت سواحل رودخانه‌ها و شیب‌های طبیعی از طریق کاشت درخت اشاره کرد.  در تحقیق حاضر، تأثیر قطر ریشة درخت بر مقاومت برشی افزوده شده خاک، با آزمایش­های برجا بررسی شده است.  سی تست برش مستقیم بر جا تحت بارهای قائم مختلف با استفاده از سیستم طراحی شده در پ. ح. خ. آ. روی تودة طبیعی دارای خاک CL و ریشة درخت بید انجام شد.  پارامتر جدیدی به نام «پارامتر قطر ریشه (RDR)» به عنوان شاخص قطر ریشه موجود در ناحیه برشی خاک تعریف و رابطه آن با زاویه اصطکاک داخلی و چسبندگی خاک بررسی گردید.  نتایج نشان می­دهد که وجود ریشه موجب افزایش چشمگیر در چسبندگی خاک، کاهش اندک در زاویة اصطکاک داخلی خاک، و در مجموع افزایش مقاومت برشی می‌شود.  با افزایش قطر، مقدار افزایش چسبندگی کاهش می­یابد و در یک قطر خاص، چسبندگی به ماکزیمم مقدار خود می‌رسد و برای قطرهای بزرگ­تر، پس از اندکی کاهش ثابت می‌شود.  تغییرات زاویة اصطکاک داخلی در مقابل قطر ریشه دقیقاً عکس حالت چسبندگی را دارد، به طوری که در قطر ریشه متناظر با چسبندگی حداکثر، به حداقل خود می‌رسد.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100711.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100711_b43d25c081613411f3d4dfe944517a0b.pdf} } @article { author = {جلینی, محمد}, title = {Investigation on the effect of Drip Irrigation Methods and Different Levels of Water on Yield and Water use efficiency of Grape}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {7}, number = {3}, pages = {69-78}, year = {2006}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {بررسی تاثیر روش آبیاری قطره ای و سطوح مختلف آب بر عملکرد و کارایی مصرف آب در انگور}, abstract_fa = {هدف از اجرای این تحقیق، بررسی تأثیر مقدار آب آبیاری و روش آبیاری قطره­ای روی عملکرد انگور و تعیین کارآیی مصرف آب است.  آزمایش در قالب بلوک­های کامل تصادفی و به صورت فاکتوریل در چهار تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گلمکان وابسته به مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان پیاده شد.  فاکتورهای طرح  شامل مقادیر آب در سه سطح (50، 75 و 100 درصد آب مورد نیاز گیاه) و استفاده از آبیاری قطره­ای به دو روش (قطره­ای و تیپ) بود.  فاصلة نهال­ها روی ردیف 2 متر و فاصله ردیف­ها از هم 5/2 متر انتخاب گردید.  برای هر تیمار 4 ردیف با 6 نهال روی هر ردیف در نظر گرفته شد.  در فروردین ماه 1378 نهال‏های ریشه­دار انگور رقم سلطانی (کشمشی) غرس شد.  روش آبیاری در سال 1378 سطحی بود و سیستم آبیاری قطره­ای و تیپ از سال 1379 اجرا شد.  نیاز آبی انگور از سند ملی آب استخراج و با در نظر گرفتن درصد سایه انداز، میزان آن در هر آبیاری تعیین شد.  عملکرد انگور در سال­های 78، 79 و 80  قابل توجه نبود.  نتایج آنالیز مرکب عملکرد در سال­های 81، 82 و 83  نشان داد که بین دو روش آبیاری قطره­ای و تیپ از نظر آماری اختلاف معنی­داری وجود ندارد، اما بین سطوح مختلف آب مصرفی اختلاف معنی­دار است.  