ORIGINAL_ARTICLE
تعیین انرژی سفیدکردن، شاخص انرژی مصرفی و شاخص سفیدشدگی در سه رقم برنج
فرایند تبدیل برنج یکی از صنایع تبدیلی بخش کشاورزی است که در آن مقدار زیادی انرژی الکتریکی حاصل از سوختهای فسیلی مصرف میشود. برای بررسی اثر عوامل مختلف بر انرژی مصرفی در فرایند سفیدکردن برنج، شاخص سفیدشدگی و شاخص انرژی مصرفی در سفیدکردن، اثر سه عامل مدت زمان سفیدکردن، رقم، و رطوبت در مرحلة سفیدکردن در قالب طرح کرتهای دوبار خرد شده در سه تکرار بررسی شد. سطوح در نظر گرفته شده این عوامل عبارت بودند از: زمان سفیدکردن (در چهار سطح 15، 30، 45، و 60 ثانیه) به عنوان عامل اصلی، رقم (خزر، بینام و علیکاظمی) به عنوان عامل فرعی، رطوبت (در سه سطح 14-5/12، 5/12-11 و 11-5/9 درصد بر پایة تر) به عنوان عامل فرعی فرعی. پس از تجزیة آماری دادههای حاصل از اندازهگیری انرژی مصرفی سفیدکردن، شاخص انرژی مصرفی سفیدکردن، و شاخص سفیدشدگی، نتایج نشان داد که با افزایش مدت زمان سفیدکردن، انرژی مصرفی سفیدکردن افزایش و شاخص آن کاهش مییابد. در دو مدت زمان سفیدکردن 15 و 60 ثانیه، کاهش رطوبت تا سطح 11-5/9 درصد باعث افزایش معنیدار در شاخص انرژی مصرفی سفیدکردن و افزایش زمان سفیدکردن از 15 ثانیه به 60 ثانیه، باعث افزایش شاخص سفیدشدگی میشود. شاخص سفیدشدگی رقم خزر به طور معنیدار بیشتر از دو رقم دیگر است. شاخص انرژی مصرفی سفیدکردن رقم خزر در هر سه سطح رطوبتی به طور معنیداری بیشتر از دو رقم دیگر است. بهترین حالت از نظر شاخص انرژی مصرفی سفیدکردن و شاخص سفیدشدگی برای هر سه رقم، مدت زمان 15 ثانیه و رطوبت 11-5/9 درصد تشخیص داده شد. البته برای رقم خزر افزایش این شاخصها واضحتر بود.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100398_d89a348249d995bd6d519f0bde901e4a.pdf
2010-08-23
1
16
غلامرضا
روحی
1
عضو هیئت علمی گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه
LEAD_AUTHOR
میر حسین
پیمان
payman4747@yahoo.com
2
استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه گیلان
AUTHOR
سعید
مینایی
minaee@modares.ac.ir
3
دانشیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
AUTHOR
Abdur Rah man, M., Abdul Kadus Miah, M. A. and hmad, A. 1996. Status of rice processing technology in Bangladesh. AMA. 27(1): 46-50.
1
Autrey, H. S., Grigorief, W. W., Altschul, A. M. and Hogan, J. T. 1955. Effects of milling conditions on Breakage of rice grains. J. Agric. Food Chem. 3, 593-599.
2
Batista, R. C., and Sibenmorgen, T. J. 2000. Fissure formation in brown rice kernels observed with a video microscopy system ongoing studies. Rice Quality and Processing B. R. Wells Rice Research Series 2000.
3
Heidari-Soltanabadi, M. 1999. Design, fabrication and evaluation of a rice whitening set revised system. M. Sc. Thesis. Tarbiat Modares University. Tehran. Iran. (in Farsi)
4
Khan, M. K. and Mohanty, S. N. 1991. Effects of different clearances between two rubber rolls on dehusking of paddy. AMA. 22(4): 51-53.
5
Mohapatra, D. and Bal, S. 2007. Effect of degree of milling on specific energy consumption, optical measurements and cooking quality of rice. J. Food Eng. 80(1): 119-125.
6
Pandey, J. P. and Sah, P. C. 1993. Rice kernel breakage kinetics in the Process operation for bran removal. J. Food Sci. Technol. 30(5): 365-367.
7
Payman, M. 2000. Study of kernel breakage factors in paddy husking process. PhD. Thesis. Tarbiat Modares University. Tehran. Iran. (in Farsi)
8
Payman, M., Roohi, G. H. and Alizadeh, M. R. 2004. Determination of energy consumption in traditional and Semi_mechanized methods for rice production (A case study in Gilan province). J. Agric. Eng. Res. 6(22):67-80. (in Farsi)
9
Pominski, J., Wasserman, T., Schultz, Jr. E. F. and Spadaro, J. J. 1961. Increasing laboratory head and total yields of rough rice by milling at low moisture Levels. Rice J. 64(10):11-15.
10
Roohi, G. H. 2002. Study of Energy Consumption in the Hulling and Whitening of Three Paddy Varieties in Gilan.M. Sc. Thesis. Tarbiat Modares University. Tehran. Iran. (in Farsi)
11
Roohi, G. H., Minaee, S. and Payman, M. 2004. Design, fabrication and evaluation of electrical power meter having monitoring ability. Proceedings of the 3rd Congress of Agricultural Machinery and Mechanization Engineering of Iran. Kerman. Iran. (in Farsi)
12
Roy, P., Ijiri, T., Okadome, H., Nei, D., Orikasa, T., Nakamura, N. and Shiina, T. 2008. Effect of processing condition on overall energy consumption and quality of rice. J. Food Eng. 89, 343-348.
