%0 Journal Article %T تعیین گرمای ویژه و هدایت حرارتی انار (رقم آلک) %J تحقیقات مهندسی صنایع غذایی %I مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی %Z 2645-4513 %A هاشمی فرد دهکردی, سید حبیب الله %A الماسی, مرتضی %A مهران زاده, محمد %D 2012 %\ 02/20/2012 %V 12 %N 4 %P 61-72 %! تعیین گرمای ویژه و هدایت حرارتی انار (رقم آلک) %R 10.22092/jaer.2012.100332 %X بهمنظور طراحی تجهیزات نگهداری وانبارداری میوة انار، گرمای ویژه  و هدایت گرمایی قسمت­های مختلف (پوست،پی،دانه و هسته) انار (رقم آلک) در گسترة رطوبتی 2/34 درصدتا 1/80 درصد (بر پایة تر) وچهار دمای (13،8،3، و 18) درجه سلسیوس بررسی شد.  روش مخلوط برای اندازه­گیری گرمای ویژه، روش پراب برای تعیین هدایت حرارتی پوست و پی انار، و روش سیم داغ برای اندازه­گیری هدایت حرارتی دانة انار به کار گرفته شد.  بررسی­ها نشان داد که با افزایش دما و رطوبت، گرمای ویژه به طور خطی برای دانه، پوست، و پی انار در محدوده 127/1 تا 789/2، 516/1 تا 411/3 ، 931/0 تا 066/3 کیلوژول برکیلوگرم­درجه سلسیوس افزایش می یابد.  مقادیر هدایت گرمایی برای پوست، پی، و دانه به ترتیب در محدودة 1524/0 تا 4218/0، 1481/0 تا 451/0، و 131/0 تا 4204/0 وات بر مترکلوین تعیین شد، آنالیز واریانس نشان داد که مقدار رطوبت و دما تأثیر معنی­داری بر گرمای ویژه و هدایت گرمایی تمامی قسمت­های انار دارند، هرچند اثر مقدار رطوبت، در مقایسه با دما، بیشتر است.  برای پیش­بینی تغییرات گرمای ویژه و هدایت حرارتی انار برحسب تابعی از دما و رطوبت، از مدل­های رگرسیون با مقادیر بالای  استفاده شد. %U https://fooder.areeo.ac.ir/article_100332_d222d5879952ba6e3a6f919eff23ff82.pdf