سطوح 100، 75 و 50 درصد آب مصرفی  به ترتیب با عملکرد 597/8 ، 705/7 و 827/4 تن در هکتار در گروه­های آماری A ، B و C  قرار گرفتند.  عملکرد در دو سطح 75 و 50 درصد آب مصرفی نسبت به سطح 100 درصد به ترتیب حدود 13و 43 درصد کاهش داشته است.  از نظر کارایی مصرف آب نیز بین روش­های آبیاری اختلاف معنی­دار وجود نداشت ولی بین درصد مقادیر آب آبیاری در سطح 1 درصد اختلاف معنی­دار بود.  سطح 75 درصد آب مصرفی با میزان کارایی 844/1 کیلوگرم انگور به ازای یک مترمکعب آب بیشترین مقدار را دارا بود و بعد از آن سطوح 50 و 100 درصد آب آبیاری به ترتیب با کارایی 720/1و 574/1 کیلوگرم بر مترمکعب قرار گرفتند، به عبارت دیگر، کارایی مصرف آب در سطوح 75 و 50 درصد آب مصرفی نسبت به سطح 100درصد به ترتیب حدود 17و 9 درصد بیشتر بوده است.  نتایج این پژوهش بیانگر آن است که در مواقعی کمبود آب جدی نیست آبیاری کامل و در زمان مواجه با کمبود آب، سطح 75 درصد آب مصرفی با توجه به میزان عملکرد، میزان آب مصرفی، و کارایی مصرف آب قابل توصیه است. }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100712.html}, eprint = {} } @article { author = {سالمی, حمیدرضا and عابدی, حسنعلی}, title = {Investigation on Response of Rice Cultivars and lines to various water Irrigation Depths in Lenjan District of Isfahan}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {7}, number = {3}, pages = {79-92}, year = {2006}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {بررسی واکنش ارقام و لاین های برنج نسبت به عمق‌های مختلف آب آبیاری در منطقه لنجان اصفهان}, abstract_fa = {به‌ منظور بررسی‌ تحمل‌ ارقام‌ و لاین‌های‌ برنج‌ به‌ تنش‌ خشکی‌ و تعیین‌ اثر‌ این‌ تنش‌ برعملکردو اجزای‌ عملکرداین‌ گیاه‌، آزمایشی‌ در سال­های‌ زراعی‌ 81-1380 و 82-1381در ایستگاه‌ تحقیقات‌ شهید فزوة‌ اصفهان‌ اجرا شد.  آزمایش‌ به‌ صورت‌ طرح‌ آماری‌ کرت­های‌ خرد شده‌ در قالب‌بلوک‌های کامل‌ تصادفی‌ در سه‌ تکرار اجرا گردید.  سه‌ تیمار میزان‌ آب‌ آبیاری‌ شامل‌ آبیاری‌ با عمق‌ 5/3 سانتی‌متر در تمام‌ دورة فصل‌ رشد(I1)، آبیاری‌ با عمق‌ 2/2 سانتی‌ متر در تمام‌ دورة فصل‌ رشد (I2)،وتیمار کنترل‌ عمق‌ آب‌ آبیاری‌ بین صفر تا 5/1 سانتی­متر (I3) در کرت­های‌ اصلی‌ و هشت‌ رقم‌ برنج‌ (گرده‌ محلی‌، زاینده‌رود، سازندگی‌، حسنی‌‌، 97-67، 113-67، 47-67 ، و 72-67) در کرت­های‌ فرعی‌ قرار گرفتند.  طی‌ دوره‌ و در پایان‌ فصل‌ رشد، صفات‌ عملکرد دانه و اجزای‌ عملکرد ‌ در تیمارهای‌ مختلف‌ اندازه‌گیری‌ شد.  نتایج‌ نشان‌ داد که‌ تأثیر مقادیر‌ مختلف‌آب‌ مصرفی‌ بر شاخص‌های‌ درصد پوکی‌، ارتفاع‌ بوته‌، طول‌ خوشه‌، طول‌ ریشه‌، وزن‌ خشک‌ ریشه‌،‌ و کارآیی مصرف آب (WUE) در سطح‌ یک‌ درصد (£0.01r) معنی‌دار شد.  این‌ اثر بر بقیه‌ شاخص‌ها معنی‌دارنگردید.  همچنین‌ ارقام‌ مورد بررسی‌ تفاوت‌ کاملاً معنی­داری ‌(£0.01r) از نظر تعداد روز تا 50 درصد رسیدگی‌، طول‌ ریشه‌، وزن‌ خشک‌ ریشه‌، ارتفاع‌ بوته‌، طول‌ خوشه‌، وزن‌ هزار دانه‌،درصد پوکی‌، عملکرد دانه‌، تعداد پنجه‌، عرض‌ و طول‌ دانه‌ شلتوک‌، تعداد دانه‌ در خوشه‌ وWUE داشتند.  