13
Smith, W. D. and Mccrea, W. 1951. Where breakage occurs in the milling of rice. Rice J. 54(2):14-15.
14
Stipe, D. R., Wratten, F. T. and Miller, M. F. 1972. Effects of various methods of handling brown rice on milling and other quality parameters. Process. 14th Rice Technology.Working Group, June. 20-22. Davis, California. In: Bor S. Luh (Ed) Rice: Production and Utilization AVI Publishing Co, INC.
15
Yadav, B. K. and Jindal, V. K. 2008. Changes in head rice yield and whiteness during milling of rough rice (Oryza sativa L.). J. Food Eng. 86(1): 113-121.
16
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی آزمایشگاهی آبشستگی رسوبات غیرچسبنده در پایین دست کف بند
پیشبینی میزان آبشستگی موضعی در پاییندست سازههای هیدرولیکی از موضوعات مورد توجه محققان در سالهای اخیر بوده است. در این تحقیق اثر اندازة دانه، عمق پایاب، و عدد فرود بر آبشستگی موضعی بستر ناشی از جت افقی مستغرق خروجی از زیر یک دریچه کشویی بررسی شده است. در این بررسی، از رسوبات غیرچسبنده با دو دانهبندی مختلف در پاییندست یک کفبند افقی استفاده شده است. آزمایشها با اعداد فرود جت ورودی مختلف و دامنة متغیر عمق پایاب، شامل استغراق کم تا استغراق زیاد اجرا شده است. تغییرات حداکثر عمق گودال آبشستگی، ارتفاع تلماسه، و گسترش طولی آبشستگی بر حسب تغییرات عمق پایاب، اندازة ذره، و عدد فرود ذره مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان میدهد که تأثیر عمق پایاب به میزان عدد فرود ذره بستگی دارد. همچنین وجود تشابه بین پروفیلهای آبشستگی، که یکی از موضوعات چالش برانگیز در تحقیقات قبلی بوده است، در این تحقیق تایید شد. همچنین پارامترهای مشخصه گودال آبشستگی به صورت نمودارهایی بر حسب پارامترهای بدون بعد آورده شده است که میتوان در طراحیها جهت حفاظت بستر در برابر آبشستگی استفاده کرد.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100399_1a5d28cb7e2fb6029e67a96d5d598c82.pdf
2010-08-23
17
28
حسین
حمیدی فر
1
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
محمدحسین
امید
2
دانشیار گروه مهندسی آبیاری و آبادانی دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران
AUTHOR
Adduce, C. and Sciortino, G. 2006. Scour due to a horizontal turbulent jet: numerical and experimental investigation. J. hydra. Res. 44(5): 663-673.
1
Ali, K. H. M. and Lim, S. Y. 1986. Local scour caused by submerged wall jets. Proceedings of the Institution of Civil Engineers. Part 2. Res. Theory. 69(DEC):1059-1064.
2
Alihosseini, P., Ebrahimi, K., Sanei, M. and Mashaal, M. 2008. Experimental investigation of temporal variation of scour profile downstream of submerged hydraulic jumps. Proceedings of the 7th Iranian Conference on Hydraulic. Nov. 11-13. Sh. Abbaspour University. Tehran. Iran. (in Farsi)
3
Balachandar, R., Kells, J. A. and Thiessen, R. J. 2000. The effect of tailwater depth on the dynamics of local scour. Can. J. Civ. Eng. 27, 138-150.
4
Bey, A., Faruque M. A. A. and Balachandar, R. 2007. Two-dimensional scour hole problem: role of fluid structure. J. Hydra. Eng. 133(4): 414-430.
5
Chiew, Y. M. and Lim, S. Y. 1996. Local scour by a deeply submerged horizontal circular het. J. Hydra. Eng. 122(9): 529-532.
6
Dargahi, B. 2003. Scour downstream of a spillway. J. hydra. Res. 41(4): 417-426.
7
Dey, S. and Sarkar A. 2006. Scour downstream of an apron due to submerged horizontal jets. J. Hydra. Eng. 132(3): 246-257.
8
Dey, S. and Sarkar A. 2007. Effect of upward seepage on scour and flow downstream of an apron due to submerged jets. J. Hydra. Eng. 133(1): 59-69.
9
Dey, S. and Westrich, B. 2003. Hydraulics of submerged jet subject to change in cohesive bed geometry. J. Hydra. Eng. 129(1): 44-53.
10
Farhoudi, J. and Smith, K. V. H. 1985. Local scour profiles downstream of hydraulic jump. J. Hydra. Res. 23(4): 343-358.
11
Hoffmans, G. J. C. M. and Pilarczyk, K. W. 1995. Local scour downstream of hydraulic structures. J. Hydra. Eng. 121(4): 326-340.
12
Kells, J. A., Balachandar, R. and Hagel, K. P. 2001. Effect of grain size on local channel scour below a sluice gate. Can. J. Civ. Eng. 28, 440-451.
13
Kurniawan, A., Altinakar, M. S. and Graf, W. H. 2001. Flow pattern of an eroding jet. Proceedings of XXIX IAHR Congress. Beijing. China. 537-544.
