ORIGINAL_ARTICLE
ارزیابی سمپاش های رایج مورد استفاده در مزارع گندم
از عوامل مهم ساماندهی وضعیت سمپاشهای رایج کشور، بررسی عملکرد و کارکرد آنها در شرایط مزارع است تا بتوان با استناد به اطلاعات به دست آمده برای آینده برنامهریزی کرد. در این تحقیق، سمپاشهای رایج مورد استفاده در مزارع گندم شامل سمپاشهای تراکتوری بومدار، سمپاشهای لانسدار، سمپاشهای توربولاینر، سمپاشهای میکرونر پشتی، و سمپاشهای اتومایزر در مناطق کرج، آذربایجان غربی، خوزستان، و خراسان در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی و به صورت نمونهگیری خوشهای بررسی و ارزیابی شدند (تعدادی از دادهها نظیر سرعت پیشروی، عرض کار، محلول مصرفی در هکتار، یکنواختی پاشش، بادبردگی، و درصد لهیدگی در حین عملیات اندازهگیری شد). نتایج نشان داد که بیشتر سمپاشها (7/39 درصد) لانسدار هستند. سمپاشهای بومدار، میکرونر، توربولاینر، و اتومایزر بهترتیب با 6/29، 14، 4/8، و 4/8 درصد در ردههای بعد قرار دارند. بین روشهای سمپاشی، از نظر میزان محلول مصرفی در هکتار در سطح 1 درصد اختلاف معنیداری وجود دارد. بیشترین و کمترین میزان مصرف محلول سم بهترتیب مربوط به سمپاش لانسدار (2/854 لیتر در هکتار) و سمپاش میکرونر (4/35 لیتر در هکتار) بود. سمپاشهای لانسدار، بومدار و اتومایزر از نظر یکنواختی پاشش قابل ارزیابی نبودند (به دلیل خیسی کامل سطح کارتهای حساس). در سمپاشهای میکرونر و توربولاینر بهترتیب قطر متوسط حجمی 398 و 441 میکرون و قطــر میانۀ عددی 189 و2/123 میکرون بود که با توجه به این دادهها، ضریب کیفیت پاشش برای سمپاشهای میکرونر 1/2 و برای سمپاشهای توربولاینر 57/3 محاسبه شد. بنابراین سمپاش میکرونر نسبت به توربولاینر دارای کیفیت پاشش بالاتری بود و این دو سمپاش نسبت به سمپاشهای لانسدار، اتومایزر، و بومدار از نظر کیفیت پاشش برتری داشتند. بیشترین درصد لهیدگی محصول مربوط به سمپاش بومدار پشت تراکتوری (3/10 درصد) بود.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100495_f156e5f229a73be493a89254f287dbf1.pdf
2010-02-20
1
12
محمود
صفری
email2safari@yahoo.com
1
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
LEAD_AUTHOR
فرید
امیرشقاقی
2
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
AUTHOR
نعیم
لویمی
3
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
AUTHOR
حسین
چاجی
4
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مراکزتحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
AUTHOR
Amirshaghaghi, F. 1998. Study on the distribution of spraying in tractor boom sprayers. M.Sc. Thesis. Faculty of Agriculture. Tarbiat Modares University. Tehran. Iran. (in Farsi)
1
Anon. 1983. Test code and procedure for sprayers. RNAM. No. 12, 169-191.
2
Anon. 1998. How can we reduce spraying damages? Zaytoon. Agricultural Ministry. No: 6, 10-15.
3
Anon. 2000. Construction and application of conventional sprayers. Training Technology Center.
4
Cayley, G. R, Etheridge, P., Grifiths, D. C., Philips, F. T., Pye, B. J. and Scott, G. C. 1984. A review on the performance of electrostatically charged rotary atomizers on different crops. Annual Appl. Biology. 105(2): 379-386. (in Farsi)
5
Gerami, K. 2005. A study on the three types of sprayers against of wheat weeds in Ardebil area. Brench of Science and Research of Azad Eslamic University. Tehran. Iran. (in Farsi)
6
Ghaemmaghami. A., Khademolhosaini. N. and Lovaimi, N. 2008. Evaluation of four mechanisms in wheat spraying. The 5th National Conference on Agriculture Machinary Engineering and Mehanization. Aug. 27-28. Mashhad. Iran. (in Farsi)
7
Gupta, C. P., Alamban, R. B. and Dante, E. T. 1996. Development of knapsack electrostatic spinning-disc sprayer for herbicide application in rice. AMA. 25(4): 31-34.
8
Imanmehr, A. and Ghobadian, B. 2002. Evaluation of a boom bike sprayer. M.Sc. Thesis. Faculty of Agriculture. Tarbiat Modares University. Tehran. Iran. (in Farsi)
9
Morel, M. 1985. Field trails with the Girojet. BCPC Monograph. 28, 107-112.