ارقام‌ از نظر  شاخص‌ تعداد روز تا رسیدگی‌ کاملدارای‌ تفاوت‌ معنی‌­داری‌ در سطح‌ پنج‌ درصد (£0.01r) بودند.  میانگین‌WUE در تیمار I3 حداکثر و برابر 77/0 کیلوگرم‌ بر مترمکعب به دست‌ آمد.  همچنین‌ رقم‌ زاینده‌رود دارای‌ بالاترین‌ مقدار WUE بود.  بعد از این‌ رقم‌، ارقام‌ 113-67 و سازندگی‌ بیشترین‌ مقدار WUE را دارا بودند.  با توجه‌ به‌ اهمیت‌ بهینه­سازی‌ آب‌ مصرفی‌ به عنوان‌ دیدگاه‌اصلی‌ در روش­های‌ اعمال‌ تنش‌ خشکی‌ و بروز بحران‌ آب‌ در مناطق خشک و نیمه­خشک‌ کشور، تیمار I3 پیشنهاد گردید.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100713.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100713_0338151f7bd46546c81474f5b61378ef.pdf} } @article { author = {شریف نسب, هومن and علیمردانی, رضا}, title = {Data Fusion in Tillage Tools DSS (Decision Support System)}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {7}, number = {3}, pages = {93-108}, year = {2006}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {ترکیب اطلاعات در نرم افزار تصمیم یار برای انتخاب بهینه ادوات خاک ورزی}, abstract_fa = {استفاده از فناوری و رایانه برای کمک به تصمیم­گیری در زمینه­های تخصصی از مقولاتی است که امروزه در تصمیم­گیری­های مدیران صنایع بسیار مورد توجه قرار گرفته است.  به ویژه تصمیماتی که با توجه به شرایط خاص موجود مورد نیاز هستند نظیر تصمیم­گیری در خصوص انتخاب ادوات مناسب خاک­ورزی اولیه برای شرایط مشخصی از وضعیت مزرعه.  از آنجا که خاک­ورزی در بین مراحل کشاورزی بیشترین انرژی را مصرف می­کند، یک اشتباه در انتخاب بهینة ادوات خاک­ورزی نه تنها مقادیر زیادی انرژی را به هدر خواهد داد بلکه منجر به صدمات جدی به خاک، محصول، و سایر عملیات زراعی می­شود.  انتخاب بهینة ادوات خاک­ورزی، تحت تأثیر عوامل و شرایط محیطی و جغرافیایی و امکانات موجود قرار دارد.  در این مقاله تلاش شده است تا با استفاده از تئوری ترکیب اطلاعات (عملگر قدرتمند OWA)، ترکیب بهینه­ای از تمام عوامل دخیل در تصمیم­گیری صورت گیرد و فهرستی رتبه­بندی شده از ادواتی پیشنهاد شود که کشاورز می­تواند از آنها استفاده کند.  در مقایسة نتایج حاصل از نرم­افزار و پیشنهادهای افراد خبره، مشاهده می­شود که پاسخ­های نرم­افزار 99 درصد با مراجع علمی تطابق دارد، در حالی که پاسخ­های افراد خبره فقط 94 درصد با منابع علمی تطابق دارد.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100714.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100714_f5e3d2c650944fbffe9797110fe29d67.pdf} } @article { author = {صدقی, علی رشاد and رنجبر, ایرج and عبدی, صابر}, title = {Development and Laboratory Evaluation of a Pneumatic colorado Beetle control Machine Constructed for Small potato Farms}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {7}, number = {3}, pages = {109-118}, year = {2006}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {ساخت و ارزیابی آزمایشگاهی ماشین کنترل نیوماتیک سوسک کلرادو برای مزارع کوچک سیب زمینی}, abstract_fa = {تکیه بر کاربرد سموم شیمیایی برای کنترل سوسک کلرادو، باعث ایجاد مقاومت این حشره در برابر سموم شده است و استفاده از غلظت بالاتر را طلب می­کند که این کار علاوه بر آلودگی محیط زیست، هزینة تولید را نیز افزایش می­دهد.  