14
Moghim, M. N., Golsangi, M. G. and Ghodsian, M. 2008. Using artificial neural network to predict the maximum depth of scour by wall jets. Proceedings of the 4th National Congress on Civil Engineering. Tehran University. Tehran. Iran. (in Farsi)
15
Musavi, I. 2000. Experimental investigation of scour profile downstream of hydraulic jumps. M. Sc. Thesis. Faculty of Engineering. Sharif University of Technology. Tehran. Iran. (in Farsi)
16
Oliveto, G., Comuniello, V. and Onorati, B. 2008. Temporal development of local scour downstream of positive-step stilling basins. Proceedings of River Flows. Sep. 3-5. Izmir. Turkey. 1673-1678.
17
Omid, M. H., Hamidifar, H. and Reisi, A. 2009. Effect of tailwater depth on local scour downstream of an apron. Proceedings of 8th International Congress on Civil Engineering. May 11-13. Shiraz. Iran. In press. (in Farsi)
18
Rajaratnam, N. 1981. Erosion by plane turbulent jets. Journal of hydraulic research. 19(4): 339-345
19
Sarathi, P., Faruque M. A. A. and Balachandar, R. 2008. Influence of tailwater depth, sediment size and densimetric Froude number on scour by submerged square wall jets. J. Hydra. Res. 46(2): 158-175.
20
Uyumaz, A., Altunkaynak A. and Ozger, M. 2006. Fuzzy logic model for equilibrium scour downstream of a dam’s vertical gate. J. Hydra. Eng. 132(10): 1069-1075.
21
ORIGINAL_ARTICLE
طراحی، ساخت و واسنجی دینامومتر اتصال سهنقطه قابل تنظیم برای تراکتورهای کشاورزی رایج در ایران
در این مقاله طراحی، ساخت، و واسنجی یک دینامومتراتصال سهنقطه با قابلیت اتصال سریع به تراکتورها و ادوات کشاورزی بررسی شده است. در این تحقیق یک نوع دینامومتر با قابی به شکل U وارونه طراحی و ساخته شد که بین بازوهای سیستم اتصال سهنقطه تراکتور و ادوات کشاورزی سوار میشود. دینامومتر اتصال سهنقطه به گونهای طراحی گردید که قابلیت تنظیم ارتفاع فیل گوش و تنظیم فاصلة بین نقاط اتصال پایینی را داشته باشد و به راحتی بین تراکتورهای گروههای (I)و (II)و ادوات کشاورزی سوار شود، تا بتوان آن را برای اندازهگیری نیروهای افقی و قائم موجود در نقاط اتصال، سیستم اتصال سهنقطه تراکتورها، و ماشینهای کشاورزی گروههای (I)و (II)بهکار برد. واحد حس کننده نیرو شامل سه مبدل رینگی نیرو با ساختار هشت وجهی است که به عنوان عنصر ارتجاعی بین قاب U شکل وارونه و سیستم کوپل اتصال سریع دینامومتر قرار گرفتهاند. کرنشسنجهای مقاومت الکتریکی در نقاط گرهی کرنش روی مبدل رینگی نیرو نصب شدهاند تا بتوانند به طور مستقل کرنشهای مماسی روی سطح مبدل را که در اثر اعمال نیروهای افقی و عمودی به مرکز رینگ مبدل ایجاد میشود، اندازهگیری کنند. مبدل رینگی بر اساس حداکثر نیروهای افقی و عمودی به ترتیب 25 و 15کیلونیوتن با در نظر گرفتن ضریب اطمینان 2 طراحی شد. قاب دینامومتر نیز بر اساس نیروهای حداکثر افقی، عمودی، و جانبی محاسبه شده به ترتیب 50، 30، و 20 کیلونیوتن طراحی شده است. سیستم جمعآوری داده از یک دیتالاگر قابل برنامهنویسی مدل DT800و یک کامپیوتر قابل حمل تشکیل شده است. آزمایشهای مزرعهای به منظور جمعآوری دادههای نیرویی دینامومتر با استفاده از یک زیرشکن اجرا شد. با استفاده از آزمون t، میانگین دادههای به دست آمده از آزمون دینامومتر اتصال سهنقطه، برای اندازهگیری نیروهای افقی موجود در نقاط اتصال، در هنگام اجرای عملیات با زیرشکن در خاکی مشخص با بافت سیلتی لومی، با دو سطح رطوبت 2/9 و 2/21 درصد و در عمقهای 15 و 25 سانتیمتری، در 4 تکرار با میانگین دادههایی مقایسه شد که با استفاده از روش استاندارد دو تراکتوری برای اندازهگیری نیروی افقی در حین اجرای عملیات در همان شرایط به دست آمده است. نتایج آزمونهای مزرعهای نشان داد که کارایی هر دو روش یکسان است اما با توجه به مزیتهای دینامومتر اتصال سهنقطه و با توجه به قابلیت کارکرد مؤثر در مزرعه، استفاده از این دستگاه جهت سنجش نیروهایی توصیه میشود که از ادوات کشاورزی بر تراکتورهای رایج در ایران وارد میشود.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100400_d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.pdf
2010-08-23
29
48
یوسف
عباسپور گیلانده
u_abbaspour@yahoo.com
1
استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
LEAD_AUTHOR
سینا
حقیقت شیشوان
2
دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
AUTHOR
ولی
رسولی شربیانی
3
مربی گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
AUTHOR
ضرغام
فاضل نیاری
zfameng@gmail.com
4
مربی پژوهشی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل
AUTHOR
Al-Jalil, H. F., Khdarir, A.and Mukahal, W. 2001. Design and performance of an adjustable three-point hitch dynamometer. Soil Till. Res. 62, 153-156.
