ORIGINAL_ARTICLE
توسعۀ مدل پویایی سیستم بهسازی شبکۀ آبیاری با توجه به مشارکت کشاورزان و ارتقای مدیریت شبکه
امروزه کیفیت زندگی بشر به صورت مستقیم تحت تأثیر چگونگی برنامهریزی و مدیریت منابع آب است. سهم عمدهای از این منابع برای مصارف کشاورزی استفاده میشود و شبکههای آبیاری و زهکشی نقش بسزایی در استفادۀ بهینه از آن دارند. از ساخت اولین شبکههای آبیاری سالها میگذرد و عملکرد بیشتر آنها به دلایل مختلف پایین است، از این رو بهسازی شبکههای آبیاری موجود برای بهبود عملکرد آنها مورد توجه قرار میگیرد. به دلیل پیچیدگی مسائل شبکههای آبیاری و وجود تعاملات و وابستگی بین اجزای آن، بهبود عملکرد آنها، نیاز به یک نگاه جامع، سیستمی، و آیندهنگر دارد. یکی از ابزارهای مدیریتی برای این منظور، علم پویایی سیستم است. اخیراً رویکرد پویایی سیستمها در بهسازی شبکههای آبیاری به کار گرفته شده است. با توجه به نتایج مثبت حاصل از به کارگیری این روش، مدل موجود پویایی سیستم بهسازی شبکة آبیاری قزوین که در آن صرفاً بهسازی فیزیکی شبکه و کنترل تقاضای آب بررسی شده بود، با توجه به اهمیت نقش مشارکت کشاورزان و ارتقای مدیریت شبکه، تکمیل شد تا دامنۀ گستردهتری از عوامل مؤثر بر عملکرد شبکه مورد توجه قرار گیرد. در این تحقیق علاوه بر مسائل فیزیکی، مسائل مدیریتی و اجتماعی نیز از طریق اعمال سیاستهای مختلف جهت بهسازی بررسی شدهاند. نتایج نشان میدهد که با ادامۀ روند جاری، وضعیت عملکرد شبکۀ آبیاری قزوین در آینده وخیمتر خواهد شد و به میزان حدود 10 درصد در افق سال 1399 کاهش خواهد یافت. همچنین نشان داده شده است که با اجرای سیاستهای مختلف شامل: بهبود فیزیکی و مدیریتی شبکه و افزایش مشارکت کشاورزان میتوان عملکرد شبکه را ارتقاء بخشید. اثرگذاری سیاستهای مختلف در افق سال 1399 متفاوت است بدین معنا که سیاستهای بهبود فیزیکی و مدیریتی به ترتیب به میزان 5 و 3 درصد و افزایش مشارکت کشاورزان با بیشترین تأثیر به میزان 14درصد موجب بهبود عملکرد شبکه خواهند شد.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100285_8a50d4b05c781461169103076f38dc2c.pdf
2013-02-19
1
24
10.22092/jaer.2013.100285
اکرم
حاتم
1
دانش آموخته کارشناسی ارشد
AUTHOR
محمدجواد
منعم
2
دانشیار گروه مهندسی سازههای آبی دانشگاه تربیت مدرس
LEAD_AUTHOR
علی
باقری
3
استادیار گروه مهندسی سازههای آبی دانشگاه تربیت مدرس
AUTHOR
Ahmad, S. and Simonovic, S. P. 2000a. Analysis of economic and social impacts of flood management policies using system dynamics. Proceeding of International Conference of Atmospheric, Surface and Subsurface Hydrology and Interactions. Nov. 5-8. American Institute of Hydrology. Research Triangle Park. North Carolina.
1
Ahmad, S. and Simonovic, S. P. 2000b. System dynamics modeling of reservoir operation for flood management. J. Comput. Civil. Eng. 14(3): 190-198.
2
Anon. 2007. Modernization Report of Ghazvin Irrigation Network. Pandam Consulting Engineering Co. Tahran. Iran. (in Farsi)
3
Beall, A., Feidler, F., Boll, J. and Cosens, B. 2011. Sustainable water resource management and participatory system dynamics. Case study: developing the Palouse basin participatory model. Sustainability. 3(5): 720-742.
4
Burt, C. M. 2011. The Irrigation Sector Shift from Construction to Modernization : What is required for success?. Proceeding of the 21st International Congress on Irrigation and Drainage (ICID). Oct. 15-23. Tehran. Iran.
5
Elmahdi, A., Malano, H. and Etchells, T. 2007. Using system dynamics to model water-reallocation. Evironmentalist. 27(1): 3–12.
6
Jalali, M. and Afshar, A. 2004. System dynamics simulation of hydroelectiric storage energy. Proceedings of the 1st Conference of Iran Water Resources Management. Tehran University. Nov. 17-18. Tehran. Iran. (in Farsi)
7
Karimi, M., Heydari, N. and Gomrokchi, U. 2008. Studying problems of Management transfer plan to farmers in Ghazvin irrigation network. Proceedings of the 2nd Conference, Management of Irrigation and Drainage networks. Shahid Chamran University. Jan. 28-30. Ahvaz. Iran. (in Farsi)
8
Khan, S. 2004. China's Irrigation Development, Rational Allocation of Water Resources and Food Security (Country Policy Support Programee (CPSP)). Chinese National Committee on Irrigation and Drainage (CNCID).
9
Li, L., and Simonovic, S. P. 2002. System dynamics model for predicting floods from snowmelt in North American Prairie watersheds Hydrol. Process. 16, 2645-2666.
10
Masike, S. 2011. Application of system dynamics approach for water planning and decision making under water scarcity at Jwaneng diamond mine. J. Geogr. Reg. plan. 4(5): 251-260.
11
Mishra, A., Anand, A., Singh, R. and Raghuwanshi, N. S. 2001. Hydraulic modeling of kangsabati main canal for performance assessment. J. Irrig. Drain. E- ASCE. 127(1): 27-34.
12
Monem, M. J. and Ghoddusi, H. 2004. Evaluation and improvement of irrigation networks performance with sensitivity analysis in data envelopment analysis. J. Agric. Sci. Nat. Resour. 11(1): 69-77. (in Farsi)
13
Plusquellec, H. 2002. How Design, Management and Policy Affect the Performance of Irrigation Projects (Emerging Modernization Procedures and Design Standadrds). FAO. Bangkok Regional Office. Bangkok. Thailand.
14
Sánchez-Román, R. M., Folegatti, M. V., Orellana González, A. M. G. 2010. Water resources assessment at Piracicaba, Capivari and Jundiaí river basins: A dynamic systems approach. J. Water Resour. Manag. 24(4): 761-773.