در سال­های اخیر به منظورکنترل مکانیکی و جمع­آوری این حشره، از سیستم­های نیوماتیک استفاده شده است.  نوع تراکتوری این ماشین­ها به دلیل آسیب رساندن بالقوة چرخ­های تراکتور به بوته­های سیب زمینی به هنگام تردد در مزرعه و همچنین هزینة زیاد تهیه و کاربرد آنها، کارآیی مناسب را در زمین­های کوچک زراعی ندارد.  هدف ازاین تحقیق، ساخت ماشینی بودکه علاوه بر کنترل غیرشیمیایی سوسک کلرادو به کمک سیستم نیوماتیک، قابلیت استفاده در زمین­های کوچک زراعی را داشته وساخت و کاربرد آن ازنظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد.  ماشین مزبور شامل دو واحد دمش هواست که در مقابل یکدیگر و به صورت نامتقارن (افست) نسبت به طول دستگاه نصب شده­اند و در طرفین بوته­های سیب زمینی قرار می­گیرند.  با دمش جریان هوای سریع از هر یک از نازل­های هوا، آفت از روی بوته جدا و پس از برخورد به صفحة مقابل در داخل سینی­های انتهای پایینی صفحه، جمع­آوری می­شوند.  به منظور صرفه­جویی در خرید تجهیزات، برای تولید جریان هوا، از پمپ هوای سانتریفوژ سمپاش پشتی ذره­ساز استفاده شد.  جهت ارزیابی کارایی ماشین در جمع­آوری سوسک­های بالغ ولاروها، با اجرای یک سری آزمایشدرشرایط آزمایشگاه، تأثیر سرعت­های مختلف هوا (از20 تا 40 متر بر ثانیه)بر میزان جداسازی آفت از بوته و جمع­آوری آنها در دستگاه، به تفکیک اندازه­گیری و تجزیة آماری شد.  طبق نتایج به دست آمده سرعت هوای 40 متر بر ثانیه بیشترین تأثیر را در جداسازی آفت از بوته داشت و بیشترین میزانجمع­آوری حشرات بالغ و لاروها در سرعت هوای 35 متر بر ثانیه به ترتیب به مقدار 5/67 و 25/41  درصد با یک­بار عبور از مقابل بوته­ها به دست آمد. }, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100715.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100715_6cfa46a98e66036a8e757b5aacc6b911.pdf} } @article { author = {صادقی, روح الله and امام جمعه, زهرا and ستوده قره باغ, رحمت and ابراهیم زاده موسوی, سیدمحمدعلی and وثوقی, منوچهر}, title = {Clarification and Decolorization of Glucose Syrup by polysulphonic Ultrafiltration}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {7}, number = {3}, pages = {119-132}, year = {2006}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {تصفیه و رنگبری شربت گلوکز به وسیله اولترافیلتراسیون پلی‌سولفونی}, abstract_fa = {تصفیه و رنگبری محلول­های حاصل از تجزیة نشاسته، مرحله­ای بسیاری مهم در تولید شربت گلوکز است.  در این مقاله سعی شده است امکان استفاده از اولترافیلتراسیون پلی­سولفونی را در صنعت گلوکز مایع بررسی شود.  شربت گلوکز مورد مطالعه از فرایند اسیدی نشاسته ذرت با معادل دکستروز (DE) 41 حاصل می­شود.  