1
Al-Janobi, A. 2000. A data-acquistion system to monitor performance of fully mounted implements. J. Agric. Eng. Res. 75, 167-175.
2
Anon, 2000a. Agricultural Machinery Management Data. ASAE. St. Joseph, MI 49085-9659, USA.
3
Anon, 2000b. Three-point free-link attachment for hitching implements to agricultural wheel tractors. ASAE. St. Joseph, MI 49085-9659, USA.
4
Anon, 2003. Agricultural Wheeled Tractors and Implements-Three Point Hitch Couplers – Part 1: U-Frame coupler. ASAE. St. Joseph, MI 49085-9659, USA.
5
Chen, Y., Mclaughlin, N. B. and Tessier, S. 2006. Double extended octagonal ring (DEOR) drawbar dynamometer. Soil Till. Res. 93, 462-471.
6
Clarence, A., Johnson, E. and Voorhees, W. B. 1979. A force dynamometer for three-point hithes. Trans. ASAE. 22(2): 226-232.
7
Cook, N. H. and Rabinowicz, E. 1963. Physical Measurement and Analysis. Addison-Wesley, New York.
8
Fazel Niari, Z. 2002. Developing design and construction of three-point hitch dynamometer. M. Sc. Thesis. Faculty of Agriculture. Tehran University. Karaj. Iran. (in Farsi)
9
Godwin, R. J. 1975. An extended octagonal ring transducer for use in tillage studies. J. Agric. Eng. Res. 20, 347-352.
10
Godwin, R. J. and Reynolds, A. J. 1993. A triaxial dynamometer for force and moment measurements on tillage implements. J. Agric. Eng. Res. 55, 189-205.
11
Hoag, D. L. and Yoerger, R. R. 1975. Analysis and design of load rings. Trans. ASAE. 19, 995-1000.
12
Kheiralla, A. F., Yahya, A., Zohadie, M. and Ishak, W. 2003. Design and development of three- point auto hitch dynamometer for an agricultural tractor. AJSTD. 20 (3&4): 271-288.
13
Lal, R. 1959. Measurement of force on mounted implements. Trans. ASAE. 2, 109-112.
14
Lotfi, D., Hemmat, A. and Akhavan Sarraf, M. R. 2007. Development and evaluation of a three-point hitch dynamometer and a fifth wheel for mounted implement draft and tractor speed measurements. J. Sci. Technol. Agric. Natural Resou. 11(1):147-162. (in Farsi)
15
McLaughlin, N. B. 1996. Correction of an error in equations for extended ring transducers. Trans. ASAE. 39, 443-444.
16
O’Dogherty, M. J. 1996. The design of octagonal ring dynamometers. J. Agric. Eng. Res. 63, 9-18.
17
Palmer, A. L. 1992. Development of a three-point linkage dynamometer for tillage research. J. Agric. Eng. Res. 52, 157-167.
18
Scholtz, D. C. 1964. A three-point linkage dynamometer for mounted implements. J. Agric. Eng. Res. 9, 252-258.
19
Srivastava, A. K., Goering, C. E. and Rohrbach, R. P. 1993. Engineering principles of agricultural machines (2nd Edition). ASAE Textbook No. 6. ISBN 0-929355-33-4.
20
Thakur, T. C. and Godwin, R. J. 1988. Design of extended octagonal ring dynamometer for rotary tillage studies. AMA. 19(3): 23-28.
21
ORIGINAL_ARTICLE
عوامل مؤثر بر نیرو و انرژی برای جداکردن زیره از بوته زیرة سبز
زیرة سبز گیاهی یکساله و یکی از گیاهان زراعی مستعد برای مناطق خشک و نیمهخشک ایران است. زیرة سبز به دلیل نیاز آبی کم و کوتاه بودن فصل رشد آن در سالهای اخیر مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است. زیرة سبز در زمان برداشت مقاومت کمی در برابر ریزش دارد و اگر توجه نشود بخش عمدهای از محصول از دست میرود. دلیل ریزش دانه در حین برداشت یا قبل از آن، کاهش نیروی اتصال دانه به بوته است. لذا به منظور بررسی: الف) عوامل مؤثر بر مقاومت دو سطح (در امتداد محور طولی دانه و عمود بر آن) و ب) نوع زیره (دیم و آبی) بر نیرو و انرژی لازم برای جدا کردن دانه از بوته این تحقیق عملی شد. نتایج نشان داد که میانگین نیرو و انرژی لازم برای کندن دانههای زیره از بوته به ترتیب برابر 995/0 نیوتن و 747/0 میلیژول است. همین مشخص شد که رطوبت مهمترین فاکتوری است که نیرو و انرژی مورد نیاز برای کندن دانة زیره را تحت تاثیر قرار میدهد بهطوریکه با افزایش رطوبت، نیرو و انرژی مورد نیاز برای کندن دانه افزایش مییابد. نتایج بررسی اثرهای دوگانة جهت کندن و رطوبت نشان داد که بیشترین اختلاف بین سطوح مختلف جهت کندن، در رطوبت 9/5 درصد است. در صورت اعمال نیرو در جهت عمود بر محور دانه، نیرو و انرژی مورد نیاز برای کندن دانه به ترتیب 26 و 20 درصد نسبت به حالت اعمال نیرو در امتداد محور دانه کاهش مییابد. همچنین کمترین اختلاف بین سطوح مختلف سرعت، در رطوبت 9/5 درصد است و در سطح رطوبت 5/13 درصد، اختلاف بین هر سه سطح سرعت معنیدار و بیشترین تأثیر سرعت بر انرژی کندن دانه زیره در این رطوبت است.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100401_912e2bf87f8bc0fa983392ef8576c84c.pdf
2010-08-23
49
58
محمدحسین
سعیدی راد
1
استادیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
LEAD_AUTHOR
احمد
طباطبایی فر
2
استاد دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران
AUTHOR
فوژان
بدیعی
f.badii@areeo.ac.ir
3
استادیار پژوهش مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
AUTHOR
Anon. 1999. Moisture measurment-unground grain and seeds. ASAE Standard S352.2.