15
Saysel, A. K. 2004. System Dynamics Model for Integrated Environmental Assessment of Large-Scale Surface Irrigation. Technical Report 2. The System Dynamics Group, Department of Information Science. University of Bergen. Norway.
16
Simonovic, S. P., 2002. Global water dynamics: Issues for the 21st century. J. Water Sci. Technol.
17
45(8): 53-64.
18
Sohrab, F. and Abbasi, F. 2009. Evaluating on irrigation efficiency in Iran and show of irrigation efficiency map. Proceeding of the 12th Congress of Iranian National Committee of irrigation and Drainage (ICID). Feb. 24-25. Tehran. Iran. (in Farsi)
19
Sotudehnia, A., Asgari, M., Kakagi, A. and Sheykh-Hoseini, M. 2006. Transfer Strategies of Irrigation Network's Management to Association (Irrigation Network of Ghazvin). Applied Research Plan. Iran Water Resources Management Company. Tehran. Iran. (in Farsi)
20
Stave, K. 2003. A system dynamic models to facilitate public understanding of water management options in las Vegas. J. Environ. Manag. 67, 303-313.
21
Sterman, J. D. 2000. Business Dynamics: Systems thinking and modeling for a complex world. Boston: Irwin/McGraw-Hill Higher Education. Jerrey J. Shelstad Pub.
22
Vaez-Tehrani, M., Monem, M. J. and Bagheri, A. 2010. System dynamics model to assess irrigation networks. J. Agric. Eng. Res. 11(4): 35-56. (in Farsi)
23
Vlachos, D., Georgiadis, P. and Iakovou, E. 2007. A System dynamics model for dynamic capacity planning of remanufacturing in closed-loop supply chains. Comput. Oper. Res 34(2): 367-394.
24
Winz, I., Brierley, G. and Trowsdale, S. 2009. The use of system dynamics simulation in water resources management. Water Resour. Manag. 23(7): 1301-1323.
25
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی آثار زهکشی کنترل شده بر شوری خاک، مدیریت آبیاری و عملکرد نیشکر (مطالعۀ موردی کشت و صنعت امام خمینی)
واحد کشت و صنعت امامخمینی یکی از واحدهای ده گانۀ نیشکر در استان خوزستان است. شوری خاک اراضی این واحد به خوبی کاهش یافته و در حد تحمل گیاه قرار دارد، اما به دلیل وجود زهکشهای زیرزمینی عمیق و مصرف زیاد آب، زهکشی در این اراضی بیش از نیاز است و سالانه حجم قابل توجهی زهاب تولید و به رودخانۀ دز تخلیه میشود. این پژوهش به منظور بررسی امکان استفاده از سیستم زهکشی کنترل شده و آثار آن بر کاهش مصرف آب، شوری خاک، حجم زهاب خروجی، میزان شوری زهاب و عملکرد نیشکر در دو مزرعه از این واحد اجرا شد. مزرعۀ اول تیمار زهکشی آزاد و در مزرعۀ دوم تیمار زهکشی کنترل شده در نظر گرفته شد. سطح ایستابی در مزرعه با تیمار زهکشی کنترل شده در 90 سانتیمتری سطح خاک نگه داشته شد. نتایج این تحقیق نشان میدهد که میانگین حجم آب مصرفی در تیمار زهکشی کنترل شده، حدود 27 درصد و حجم زهاب خروجی حدود 55 درصد، کمتر از حجم آب مصرفی و حجم زهاب تیمار زهکشی آزاد است. در مدت اجرای طرح، میزان نمک خروجی در حدود 24 تن در هکتار در مزرعه با زهکشی کنترل شده کمتر در رودخانه دز تخلیه شد. عملکرد محصول نیشکر در تیمار زهکشی کنترل شده 7/8 درصد بیشتر به دست آمد. یافتههای این تحقیق نشان میدهد که استفاده از سیستم زهکشی کنترل شده سبب صرفهجویی در مصرف آب، کاهش حجم زهاب خروجی، کاهش میزان شوری زهاب و مقدار نمک خروجی خواهد شد. علاوه بر این، با کاربرد این روش، کاهش بار آلودگی رودخانه و حفظ محیطزیست نیزامکانپذیر خواهد بود.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100286_c17be5d70c5514a933fcf7cd5f5ba4d3.pdf
2013-02-19
25
40
10.22092/jaer.2013.100286
آرش
محجوبی
1
مدیر دفتر شبکه های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان
LEAD_AUTHOR
عبدعلی
ناصری
2
استاد گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز
AUTHOR
عبدالرحیم
هوشمند
3
استادیار گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز
AUTHOR
سعید
برومندنسب
4
استاد گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز
AUTHOR
Akram, M. 2004. Drainage changing process. Proceedings of 3rd Drainage Workshop of IRNCID. May. 26. Tehran. Iran. 1-19. (in Farsi)
1
Akram, M., Tajik, F. and Akram, S. 2008. Control drainage, a suitable environmental method to become better irrigation efficiency. Proceedings of the 5th Drainage & Environment Workshop. Nov. 6. Tehran. Iran. 89-106. (in Farsi)
2
Anon. 2010. Disposal Problems of Drainage Water in Southern Iran. Drainage & Environment Working Group of IRNCID. Proceeding of the 6th Drainage & Environment Workshop. Jan. 6. Tehran.
3
Iran. 1-22. (in Farsi)
4
Ayars, J. E. 1996. Managing irrigation and drainage systems in arid areas in the presence of shallow groundwater: Case studies. Irrig. Drain. Sys. 10, 227–224.
5
Esmaeelnia, S., Liaghat, A., Heydari, N. and Akram, M. 2005. A Lysimeter-scale study of water table management methods in tomato irrigation. J. Agric. Eng. Res. 6(4): 13-124. (in Farsi)
6
Golabi, M . 2009. Mathematical modeling of sugarcane response to use of saline irrigation water and application in SALTMED model in order to irrigation water management for sugarcane in semi-arid areas. Ph.D. Thesis. Faculty of Water Sciences Engineering Irrigation and Drainage Department. Shahid Chamran University. Ahvaz. Iran. (in Farsi)
7
Guptar, R. and Yadav, R. L. 1993. Groundwater contribution to evapotranspiration of sugarcane during summer. Cooperative Sugar. 25, 113–115.
8
Hunsigi, G. and Srivastava, S. C. 1977. Modulation of ET (evapotranspiration) values of sugar cane because of highwater table. Proceedings of the 16th ISSCT Congress. Jun. 10-13. Australia.