در این تحقیق، از غشای پلیمری آلی از جنس پلی­سولفون با قدرت جداسازی (کات آف) 30 کیلو دالتون و مساحت سطح 75/0 متر مربع و مدول مارپیچی استفاده شد.  فشار انتقال غشایی بهینه برای شربت با بریکس 40 و در سرعت جریان‌های 10 و 12 لیتر بر دقیقه به ترتیب 724 و 793 کیلوپاسکال بود و با کاهش بریکس فشار بهینه افزایش پیدا کرد.  سرعت جریان اثر خطی و معنی‌داری بر افزایش شار عبوری داشت.  شربت حاصل، از لحاظ خواص کیفی بسیار مناسب و کدورت آن کمتر از NTU 2/0 بود.  میزان رنگبری غشا برای شربت‌های با بریکس 30 و 40 به ترتیب 58/56-68/47 و 38/56-48/45 درصد بود.  نتایج آزمایش­ها نشان داد که توان رنگبری غشا با افزایش فشار کاهش پیدا می­کند.  کاهش مقدار نیتروژن 4/79 درصد بود در حالی که اولترافیلتراسیون اثری بر مقدار خاکستر سولفاته نداشت.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100716.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100716_33d3f5eb6db4411d0d802ed2375467e6.pdf} } @article { author = {سپاسخواه, علیرضا and آقایاری, فیاض and توکلی, علیرضا}, title = {Evaluation and Modification of MEDIWY model for irrigated and Rainfed wheat in Maragheh Area}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {7}, number = {3}, pages = {133-150}, year = {2006}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {آزمون و اصلاح مدل MEDIWY برای شبیه‌سازی عملکرد گندم دیم و آبی در منطقه مراغه}, abstract_fa = {با توجه به ضرورت­های موجود، در سال­های اخیر مدل­های فراوانی بسط و توسعه‌یافته است که با استفاده از آنها می‌توان میزان عملکرد محصول را پیش‌بینی کرد.  یکی از این مدل­ها، مدلMEDIWY (Model for Estimation of Dryland and Irrigated Wheat Yield) است که برای گندم زمستانة رقم عدل در شرایط آبی و دیم و در شرایط آب و هوایی منطقة باجگاه در بخش آبیاری دانشگاه شیراز  ارائه شده است.  کاربرد گسترده‌تر آن برای ارقام دیگر و در شرایط متفاوت آب و هوایی نیاز به آزمون دارد.  در پژوهش حاضر آزمون و اصلاح مدل MEDIWY برای گندم زمستانة رقم سبلان که دو منظوره (دیم و آبی) است در منطقة مراغه (استان آذربایجان شرقی) در سال­های81-79  انجام شد.  با مقایسة آماری بین مقادیر محصول دانه برآورد شده و مقادیر مشاهده‌ای مشخص شد که مدل MEDIWY نتایج رضایت بخشی برای تیمارهای آبی نشان می‌دهد ولی نمی­تواند نتایج قابل قبولی برای تیمارهای دیم رقم سبلان که رقمی دو منظوره است در منطقة مراغه نشان دهد.  بنابراین، با افزایش ضریب آب سهل­الوصول خاک از 65/0 به 90/0، مدل برای تیمارهای دیم اصلاح شد.  بدین ترتیب مدل MEDIWY اصلاح شده توانست مقادیر قابل قبولی از محصول دانه، برای تیمار دیم را برآورد کند.  همچنین مدل MEDIWY برای مواقعی که میزان بارش (بهاره و تابستانه تا زمان برداشت) بیش از حد معینی باشد احتمالاً به دلیل احتمال بروز بیماری­های گیاهی مانند زنگ گندم جواب رضایت بخشی از خود نشان نداد.  مقدار این حد آستانه 140 میلی‌متر شناخته شد و مدل برای این منظور نیز اصلاح گردید.  