1
Anon. 2006. Agricultural Statistical Bulletin. Ministry of Jihad-Agriculture. Khorasan Organization. (in Farsi)
2
Blahovec, J., Bares, J. and Patocka, K. 1995. Physical properties of sea buckthorn fruits at the time of their harvesting. Scientia Agric. Bohemica. 26,267-278.
3
Hoag, D. L. 1972. Properties of related to soybean shatter. Trans. ASAE. 15(3):492-497.
4
Hoag, D. L. 1975. Determination of the susceptibility of soybean to shatter. Trans. ASAE. 18(6): 1174-1179.
5
Kadkol, G. P., Macmillan, R. H., Burrow, R. P. and Halloran, G. M. 1984. Evaluation of Brassica genotypes for resistance to shatter. I. Development of a laboratory test. Euphytica 33, 63-73.
6
Kafi, M., Rashed, M., Kocheki, A. and Molafilabi, A. 2002. Cumin. Mashhad University Pub. (in Farsi)
7
Khazaee, J. 2003. Force requirement for pulling off chick pea pods as well as fracture resistance of chick pea pods and grains. Ph.D. Thesis. Power and Machinery Dep. Tehran University. (in Farsi)
8
Lamp, B. and Buchele, W. F. 1960. Centrifugal threshing of small grain. Trans. ASAE. 48(6): 1654-1657.
9
Lee, S. W. and Huh, Y. K. 1984. Threshing and cutting forces for Korean rice. Trans. ASAE. 48(6):1654-1657.
10
Singh, K. K. and Burkhard, T. H. 1974. Rice plant properties in relation to loading. Trans. ASAE. 17(6):1169-1172.
11
Singh, K. and Gasawami, T. 1998. Mechanical properties of cumin seed under compressive loading. J. Food Eng. 36, 311-321.
12
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی ویژگی های مکانیکی فیلم های نانویی نقره- رس برای بستهبندی مواد غذایی
در این پژوهش، ویژگیهای مکانیکی هفت نوع فیلم نانویی با درصدهای مختلف نقره و رس- نقره، شامل مدول الاستیسیته، مقاومت کششی، چغرمگی، درصد کشیدگی تا پاره شدن، مقاومت در برابر رشد پارگی، و رنگ فیلمهای نانویی بررسی شده و با فیلم شاهد (فاقد ذرات نانو) مقایسه شد. نتایج نشان داد که با بهکار بردن ذرات نانویی در فیلم پلیاتیلن با دانسیتة پایین LDPE))، مدولالاستیسیته، مقاومت کششی و مقاومت در برابر رشدپارگی، به میزان 4/1 تا 5/2 برابر افزایش مییابد درحالیکه درصد کشیدگی تا پاره شدن و چغرمگی، به میزان 1/1 تا 4 برابر کاهش خواهد یافت. اثر نوع فیلم نانویی بر مدول الاستیسیته، مقاومت کششی و مقاومت در برابر رشد پارگی در سطح 99/0 و درصد میزان کشیدگی تا پاره شدن و چغرمگی فیلم، در سطح 95/0 معنادار است. با بررسی پارامترهای مربوط به رنگ و به دست آوردن اختلاف رنگ کلی فیلمها (∆E)، مشخص شد که فیلم دارای 1000 قسمت در میلیون نانو نقره (S2)، در مقایسه با سایر فیلمها رنگ بیشتری دارد. کمترین اختلاف رنگ کلی مربوط به فیلم شاهد است. اختلاف رنگ کلی در فیلمهای نانو نقره، با افزایش درصد نقره افزایش مییابد، ولی در فیلمهای ترکیبی با افزایش درصد رس کاهش نشان میدهد. در مجموع، با توجه به نتایج آزمون رنگ، فیلم شاهد (فاقد ذرات نانو) و فیلم دارای 1000 قسمت در میلیون نانو نقره (S2)، بهترین و بدترین نوع فیلم شناخته شدند. در مجموع، فیلم نانویی ترکیبی 3 درصد (SC3)، دارای «500 قسمت در میلیون نقره-450 قست در میلیون رس» از نظر خواص مکانیکی، نسبت به سایر فیلمها در سطحی قابل قبولتر قرار دارد، اما مشکل عمدهای که دارد، رنگ تیرة آن به دلیل وجود ذرات رس است که ممکن است برای بستهبندی برخی مواد غذایی (که رنگ بسته نقش مهمی دارد) مناسب نباشد. در چنین مواردی، فیلمهای نانویی ترکیبی با درصد کمتر ذرات رس میتواند بهکار برده شود وگرنه باید به دنبال راههای رفع تیرگی آن بود.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100402_8b37dfd4c5247358c0aa047809602b09.pdf
2010-08-23
59
72
سعید
مینایی
minaee@modares.ac.ir
1
دانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
AUTHOR
میثم
ستاری نجف آبادی
2
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
LEAD_AUTHOR
محمدحسین
عزیزی
3
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس
AUTHOR
حامد
افشاری
4
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
AUTHOR
Anon. 1989a. Standard test method for tensile properties of thin plastic sheeting. Method D882-88. American Society for Testing and Materials. Philadelphia. PA.