9
Hurst, C. A., Thorburn, P. J., Lockington, D. and Bristowc, K. L. 2004. Sugarcane water use from shallow water tables: implications for improving irrigation water use efficiency. Agric. Water Manang.
10
65(1): 1-19.
11
Noory, H., Liaghat, A.M. and Noory, H. 2008. Subirrigation system to improve drainage water quality in Karaj of IRAN. Proceecings of the 10th International Drainage Workshop of ICID. July. 6-11. Helsinki. Finland. Tallinn. Estonia.
12
Ramoska, E. D., Bastinene, N. I. and Saulys, V. A. 2011. Evaluation of controlled drainage efficiency in LITHUANIA. Irrig. Drain. 60(2): 196-206.
13
Verdinejad, V. R., Sohrab, I. T., Ebrahimian, H. Liaghat, A. M. and Parsinejad, M. 2008. Effects of controlled drainage environmental hazards (case study Ran drainage project). Proceecings of the 10th International Drainage Workshop of ICID. July. 6-11. Helsinki. Finland. Tallinn. Estonia.
14
Vlotman, W. F. and Jansen, H. C. 2003. Controlled drainage for integrated water management. Proceeding the 9th International Drainage Workshop. Sep. 10-13. Utrecht. Netherlands.
15
Wahba, M. A. S., Christen, E. W. and Amer, M. H. 2005. Irrigation water saving by management of existing subsurface drainage in Egypt. Irrig. Drain. 54(2): 205-215.
16
ORIGINAL_ARTICLE
مقایسة برخی ویژگی های شیمیایی، فیزیکی و حسی شیر بافت دار با شیر بی چربی و پرچرب در دورة نگهداری
هدف اصلی این پژوهش، مقایسة خواص شیمیایی، فیزیکی، و حسی شیر بافتدار با شیر بیچربی و پرچرب در دورة نگهداری 1، 3، و 5 روزه در دمای 1±4 درجه سلسیوس است. به منظور تولید شیر بافتدار، شیر بیچربی به مدت 15 دقیقه در دمای 60 درجه سلسیوس حرارت داده شد و به دنبال آن 4/0 میلیلیتر محلول مایه پنیر به 100 میلیلیتر شیر افزوده شد. جهت غیرفعال کردن مایه پنیر، نمونهها در دمای 65 درجه سلسیوس به مدت 30 دقیقه (پاستوریزاسیون کند) حرارت داده شدند. نمونههای شیر بیچربی، بافتدار، و پرچرب در روزهای اول، سوم و پنجم نگهداری در یخچال، تحت آزمونهای شیمیایی (pH، اسیدیته قابل تیتر کردن، درصد پروتئین، درصد چربی، و درصد ماده خشک کل)، فیزیکی (رنگسنجی و گرانروی)، و ارزیابی حسی (ویژگیهای ظاهری، ساختار، بافت، عطر، طعم، و ارزیابی کلی) قرار گرفتند. نتایج نشان میدهد که ویژگیهای شیمیایی شیر بافتدار، بینابین شیر بیچربی و پرچرب قرار دارد. در مقایسه با شیر بیچربی،شیر بافتدار به طور معنیداری (در سطح 5 درصد) گرانروی، سفیدی،زردی و سبزی بیشتری دارد و امتیاز داده شده به شیر بافتدار توسط ارزیابهای حسی بیشتر از امتیازهای شیر بیچربی و مشابه شیر پرچرب است. در مجموع به نظر میرسد که شیر بافتدار دارای خواص مشابه شیر پرچرب است و در دورة نگهداری 5 روزه پایدار باقی میماند. این محصول قابلیت تولید برای اهداف صنعتی از طریق محدود کردن فعالیت مایه پنیر را خواهد داشت.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100287_3dc057415150c2b511cf91b020968958.pdf
2013-02-19
41
50
10.22092/jaer.2013.100287
مرجان
نوری
1
کارشناسی ارشد و عضو باشگاه پژوهشگران جوان واحد علوم تحقیقات تهران
AUTHOR
حمید
عزت پناه
2
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران
LEAD_AUTHOR
سلیمان
عباسی
3
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس تهران
AUTHOR
مهدی
امین افشار
4
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران
AUTHOR
هما
بهمدی
hbehmadi@yahoo.com
5
عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کرج
AUTHOR
Anon. 1997. Method for Sensory Evaluation of Fermented Milk Products. ISIR. No. 4940. (in Farsi)
1
Anon. 1998. General Method for Sensory Evaluation of Dairy Products. ISIR. No. 4691. (in Farsi)
2
Anon. 2002. Official Methods of Analysis. Association of Official Analytical Chemists. AOAC.
3
NO. 981.12, 947.05, 981.20, 989.05, 925.23. USA.
4
Belitz, H. D., Grosch, W. and Schieberele. P. 2009. Food Chemistry. Springer Velrag. Berlin. Germany.
5
Brennan, C. S. and Tudorica, C. M. 2008. Carbohydrate-based fat replacers in the modification of the rheological, textural and sensory quality of yoghurt: comparative study of the utilization of barley beta-glucan, guar gum and inulin. Int. J. Food. Sci. Technol. 43(5): 824-833.
6
Camillo, A. and Sabato, S. F. 2004. Effect of combined treatments on viscosity of whey dispersions.
7
J. Radiat. Phys. Chem. 71(1-2): 103-106.
8
Chang, J. L., Marshall, R. T. and Heymann, H. 1995. Casein micelles partially hydrolyzed by chymosin to modify the texture of low-fat ice cream. J. Dairy Sci. 78(12): 2617-2623.
9
Cies'la, K., Salmieri, S., Lacroix, M. and Le Tien, C. 2004. Gamma irradiation influence on physical properties of milk proteins. J. Radiat. Phys. Chem. 71(1-2): 95-99.
10
Fox, P. F. 1987. Cheese: Chemistry, Physics and Microbiology Major Cheese Groups. Elsevier Applied Science. London. UK.
11
Modler, H. W. and Kalab, M. 1983. Microstructure of yogurt stabilized with milk protein. J. Dairy Sci.
12
66, 430-437.
13
Nouri, M. 2010. The effect of textured skim milk on chemical, rheological and sensory properties of non-fat set yogurt. M. Sc. Thesis. Faculty of Agriculture and Natural Resources. Science and Research Branch of Islamic Azad University. Tehran. Iran. (in Farsi)
14
Savello, P. A. and Solorio, H. A. 1994. Compositions and Methods Manufacturing a Skim or Low Fat Milk Product with Increased Creamness, Color, Mouthfell, and Taste Sensations Similar to Milk with a Higher Fat Content. U. S. Patent No. 5368869. Utah State University Foundation.