بدین­ترتیب، مدل اصلاح شده توانست برای گندم آبی و دیم سبلان در منطقة مراغه حتی در سال­هایی که بروز بیماری احتمالاً باعث کاهش عملکرد می‌شود پیش‌بینی خوبی از میزان محصول ارائه کند.  مدل MEDIWY اصلاح شده با استفاده از اطلاعات مربوط به رقم الموت ارزیابی شد و به طور کلی جواب رضایت بخشی نیز برای این رقم نشان داد.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100718.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100718_e89b0d57f3e6d35fb671328fb8e1e620.pdf} } @article { author = {صدرنیا, حسن and رجبی پور, علی and جوادی, ارژنگ and جعفری, علی and مستوفی, یونس}, title = {Comparing Physical and Mechanical properties of two Watermelon varieties: Charleston gray and Crimson sweet}, journal = {Food Engineering Research}, volume = {7}, number = {3}, pages = {151-166}, year = {2006}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2645-4513}, eissn = {2645-4521}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {مقایسة خواص فیزیکی و مکانیکی دو رقم هندوانه چارلستون گری و کریمسون سوئیت}, abstract_fa = {هندوانه از نظر وزن و حجم بزرگترین میوه است و همین امر موجب بروز معضلاتی در حمل و نقل این محصولمی­شود.  تحقیق حاضر به منظور تعیین و مقایسة خواص فیزیکی و مکانیکی ارقام و اندازه‌های مختلف این محصول جهت دسترسی به پارامترهای مورد استفاده در حمل و نقل، انبارداری، برداشت و جابه­جایی صورت گرفته است.  آزمایش­ها در قالب دو طرح آزمایشی جداگانه برای تعیین خواص فیزیکی و مکانیکی هندوانه انجام شد.  برای تعیین خواص فیزیکی هندوانه از آزمایش فاکتوریل 3×2 (3 اندازه × 2 رقم) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 20 تکرار استفاده گردید.  همچنین برای تعیین خواص مکانیکی این محصول از آزمایش فاکتوریل 4×3×2 (4 موقعیت نمونه × 3 اندازه × 2 رقم) در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد.  متغیرهای جرم، حجم، ابعاد، چگالی، ضریب کرویت، و میانگین هندسی قطرها برای تعیین خواص فیزیکی و متغیرهای تنش و کرنش گسیختگی، مدول الاستیسیته، و چقرمگی نیز برای تعیین خواص مکانیکی هندوانه اندازه­گیری شد.  نتایج آزمایش­ها با استفاده از نرم­افزار SPSS V.9 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.  نتایج نشان می­دهد که با افزایش اندازة هندوانه‌، ضریب کرویت و چگالی در هر دو رقم کاهش می‌یابد.  بیشترین مقدار چگالی 96/0 گرم بر سانتی­متر مکعب مربوط به رقم چارلستون­گری در اندازة کوچک و کمترین چگالی 93/0 گرم بر سانتی­متر مکعب مربوط به رقم کریمسون­سوئیت در اندازة بزرگ است.  مقایسة پارامترهای مختلف خواص مکانیکی دو رقم هندوانة چارلستون­گری و کریمسون­سوئیت نشان می­دهد که خواص مکانیکی هندوانه تحت تاثیر اندازه و رقم به طور معنی‌داری تغییر می‌کند.}, keywords_fa = {}, url = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100719.html}, eprint = {https://fooder.areeo.ac.ir/article_100719_cd5cec79f919a310be0fef8537979664.pdf} }