1
Anon. 1989b. Standard test method for Tensile Strength properties of thin plastic sheeting. Method D1922. American Society for Testing and Materials. Philadelphia, PA.
2
Anon. 2007. Anti bacterial Packaging advantages. http://www.nanocid.com. (in Farsi)
3
Cao, G., and Chen, X. 2008. Size dependence and orientation dependence of elastic properties of ZnO nanofilms. Inter. J. Solids. Struc. 45, 1730-1753.
4
Laidani, N., Micheli, V., Bartali, R., Gottardi, G. and Anderle, M. 2008. Optical and mechanical characterization of zirconia–carbon nanocomposite films. Thin Solid Films. 516, 1553-1557.
5
Li Ji A. B., Hongxuan Li, A., Fei Zhao, A. B., Jianmin Chen, A. and Zhou, H. 2008. Microstructure and mechanical properties of Mo/DLC nanocomposite films. Diamond & Related Materials J. 17(11): 1949-1954.
6
Lotti, C., ISAAC Claudia, S., Branciforti Marcia, C., Alves Rosa, M. V., Liberman Susana., Bretas Rosario E. S. 2008. Rheological, mechanical and transport properties of blownfilms of high density polyethylene nanocomposites. European Polymer J. 44, 1346-1357.
7
Mararu, J. C. and Haung, Q. 2005. Nanotechnology: a new frontier in food science. Agro Food industry hi-tech. 16(6).
8
Misjak, F., Barna, P, B., Toth, A, L. Ujvari, T. Bertoti, I. and Radnoczi, G. 2008. Structure and mechanical properties of Cu-Ag nanocomposite films. Thin Sold Films. 516(12): 3931-3934.
9
Mohsenin. N. N. 1970. Physical Properties of Plant and Animal Materials. Gordon and Breach Science Pub. New York.
10
Sattari Najaf Abadi, M., Minaee, S., Azizi, M. H and Afshari, H. 2009. Effect of application of nano technology and nano packaging on reduction of lesses of food products and its risks. 5th Scientific and Researching Congress of Gilan University Agricultural Students. (in Farsi)
11
Sattari Najaf Abadi, M., Minaee, S., Azizi, M. H. and Afshari, H. 2009. Effect of application of nano films maked in country on bread staling with shear test method. 5th Student Congress of Nano Technology. Tehran. (in Farsi)
12
Tajeddin, B. 2003. Prevention food materials loss with suitable packaging. Prevent from bread and food materials loss. (in Farsi)
13
Viviana, P., Cyras. A., Liliana, B., Manfredi, A., Minh-Tan Ton-That, B., Analı, A. and Zquez, V. 2008. Physical and mechanical properties of thermoplastic starch/montmorillonite nanocomposite films. Carbohydrate Polymers.73(1): 55-63.
14
Wang, Y., Zhang, X., Wu, X., Li, Q., Zhang, H. and Zhang, X. 2008. Structural and mechanical properties of nc-TiC/a-C:H nanocompositefilm prepared by dual plasma technique.Mater. Sci. Eng. 488(1-2):112-116.