15
Shakeri, M., Beyraghi- Tousi, Sh. and Mortazavi, S. A. 2006. The effect of whey protein concentrate supplementation and hydrolyzed casein on physicochemical and sensory properties of yoghurt probituics. Iranian J. Food Sci. Tech. 3(2):1-9. (in Farsi)
16
Spreer, E. 1998. Milk and Dairy Product Technology. Marcel Dekker. Inc. New York..
17
Sun, X. and. Zeme, M. B. 2007. Calcium and 1,25-dihydroxyvitamin D3 regulation of adipokine expression. Obesity. 15(2): 340-348.
18
Tamime, A. Y., Kalab, M., Muir, D. D. and. Barrantes, E. 1995. The microstructure of set-style, natural yogurt made by substituting microparticulate whey protein for milk fat. Int. J. Dairy Technol.
19
48(4): 107-111.
20
Tamime, A. Y. and. Robinson, R. K. 2007. Tamime and Robinson's Yoghurt. Woodhead Publishing Limited and CRC press LLC. New York. USA.
21
Westergaad, V. 1994. Milk Powder Technology Evaporation and Spray Drying. Niro A/S. Copenhagen. Denmark.
22
ORIGINAL_ARTICLE
تأثیر فرآوری هیدراتاسیون گرم سبوس گندم با ذرات ریز بر ترکیبات شیمیایی آن و خواص نانوایی خمیر
در سالهای اخیر فیبرهای رژیمی به دلیل داشتن آثار مفید فیزیولوژیکی و متابولیکی در بدن مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. میزان فیبرهای رژیمی مورد نیاز بدن، حدود 30 گرم در روز توصیه شده است اما مصرف آن در تغذیة روزانه معمولاً کمتر است. غنیسازی مواد غذایی با سبوس گندم به عنوان منبع غنی از فیبرهای رژیمی با توجه به ابعاد و آثار تخریبی آن بر شبکه گلوتنی، اغلب مشکلاتی در خصوصیات رئولوژیکی و کیفی خمیر و در نهایت نان تهیه شده به وجود میآورد. در این تحقیق از سیستم تحلیل و پردازش تصویری برای اندازهگیری اندازه ذرات سبوس استفاده شد. پس از آن به منظور کاهش آثار تخریبی سبوس بر خصوصیات رئولوژیکی خمیر، هیدراتاسیون گرم در دمای 45 درجه سلسیوس در مورد سبوس با اندازۀ ریز قبل از اضافه کردن آن به آرد اعمال شد. نتایج آزمون فارینوگراف نشان میدهد که میزان جذب آب، زمان گسترش، پایداری و عدد والوریمتری خمیر حاوی سبوس فرایند شده به روش هیدراتاسیون به ترتیب حدود 1، 15، 50، و 10 درصد افزایش و درجة نرمی خمیر از 120 به 70 درجة برابندر کاهش یافت. تیمار مذکور مقادیر فیبر سبوس را حدود 25 درصد افزایش و گلوتاتیون را 55 درصد کاهش داد
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100288_c5da37aa203ff5f1c5bf59266a24ac97.pdf
2013-02-19
51
60
10.22092/jaer.2013.100288
منا
ایوز
1
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
AUTHOR
لاله
مشرف
2
استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
LEAD_AUTHOR
Aghayeghazvini, H., Afzal, A., Heidari-Soltanabadi, M., Malek, S. and Mollabashi, L. 2009. Determining Percentage of Broken Rice by Using Image Analysis. In: Li, D. and Chunjiang, Z. (Eds.) Computer and Computing Technologies in Agriculture II. Vol. 2. Springer. Boston.
1
Anon. 1984. Approved Methods of the American Association of Cereal Chemists (AACC).
2
Basman, A. and Koksel, H. 1999. Properties and composition of Turkish flat bread [Bazlama] supplemented with barley flour and wheat bran. Cereal Chem. 76(4): 506-511.
3
Chen, H., Rubenthaler, G.L and Schanus, E. G. 1988. Effect of apple fiber and cellulose on the physical properties of wheat flour. J. Food Sci. 53(1): 304-305.
4
Curic, D., Karlovic, D., Tusak, D., Petrovic , B. and Dugum, J. 2001. Gluten as a standard of wheat flour quality. J. Food Technol. Biotech. 39(4): 353-361.
5
Du, C. J. and Sun, D. W. 2004. Recent developments in the applications of image processing techniques for food quality evaluation. Trends. Food Sci. Tech. 15(5): 230-249.
6
Farvili, N., Walker, C. E. and Qarooni, J. 1997. The effects of protein content of flour and emulsifiers on Tanoor bread quality. J. Cereal Sci. 26(1): 137-143.
7
Guillon, F. and Champ, M. 2000. Structural and physical properties of dietary fibers, and consequences of processing on human physiology. Food Res. Int. 33(3-4): 233-245.
8
Hamed, M., Refai, F. Y. and Hussein, M. F. 1973. Effect of dehydrated sweet potato flour on the rheological properties of wheat Flour dough. Egyptian J. Food Sci. 1(2): 215-224.
9
Haridas Rao, P. and Malini Rao, H. 1991. Effect of incorporating wheat bran on the rheological characteristics and breadmaking quality of flour. J. Food. Sci. Technol. 28(2): 92-97.
10
Iglesias, E., Sanz Penella, J. M., Tamayo Romos, J. A., and Haros, M. 2010. Effect of different wheat bran fractions on bread making performance and quality. Proceeding of the International Conference on Food Innovation. Oct. 25-29. Valencia. Spain.
11
Jacobs J. R. and Gallaher, D. D. 2004. Whole grain intake and cardiovascular disease: a review. Curr. Atheroscler Rep. 6(6): 415-423.
12
Jenkins, D. J., Kendall, C. W., Popovich, D. G., Vidgen, E., Mehling, C. C., Vuksan, V., Ransom, T. P., Rao, A.V., Rosenberg-Zand, R., Tariq, N., Corey, P., Jones, P. J., Raeini, M., Story, J. A., Furumoto, E. J., Illingworth, D. R., Pappu, A. S. and Connelly, P. W. 2001. Effect of a very-high-fiber vegetable, fruit, and nut diet on serum lipids and colonic function. Metabolism. 50(4): 494-503.
13
Katina, K., Salmenkallio – Marttila, M., Partanen, R., Forssell, P. and Autio, K. 2006. Effect of sour dough and enzymes on staling of high – fibre wheat bread. LWT. Food Sci. Technol. 39(5): 479-491.
14
Lai, C. S., Davis, A. B. and Hoseney, R. C. 1989a. Production of whole wheatbread with good loaf volume. J. Cereal Chem. 66(3): 224-227.
15
Lai, C. S., Hoseney, R. C. and Davis, A. B. 1989b. Effect of wheat bran in breadmaking. J. Cereal Chem. 66(3): 217-219.
16
Larsson, S. C., Giovannucci, E., Bergkvist, L. and Wolk, A. 2005. Whole grain consumption and risk of colorectal cancer: a population-based cohort of 60,000 women. Brit. J. Cancer. 92(9): 1803-1807.
17
Mosharraf, L., Kadivar, M. and Shahedi, M. 2009. Effect of hydrothermaled bran on physicochemical, rheological and microstructural characteristic of Sangak bread. J. Cereal Sci. 49(3): 398-404.
18
Nelles, E. M., Randall, P. G. and Taylor, J. R. N. 1998. Improvement of brown bread quality by prehydration treatment and cultivar selection of bran. J. Cereal Chem. 75(4): 356-440.
19
Rehinan, Z., Rashid, M. and Shah, W. H. 2004. Insoluble dietary fibre components of food legumes as affected by soaking and cooking processes. Food chem. 85(2): 245-249.
20
Rosell, C. M., Rojas, J. A. and Benedito de Barber, C. 2007. Influence of hydrocolloids on dough rheology and breed quality. Food Hydrocolloids. 15(1): 75-81.
21
Tea, I., Genter, T., Violleau, F. and Kleiber, D. 2005. Changes in the glutathione thiol – disulfide status in wheat grain by foliar sulphur fertilization: consequences for the rheological properties of dough. J. Cereal Sci. 41 (3): 305-315.
22
Wang, J., Rosell, C. M. and de Barber, C. B. 2002. Effect of the addition of different fibers on wheat dough performance and bread quality. Food Chem. 79(2): 221-226.
23
Wang, N., Hatcher, D. W. and Gawalko, E. J. 2008. Effect of variety and processing on nutrients and cretain – nutrients in field peas (Pisum sativum). Food Chem. 111(1): 132-138.
24
Zhang, D. and Moore, W. R. 1999. Wheat bran particle size effects on bread baking performance and quality. J. Sci. Food Agric. 79(6): 805-809.
25
Zheng, C., Sun, D. W. and Zheng, L. 2006. Recent developments and applications of image features for food quality evaluation and inspection – a review. Trends Food Sci. Technol. 17(12): 642-655.
26
ORIGINAL_ARTICLE
مطالعه تأثیر افزودن پودر دانه بزرک بر ویژگی های رئولوژیکی خمیر نان
بزرک منبع غنی از اسیدهای چرب ضروری امگا 3، لیگنانها، فیبر رژیمی و آنتیاکسیدانهای طبیعی نظیر توکوفرول است و به دلیل اثر سودمند آن در پیشگیری از برخی بیماریها به عنوان افزودنی سلامتبخش یا فراسودمند در غنیسازی موادغذایی بهکار میرود. نان، ماده غذایی پرمصرف در سبد غذایی مردم ایران است و غنیسازی آن با آرد دانۀ بزرک، فرصتی مناسب برای بهرهمندی از مزایای تغذیهای فوقالذکر را مهیا میکند. در این پژوهش، تأثیر افزودن پودر دانۀ بزرک بر خصوصیات رئولوژیکی خمیر، با استفاده از آزمونهای فارینوگرافی و اکستنسوگرافی، بررسی شد. نتایج نشان میدهد که افزودن آرد بزرک به آرد نانوایی باعث افزایش توان آرد برای جذب آب، درجه سست شدن خمیر، و عدد کیفی فارینوگراف میشود. پایداری خمیر در برابر مخلوط کردن، با افزودن آرد بزرک به مقدار بیش از 5 درصد، کاهش نشان میدهد. نتایج آزمون اکستنسوگرافی نشان میدهد که با بالا رفتن نسبت افزایش آرد بزرک، مقاومت بیشینه خمیر در برابر کشش افزایش ولی کششپذیری خمیر و انرژی لازم برای کشش کاهش مییابد. در مجموع میتوان نتیجه گرفت که افزودن آرد دانۀ بزرک به آرد گندم، با اینکه مزایای تغذیهای به همراه دارد خواص رئولوژیکی خمیر را کاهش میدهد. این امر در تولید نان حجیم باید مد نظر قرار گیرد تا همراه با آرد بزرک از عوامل تقویتکننده شبکه گلوتن، مثل مواد بهبوددهنده آرد استفاده شود.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100289_64400fce9cc52d69979a34a8ed265b6e.pdf
2013-02-19
61
74
10.22092/jaer.2013.100289
سیدهادی
پیغبردوست
1
دانشیار گروه علوم و صنایعغذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
LEAD_AUTHOR
مریم
جعفرزاده مقدم
2
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
AUTHOR
صدیف
آزادمرد دمیرچی
3
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
AUTHOR
رویا
آقاقلی زاده
4
کارشناس ارشد پژوهشکده غلات ایران، تهران
AUTHOR
Anon. 2005. Approved Methods. American Association of Cereal Chemists (AACC). Inc.
1
Minnesota. USA.
2
Balestra, F. 2009. Empirical and fundamental mechanical tests in the evaluation of dough
3
and bread rheological properties. Ph. D. Thesis. Alma Mater Studiorum University
4
Di Bologna.
5
Behrooznam, N. 2008. Effect of flaxseed on quality of pan bread. M. Sc. Thesis. Science and Research Branch. Azad University of Tehran. Tehran. Iran. (in Farsi)
6
Bloedon, L. T. and Szapary, P. O. 2004. Flaxseed and cardiovascular risk. Nutr. Rev. 62(1): 18-27.
7
Choo, W. S., Birch, E. J. and Dufour, J. P. 2007. Physicochemical and stability characteristics of flaxseed oils during pan-heating. J. American Oil Chem. Soc. 84(8):735-740.
8
D’ Appolonia, B. L. and Kunerth, W. H. 1984. The Farinograph Handbook. American Association of Cereal Chemists (AACC). Inc. Minnesota. USA.
9
Garden, J. A. 1993. Flaxseed gum extraction characterization and functionality. Ph. D. Thesis. North Dakota State University. USA.
10
Ghamari, M. Peigambardoust, S. H and Reshme-karim, K. 2009. Farinograph quality number in bread wheat quality. Food Sci. Technol. 6(2): 22-34. (in Farsi)
11
Gilbert, J. C. 2002. Evaluation of flax and rice bran on physical and chemical properties of bread for achieving health benefits. M. Sc. Thesis. Purdu University. West Lafayette.