15
ORIGINAL_ARTICLE
ارزیابی فنی و اقتصادی آبیاری با لولههای کم فشار (هیدروفلوم) و مقایسه آن با آبیاری سنتی و بارانی
کمبود و کاهش تدریجی منابع آب با کیفیت مناسب، از مهمترین عوامل محدودکننده تولیدات کشاورزی در ایران به شمار میرود و از این رو استفادة بهینه از منابع آب و افزایش کارایی مصرف آب از ضروریات بخش کشاورزی محسوب میشود. در این خصوص بهکارگیری سامانههای آبیاری کمفشار از جمله هیدروفلوم به عنوان گزینهایبهجای روشهای سنتی قابل توصیه است. این تحقیق، با هدفارزیابی و مقایسة توزیع آب با استفاده از هیدروفلوم با روشهای سنتی و بارانی انجام شد. مزارعی در دشت کبودرآهنگ همدان که تحت کشت سیبزمینی بودند انتخاب و این تحقیق در آنها اجرا گردید. حجم آب مصرفی در طول فصل زراعی، عملکرد محصول، و رطوبت خاک قبل و بعد از آبیاری اندازهگیری و کارایی مصرف آب ارزیابیشد. نتایج نشان دادکهتلفات آب در مزارعی که با استفاده از هیدروفلوم آبیاری میشوند، بهصورت نفوذ عمقی ولی در مزارعبا سیستمآبیاری سنتی به صورت رواناب و نفوذ عمقی است. رواناب سطحی در دو روش توزیع سنتی و هیدروفلومبه ترتیب حدود 8/25 و 15 درصد برآورد شد. راندمان پتانسیل کاربرد، راندمان کاربرد چارک پایین، یکنواختی توزیع، و ضریب یکنواختی کریستین سن در روش هیدروفلوم به ترتیب 50، 2/48، 2/79، و77درصد به دست آمد. این شاخصها در روش سنتی به ترتیب 8/44، 9/34، 65/87، و 1/89 درصدو در روش بارانی به ترتیب 6/57، 56، 3/70، 6/76برآورد شد. کارایی مصرف آب به روش سنتی،هیدروفلوم و بارانی به ترتیب 2/1،4/2 و 2/3 کیلوگرم به ازای هر متر مکعب آب تخمین زده شد. توزیع آب با استفاده از هیدروفلوم با کاهش 21 درصد حجم آب مصرفی و افزایش 100 درصدی کارایی مصرف آب نسبت به روش سنتی همراه بود. در توزیع آب با هیدروفلوم، درآمد کشاورز 39376600 ریال در هکتار نسبت به روش سنتی بالاتر است. همچنین نتایج نشان داد که نسبت سود به هزینه در روش هیدروفلوم 6 است.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100403_d87b6db2820874d1fad3ae63df35cdd1.pdf
2010-08-23
73
84
علی
قدمی فیروزآبادی
1
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان
AUTHOR
سیدمحسن
سیدان
2
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان
AUTHOR
فریبرز
عباسی
ab@yahoo.com
3
دانشیار مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کرج
LEAD_AUTHOR
Abbasi, F., Sohrab, F., Zarei, G., Arasti, A. and Nayrizi, S. 2009. Analysis of irrigation efficiency in Iran. Final Research Report. IRD1-85084. Iran Water Resources Management Company. (in Farsi)
1
Alizadeh, A. 2004. Irrigation System Design. The 5th Ed. Astan-e-Ghods-e-Razavi Press. 583 pp. (in Farsi)
2
Anon. 2008. Selected Statistics. Management Plan and Planning Bureau of Statistics. (in Farsi)
3
Howitt, R. E., Wallender, W. W. and Weaver, T. 1990. Economic analysis of irrigation technology selection: the effect of declining performance and management In: Social, Economic, and Institutional Issues in Third World Irrigation Management, R. K. Sampath and R. A. Young (Eds.) Studies in Water Ppolicy and Management, No. 15, Westview Press. San Francisco. 437-464.
4
Jibin, L. and Foroud, N. 2000. Evaluation of a gated pipe basin irrigation method in China. Hebei Academy of Agriculture Sciences.
5
Karami, V and Samadi Bahrami, R. 2005. Improved surface irrigation methods by using gated pipes. Technical Workshop on Surface Irrigation. 209-221. (in Farsi)
6
Minaei, S., Behzadi, M. and Marofpore, M. 2005. Technical and economical evaluation of low pressure distribution systems with furrow and sprinkler irrigation system. Technical Workshop on Surface Irrigation.159-172. (in Farsi)
7
Osman, B. and Hassan, E. 2003. Evaluation of surface irrigation using gated pipes techniques in field crops and old horticultural farm. Agricultural Engineering Research Institute. Egypt.
8
Rozati, M. and Valizadeh, N. 2009. Use of gated irrigation system (Hydroflume) in irrigation farms, gardens and water. 2nd National Congress of the Effects of Drought and Management Strategies. Isfahan Center for the Research of Agricultural Science & Natural Resources. (in Farsi)
9
Salemi, H., Nikooie, A., Rezvani, M. and Jafari, A. M. 2005. Technical and economical evaluation of sprinkler irrigation system of potato in Isfahan and Hamedan provinces. Final Research Report. No. 84/344. Agricultural Engineering Research Institute. Karaj. (in Farsi)
10
Shamili, M. 2005. Reviewing the irrigation systems Karun Agro Industry Co. Technical Workshop on Surface Irrigation. 231-246. (in Farsi)
11
Steigum, E. J. 1983. A financial theory of investment behavior. Econometrica. 51, 637-645.
12
Tecle, A. and Yitayew, M. 1990. Preference ranking of alternative irrigation technologies via a multicriterion decision-making procedure. Trans. ASAE. 33, 1509-1517.