12
Gomez, M., Ronda, F., Blanco, C. A., Caballero, P. A. and Apesteguía, A. 2003. Effect of dietary fibre on dough rheology and bread quality. Eur. Food Res. Technol. 216(1): 51-56.
13
Hao, C., Mao, Z., Li, D. and Wang, L. 2008. Rheological properties of defatted flaxseed-wheat dough. American Society of Agricultural and Biological Engineers (ASABE). Available at: http://www.asabe.org.
14
Koca, A. F. and Anil, M. 2007. Effect of flaxseed and wheat flour blends on dough rheology and bread quality. J. Sci. Food Agric. 87(6): 1172-1175.
15
Kulamarva, A. 2005. Rheological and thermal properties of sorghum dough. M. Sc. Thesis. Department of Bioresource Engineering. McGill University. Montreal. Canada.
16
Mentes, O., Bakkalbassi, E. and Ercan, R. 2008. Effect of the use of ground flaxseed on quality and chemical composition of bread. Food Sci. Technol. Int. 14(4): 299-306.
17
Palacios-Fonseca, A. J., Vazquez-Ramos, C. and Rodriguez-Garcia, M. E. 2009. Physicochemical characterizing of industrial and traditional nixtamalized corn flours. J. Food Eng.
18
93(1): 45-51.
19
Pohjanheimo, T. A., Hakala, M. A., Tahvonen, R. L., Salminen, S. J. and Kallio, H. P. 2006. Flaxseed in bread making: effects on sensory quality, aging, and composition of bakery products. J. Food Sci. 71(4): 343-348.
20
Przybylski, R. 2005. Flax Oil and High Linolenic Oils. In: Shahidi, F. (Ed.) Baileys Industrial Oil and Fat Products. John Wiley & Sons. Inc.
21
Rendon-Villalobos J. R., Bello-Perez, L. A., Agama-Acevedo, E., Islas-Hernandez, J. J., Osorio-Diaz, P. and Tovar, J. 2009. Composition and characteristics of oil extracted from flaxseed-added corn tortilla. J. Food Chem. 117(1): 83-87.
22
Ridges, L., Sunderland, R., Moerman, K., Meyer, B., Astheimer, L. and Howe, P. 2001.
23
Cholesterol lowering benefits of soy and linseed enriched foods. Asia Pac. J. Clin. Nutr.
24
10(3): 204-211.
25
Simopoulos, A. P. 2002. Omega-3 fatty acids in wild Plants, nuts and seeds. Asia Pac. J. Clin. Nutr.
26
11(2): 163-173.
27
Singh, K. K., Mridula, D., Rehal, J. and Barnwal, P. 2011. Flaxseed: a potential source of food, feed and fiber. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 51(3): 210-222.
28
Strandas, C. 2008. The phenolic complex in flaxseed: Analysis, structural features and bioactivity. Ph. D. Thesis. Faculty of Natural Resources and Agricultural Science. Department of Food Science. Swedish University of Agricultural Sciences. Uppsala. Sweden.
29
Westcott, N. D. and Muir, A. D. 2003. Flaxseed lignan in disease prevention and health promotion. Phytochem. Rev. 2(3): 401-417.
30
ORIGINAL_ARTICLE
تعیین رطوبت بهینه کمپوست جهت تولید پلت کودی با استفاده از اکسترودر
متراکمسازی و تهیۀ پلت یکی از راههای مؤثر جهت استفادۀ بهینه، کاهش هزینۀ حمل و نقل، و افزایش صرفه اقتصادی در استفاده از کمپوست حاصل از زبالههای شهری است. مقدار رطوبت کمپوست مهمترین عامل فیزیکی برای هر نوع ماشین تولید پلت است. در این تحقیق مواد ابتدا با همزن ورزدهنده آماده و پس از آن جهت پلت کردن به اکسترودر تکپیچ منتقل شدند. آزمایشها در سطوح رطوبتی 35، 45، و 50 درصد اجرا و سرعت چرخش مارپیچ اکسترودر در 100، 150، 200، و 250 دور در دقیقه اجرا شد تا میزان رطوبت بهینه و تأثیر آن بر خصوصیات پلتهای کمپوست تعیین شود. نتایج نشانمیدهد که پارامترهای رطوبت کمپوست و سرعت چرخش مارپیچ اکسترودر و همچنین اثر متقابل آنها، تأثیری معنیدار بر دوام پلتها دارند به طوریکه افزایش مقدار رطوبت از 35 به 45 درصد باعث افزایش معنیدار دوام از 86/35 به 29/78 درصد میشود. در کلیۀ سرعتهای مارپیچ اکسترودر، با افزایش رطوبت از 35 به 45 درصد میزان دوام پلتها به طورمعنیدار افزایش مییابد. همچنین در همۀ سرعتهای پیچ اکسترودر، به جز 150 دور در دقیقه، پلتهای تولید شده با مقدار رطوبت 35 درصد، نسبت به پلتهای دارای 45 درصد رطوبت، استحکام بالاتری از خود نشان میدهند.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100290_c054d25477fe3880fcaee618ddbe6271.pdf
2013-02-19
75
88
10.22092/jaer.2013.100290
هیمن
امیری
1
دانشجوی دکتری مکانیک ماشین های کشاورزی
AUTHOR
محمدحسین
کیانمهر
2
دانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
اکبر
عرب حسینی
3
دانشیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
AUTHOR
نبی اله
کشوری
4
دانش آموخته کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
AUTHOR
Adapa, P. K., Schoenau, G. J., Tabil, L. G., Sokhansanj, S. and Crerar, B. J. 2003. Pelleting of Fractionated Alfalfa Products. ASABE Paper No. 036069. American Society of Agricultural Engineers. Annual International Meeting. July. 27-30. Las Vegas. Nevada. USA.
1
Anon, 1995. ASTM E-11-70 (Part 41) and U.S. National Bureau of Standards Official Sieve Designations.
2
Anon. 1998. Pellets and Crumbles-Definitions and Methods for Determining Density, Durability and Moisture Content. ASAE Standards. S269.4 Cubes.
3
Anon. 2006. Animal Statistics. Ministry of Agriculture. Iran. (In Farsi)
4
Batacharya, S. C. Sett, S. and Shrestha, R. M. 1989. Division of Energy Technology. Energy Sources. In: State of the Art for Biomass Densification. Taylor and Francis Group. CRC press. New York.
5
Erickson S. and Prior, M. 1990. The Briquetting of Agricultural Wastes for Fuel. Food and Agricultural Organization (FAO). Environment and Energy. Rome. Italy.
6
Fielden, K.E. and Newton, J. M. 1992. Extrusion and Extruders. In: Swarbrick, J. and Boylan, J. C. (Eds.) Encyclopaedia of Pharmaceutical Technology. Marcel Dekker. New York.
7
Froix, M. F. and Goedde, A. O. 1976. The effect of temperature on the cellulose/water interaction from NMR relaxation times. Macromolecules. 9(3): 428-430.
8
Ghaebi, S. M. 2008. Determination of some physical and mechanical properties of Irainian apricot and its pit and kernel. M. Sc. Thesis. College of Abouraihan. University of Tehran. (in Farsi)
9
Hara, M. 2001. Fertilizer Pellets Made from Composted Livestock Manure. Food and Fertilizer Technology Center. Taiwan. Available at: http://www/agnet.org.
10
Kontny, M. J. and Zografi, G. 1995. Sorption of Water by Solids. In: Brittain, H. G. (ed.) Physical Characterization of Pharmaceutical Solids. Marcel Dekker Inc. New York.
11
Li, S. Z., Zhang, G. W., Li, Y. L. and Yang, Y. C. 2000. Discovery of granulite in the Mianxian–Lueyang suture zone, Mianxian area and its tectonic significance. Acta Petrol. Sin. 16(2): 220–226.
12
MacMahon, M. J. 1984. Additives for Physical Quality of Animal Feed. In: Beaven, D. A. (Ed.) Manufacturing of Animal Feed. Herts. England. Turret- Wheatland Ltd.
13
Masuda, H., Higashitani, K. and Yoshida, H. 2007. Handling and Operations, Process Instrumentation, and Working Hazards. CRC Press. USA.
14
McMullen, J., Fasina, O. O., Wood, C. W., Feng, Y. and Mills, G. 2004. Physical characteristics of pellets from poultry litter. ASAE/CSAE Meeting Presentation. Ottawa. Ontario. Canada.
15
Rosentrater, K. A., Muthukumarappan, K. and Kannadhason, S. 2009. Effect of ingrediants and extrusion parameters on properties of aquafeeds containing DDGS and corn starch. J. Aquacult. Feed Sci. Nutr. 1(2): 44-60.
16
Vahedian, E. 2003. Strength of materials (Translation). University Sciences Press. (in Farsi)
17
Young, J. H. and Nelson, G. L. 1967. Research of Hysteresis Between Sorption and Desorption Isotherms of Wheat. American Society of Agricultural and Biological Engineers. USA.
18
Zografi, G. 1988. States of water associated with solids. Drug Dev. Ind. Pharm. 14, 1905-1926.
19
ORIGINAL_ARTICLE
ساخت و ارزیابی دستگاه سرزن غلتکی پیاز
حذف برگ پیاز یکی از مراحل برداشت این محصول است که به صورت دستی یا با استفاده از ماشینهای سرزن صورت میگیرد. سرزن غلتکی از جمله ماشینهای حذف برگ پیاز است که از غلتکهای مرتب کننده و مکانیزم برش برگ تشکیل شده است. عواملی نظیر سرعت چرخشی و فاصلۀ غلتکها و نیز مکانیزم مناسب قطع برگ، نقشی مهم در عملکرد کاری این دستگاه دارد. در این تحقیق نمونهای از دستگاه سرزن غلتکی ساخته و تأثیر دو عامل سرعت چرخشی غلتک در پنج سرعت (100، 150 ، 200 ، 250، و 300 دور در دقیقه) و فاصلۀ غلتکها از یکدیگر در سه اندازه (23، 33، و 43 میلیمتر)، بر درصد پیازهای آسیبدیده، درصد پیازهای مرتب شده و سرعت انتقال پیاز بررسی شد. نتایج بررسیها نشان داد که در فاصلۀ 43 میلیمتری غلتکها از یکدیگر، بیشترین آسیب به پیازها وارد میشود (8/31 درصد) و با افزایش سرعت چرخشی غلتکها، سرعت رو به جلوی پیاز در بین غلتکها افزایش مییابد. با این حال، غدههای بیشتری بدون مرتب شدن از مسیر کار غلتکها خارج میشوند. به صورتیکه سرعت 300 دور در دقیقه، بیشترین خطا را در چینش غدهها برای سرزنی دارد (24 درصد). مشخص شد که سرعت چرخشی 200 دور در دقیقه و فاصله غلتکها به میزان 23 میلیمتر، مناسبترین حالت کاری دستگاه است. در این حالت کاری، کاربرد مکانیزم دو تیغهای به دلیل باقی گذاشتن برگ کوتاهتر (52/6 میلیمتر) و درصد پیازهای سرزنی شدۀ بیشتر (5/95 درصد)، مناسبتر از مکانیزم تیغه و هرزگرد تشخیص داده شد.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100291_d3fd784c5ce2b86024a00bbb5416a90a.pdf
2013-02-19
89
96
10.22092/jaer.2013.100291
محسن
حیدری سلطان آبادی
mheisol@gmail.com
1
دانشجوی دکترای گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشگاه تبریز
LEAD_AUTHOR
اورنگ
تاکی
2
استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
AUTHOR
شمس اله
عبداله پور
3
استادیار گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
AUTHOR
محمد
مقدم واحد
4
استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
AUTHOR
Brown, G. K., Richey, S. B. and Wilkinson, R. H. 1987. Harvesting aids for bunched leafy greens and onions. T. ASAE. 30 (2): 350-356.
1
Carson, W. M. and Williams, L. G. 1969. Design and field testing of an experimental onion topper. T. ASAE. 12 (2): 228-230.
2
Droll, R. W. and Goble, C. G. 1974. Mechanical onion top removal and related pre-harvest practice. Proceeding of American Society of Agricultural Engineers (ASAE) Annual Meeting. Oklahoma State University. Oklahoma. USA.
3
Hamasaki, R. T., Valenzuela, H. and Shimabuku, R. S. 1999. Bulb Field Onion Production in Hawaii. College of Tropical Agriculture and Human Resources (CTAHR) Coop. University of Hawaii. Manoa.
4
Kido, D. and Shuff, D. 2006. Onion harvester with Leaf Topper. United State Patent. Patent No. 7007449 B2. Available at: http://www.archpatent.com/patents.
5
Lepori, W. A. 1970. Mechanical harvester for fresh market onion. ASAE. Paper No. 71-118. Michigan.
6
Maw, B. W., Purvis, A. C. and Sumner, P. E. 1998. Mechanical harvesting of sweet onions. ASAE Annual International Meeting. Paper No. 98-1090.