13
ORIGINAL_ARTICLE
تعیین برخی از خواص فیزیکی میوة زغالآخته
در این تحقیق تعدادی از خواص فیزیکی یک نوع زغالآخته از منطقۀ الموت قزوین (روستای هیر) اندازهگیری و ارزیابی شد. مقادیر متوسط طول، عرض، و ضخامت (ارتفاع)، وزن هزار میوه و یک میوه، قطر متوسط هندسی، حجم، مساحت سطح رویه، مساحت سطح مقطع، کُرویت، چگالی حقیقی (میوه)، چگالی توده، تخلخل و سرعت حد میوة رسیدة زغالآخته (با رطوبت 30/73 درصد بر پایة تر) به دست آمد که به ترتیب عبارتاند از: 91/18، 74/13، 33/13 میلیمتر، 78/2309 و 31/2 گرم، 12/15 میلیمتر، 96/1841 میلیمتر مکعب، 65/722 میلیمتر مربع، 66/180 سانتیمتر مربع، 21/80 درصد، 10/1 گرم بر سانتیمتر مکعب، 63/0 گرم بر سانتیمتر مکعب ، 30/43 درصد و 8/13 متر بر ثانیه. مقادیر متناظر برای هستة زغالآخته از این قرارند: 61/13، 07/6، 79/5 میلیمتر، 67/299 و 3/0 گرم، 81/7 میلیمتر، 93/252 سانتیمتر مکعب، 57/192 سانتیمتر مربع، 14/48 سانتیمتر مربع و 59/57 درصد، 21/1 گرم بر سانتیمتر مکعب، 68/0 گرم بر سانتیمتر مکعب، 05/44 درصد و 4/7 متر بر ثانیه. نسبت گوشت میوه به هسته 8/6 برآورد شد و ضریب اصطکاک استاتیکی میوة زغالآخته روی سطوح ورق آهن گالوانیزه، ورق استیل، پلکسیگلاس و چوب به ترتیب 38/0، 34/0، 33/0 و 43/0 تعیین گردید.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100404_fec9106321e9dde79700a418a6fd12de.pdf
2010-08-23
85
94
علی
ماشاءاله کرمانی
1
محقق بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین
LEAD_AUTHOR
حمیدرضا
گازر
2
استادیار پژوهشی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
AUTHOR
احمد
صادقی
3
استادیار آموزشی مؤسسه آموزش علمی– کاربردی جهاد کشاورزی
AUTHOR
Amin, M. N., Hossain, M. A. and Roy, K. C. 2004. Effects of moisture content on some physical properties of lentil seeds. J. Food Eng. 65, 83-87.
1
Anon. 2000. An outlook over agriculture in Qazvin province. Agricultural Jihad Organization of Qazvin Province. (Bilingual). (in Farsi)
2
Aydin, C. 2003. Physical properties of almond nut and kernel. J. Food Eng. 60, 315-320.
3
Balasubramanian, D. 2001. Physical properties of raw cashew nut. J. Agric. Eng. Res. 78(3): 291-297.
4
Demir, F. and Hakki Kalyoncu, I. 2003. Some nutritional, pomological and physical properties of cornelian cherry (Cornus mas L.). J. Food Eng. 60, 335-341
5
Güleryüz, M., Bolat, I. and Pırlak, L. 1996. Selection of table cornelian cherry (Cornus mas L.) Types in Coruh Valley. Turkish. J. Agric. Forest. 22(1998): 357-364.
6
Hauhouot-O’Hara M., Criner, B. R., Brusewitz, G. H. and Solie, J. B. 2000. Selected physical characteristics and aerodynamic properties of cheat seed for the separation from wheat. Agricultural Engineering International: CIGR J. Scie. Res. Develop. Vol. II.
7
Imanmehr, A., Ghobadian, B., Minaei, S. and Faradmal, J. 2006. Determination of some physical properties of canola seed (Licord cultivar). J. Agric. Eng. Res. 7, 119-128. (in Farsi)
8
Jannatizadeh, A., Naderi Boldaji, M., Fatahi, R., Ghasemi Varnamkhasti, M. and Tabatabaeefar, A. 2008. Some postharvest physical properties of Iranian apricot (Prunus armeniaca L.) Fruit. Int. Agrophysics. 22, 125-131.
9
Kashaninejad, M., Mortazavi, A., Safekordi, A. and Tabil, L. G. 2006. Some physical properties of pistachio (Pistacia vera L.) nut and its kernel. J. Food Eng. 72, 30-38.
10
Kermani, A. M. 2008. Some physical and mechanical properties of hazelnut and its kernels. The 5th National Conference on Agricultural Machinery Engineering & Mechanization. Aug. 29-30. Ferdosi University. Mashhad. Iran. (in Farsi)
11
Konak, M., Carman, K. and Aydin, C. 2002. Physical properties of chickpea seeds. Biosys. Eng. 82(1): 73-78.
12
Mohsenin, N. N. 1986. Physical properties of plant and animal materials. (2nd Ed.). New York: Gordon and Breach Science Publishers.
13
Naderiboldaji, M., Khadivi khub, A., Tabatabaeefar, A., Ghasemi Varnamkhasti, M. and Zamani, Z. 2008. Some physical properties of sweet cherry (Prunus avium L.) Fruit. American-Eurasian J. Agric. Environ. Sci. 3(4): 513-520.
14
Nimkar, P. M. and Chattopadhyay, P. K. 2001. Some physical properties of green gram. J. Agric. Eng. Res. 80(2): 183-189.
15
Ozdemir, F. and Akinci, I. 2004. Physical and nutritional properties of four major commercial Turkish hazelnut varieties. J. Food Eng. 63(3): 341-347.
16
Pliestic, S., Dobricevic, N., Filipovic, D. and Gospodaric, Z. 2006. Physical properties of filbert nut and kernel. Biosys. Eng. 93(2): 173-178.
17
Singh, K. K. and Goswami, T. K. 1996. Physical properties of cumin seeds. J. Agric. Eng. Res. 64: 93-98.
18
Stroshine, R. and Hamann, D. 1994. Physical properties of agricultural materials and food products. Course Manual. Purdue Univ. Press, West Lafayette, Indiana.
19