7
Mokhtari Setaie, M. 2009. Investigation on SAMON onion compound harvester in Jiroft and Kahnuj region. M. Sc. Thesis. Faculty of Agriculture. Tabriz University. Tabriz. Iran. (in Farsi)
8
Mozafari, M. and Kazemeinkhah, K. 2000. Design, development and evaluation of suitable onion harvester for small farms (laboratory scale). Research Report. West Azarbayejan Agricultural Research Center. (in Farsi)
9
ORIGINAL_ARTICLE
طراحی و ساخت سامانه پاشش نرخ متغیر کود نیتروژن مایع نقشه- مبنا
هدف از این پژوهش طراحی و ساخت سامانه پاشش نرخ متغیر کود نیتروژن مایع برای برگپاشی ذرت است. از شیرهای سلونوئیدی جهت تغییر بده خروجی افشانکها با استفاده از فناوری تعدیل عرض پالس (PWM) و از حسگرهای بده توربینی و ماژول GPS به ترتیب برای اندازهگیری بده شیرهای سلونوئیدی و تعیین مختصات لحظهای دستگاه استفاده شد. نرمافزار سامانه با استفاده از زبان برنامهنویسی ویژوال بیسیک 6 نوشته شد. وظایف نرمافزار عبارت است از: دریافت مختصات لحظهای GPS، دریافت اطلاعات نقشه کود نیتروژن، مقایسه مختصات لحظهای دستگاه با مختصات نقشه کود، صدور دستور پاشش به شیرهای سلونوئیدی، دریافت خروجی حسگرها و مقایسه با بده مطلوب و سرانجام اعمال سامانه کنترل. به منظور بررسی عملکرد سامانه، آزمونهای دقت و تأخیر زمانی پاشش در سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان میدهد میانگین اختلاف مقادیر بده نقشه کود با بده خروجی سامانه در وضعیت کنترل حلقه باز و حلقه بسته آزمونها به ترتیب 0/10 و 6/3 درصد و حداکثر مقدار تأخیر زمانی سامانه 54/0 ثانیه است. نتایج آزمون t- جفت شده نشان میدهد که بین مقادیر بده خروجی سامانه و بده نقشه کود در سطح احتمال یک درصد تفاوت معنیداری وجود ندارد.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100292_8ae135b0fb2d746b83ad6f6e89b51a84.pdf
2013-02-19
97
108
10.22092/jaer.2013.100292
نیکروز
باقری
1
دکتری مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران و پژوهشگر موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
LEAD_AUTHOR
حجت
احمدی
2
دانشیار گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران
AUTHOR
سیدکاظم
علوی پناه
3
استاد سنجش از دور دانشگاه تهران
AUTHOR
محمود
امید
4
استاد گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران
AUTHOR
کریم
گرامی
5
پژوهشگر موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
AUTHOR
Al-Gaadi, K. A. and Ayers, P. D. 1999. Integrating GIS and GPS into a spatially variable rate herbicide application system. Appl. Eng. Agric. 15(4): 255-262.
1
Bagheri, N., Ahmadi, H., Omid, M. and Alavipanah, S. K. 2011. Preparing nitrogen variability map for corn based on satellite imagery. Iranian J. Biosystem Eng. 42(1): 103-111.
2
Bennur, P. J. and Taylor, R. K. 2009. Response time evaluation of real-time sensor based variable rate technology equipment. ASABE Annual International Meeting. Reno. Nevada.
3
Bora, G. C., Schrock, M. D., Oard, D. L., Grimm, J. J., Kolb, T. C. and Higgins, J. J. 2005. Reliability tests of pulse width modulation (PWM) valves for flow rate control of anhydrous ammonia. Appl. Eng. Agric. 21(6): 955-960.
4
Carrara, M. Comparetti, A. Febo, P. and Orlando, S. 2004. Spatially variable rate herbicide application on durum wheat in Sicily. Biosystems Eng. 87(4): 387-392.
5
Fleming, K. L., Westfall, D. G., Wiens, D. W. and Brodahi, M. C. 2000. Evaluating farmer definded management zone maps for variable rate fertilizer application. Precision Agric. 2(2): 201-215.
6
Ghazvini, H. D., Almasi, M. and Fathi, M. 2006. Application effect of digital maps (for VRT machines) for optimum fertilizer consumption in precision farming in Borkhar, Esfehen. Proceedings of the 4th National Congress on Agricultural Machinery Engineering and Mechanization. Aug. 29-30. Tabriz. Iran. (in Farsi)
7
Giles, D. K., Young, B. W., Alexander, P. R. and French, H. M. 1995. Intermittent control of liquid flow from fan nozzles in concurrent air streams: wind tunnel studies of droplet size effects. J. Agric. Eng. Res. 62(2): 77-83.
8
Gopalapillai, S., Tian, L. and Zheng, J. 1999. Evaluation of a flow control system for site-specific herbicide application. T. ASAE. 42(4): 863-870.
9
Hanna, H. M., Boyd, P. M., Baumgartner, K. J., Baker, J. L. and Colvin, T. S. 2006. Field application uniformity of impellicone and pulse-width-modulated Anhydrous Ammonia manifolds. Appl. Eng. Agric. 22(3): 365-371.
10
Kim,Y. J., Kim, H. J., Ryu, K. H. and Rhee, J. Y. 2008. Fertiliser application performance of a variable-rate pneumatic granular applicator for rice production. Biosystems Eng. 100(4): 498-510.
11
Li, F., Gnyp, M. L., Jia, L., Miao, Y., Yu, Z., Koppe, W., Bareth, G., Chen, X. and Zhang, F. 2008. Estimating N status of winter wheat using a handheld spectrometer in the North China Plain. Field Crop. Res. 106(1): 77-85.
12
Malakouti, M. J. and Keshavarz, P. 2006. Look at the Fertility Status of Iranian Soils ( Evaluation and Utilizeation). Sana Pub. Tehran. (in Farsi)
13
Noh, H., Zhang, Q., Han, S., Shin, B. and Reum, D. 2005. Dynamic calibration and image segmentation methods for multispectral imaging crop nitrogen deficiency sensors. T. ASAE. 48(1): 393-401.
14
Rockwell, A. D. and Ayers, P. D. 1994. Variable rate sprayer development and evaluation. Appl. Agric. 10(3): 327-333.
15
Schrock, M. D., Grimm, J. J., Oard, D. L., Taylor, R. K., Kolb, T. C. and Anderson, J. D. 2001. Performance of a multipoint pulse-width modulation metering system for ammonia. T. ASAE.
16
44(2): 211-216.
17
Sui, R. and Thomasson, J. A. 2006. Ground-Based sensing system for cotton nitrogen status determination. T. ASAE. 49(6): 1983-1991.
18