10
Shaikhye Gorgan, A. and Zand, S. 2006. Application of Pesticides to Crops. Plant Pests and Diseases Research Institute Pub. (in Farsi)
11
Srivastava. A. K., Goering, C. E. and Rohrbach, R. P. 1993. Engineerig Principles of Agricultural Machines.
12
ORIGINAL_ARTICLE
سیستم هوشمند جداسازی زمان واقعی پستههای خندان و ناخندان با تلفیق تکنیکهای صوتی و شبکه عصبی مصنوعی
در این تحقیق با تلفیق تکنیکهای صوتی و شبکة عصبی مصنوعی،یک دستگاه هوشمند برای جداسازی پستههای خندان از ناخندان طراحی و پیادهسازی شد. این سیستم شامل سه بخش تغذیه، تشخیص صوتی، و حذف پسته معیوب (ناخندان) به کمک یک سیستم نیوماتیکی است. صفات پستههای خندان و ناخندان، ناشی از برخورد هر یک به صفحة فولادی، توسط یک میکروفون که در زیر صفحه تعبیه شده، اندازهگیری و برای ذخیره و پردازشهای بعدی از طریق کارت صدا به کامپیوتر منتقل میشود. برای ارزیابی سیستم، از پستة رقم کلهقوچی استفاده شد. پستههای مذکور توسط سیستم تغذیه تک تک روی صفحة فلزی سقوط میکنند. با محاسبة دامنة سیگنال در حوزة زمان و فاز و چگالی طیف توان (انرژی سیگنال) سیگنال صوتی حاصل از مولفههای تبدیل فوریه سریع در حوزة فرکانس، صفات لازم برای بردار ورودی شبکة عصبی به دست آمد. به کمک روش آماری تجزیه به مولفه اصلی، هفت مولفه از کل 2548 مولفه (با 73/99 درصد کاهش صفات) برای جداسازی پستههای خندان از ناخندان انتخاب شد. بیش از 40 شبکه عصبی، هرکدام با تعداد نرونهای مختلف در لایۀ مخفی برای تعیین ساختار بهینه، آموزش داده شدند. برای تعیین تعداد بهینه نرونها در لایة مخفی، کمترین میانگین مربع خطا شبکه برای دادههای اعتبارسنجی در نظر گرفته شد. در نهایت مدل بهینه شبکه عصبی با ساختار 2-12-7 به دست آمد. درصد جداسازی صحیح (CSR) یا دقت این سیستم در جداسازی پستههای خندان، ناخندان و نیمه خندان پسته رقم کلهقوچی بهترتیب 3/97، 7/96 و 1/93 درصد است.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100496_ddb494fe60dacd30c61b014c965ba3fa.pdf
2010-02-20
13
24
محمود
امید
1
دانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
اصغر
محمودی
a_mahmoudi@tabrizu.ac.ir
2
استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تبریز
AUTHOR
مهدی
علی اکبری
3
دانشجوی سابق کارشناسیارشد
AUTHOR
اسدالله
اکرم
4
استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران
AUTHOR
Aliakbari, M. 2009. Development and Testing of Feeder Unit for Pistachio Sorting Machine. M. Sc. Thesis. Department of Agricultural Machinery. University of Tehran. Karaj. Iran.
1
Amoodeh, M. T., Khoshtaghaza, M. H. and Minaei, S. 2006. Acoustic on-line grain moisture meter. Computers and Electronics in Agriculture. 52, 71–78.
2
Cetin, A. E., Pearson, T. C. and Tewfik, A. H. 2004. Classification of closed and open shell pistachio nuts using voice recognition technology. Trans. ASAE. 47(2): 659-664.
3
De Ketelaere, B., Coucke, P. and Baerdemaeker, J. 2000. Eggshell crack detection based on acoustic resonance frequency analysis. J. Agric. Eng. Res. 76(2): 157-163.
4
Garsia-Ramos, F. J., Ortiz-Canavate, J., Ruiz-Altisent, M., diez, J., Flores, L., Homer, I. and Chavez, J. M. 2003. Development and implementation of an on–line impact sensor for firmness sensing of fruits. J. Food Eng. 58, 53-57.
5
Ghazanfari, A., and Irudayaraj, J. 1996. Classification of pistachio nuts using a string matching technique. Trans. ASAE. 39(3):1197-1202.
6
Ghazanfari, A., Irudayaraj, J. and Kusalik, A. 1996. Grading pistachio nuts using a neural networks approach. Trans. ASAE. 39(6):2319-2324.
7
Haykin, S. 1999. Neural Networks: A Comprehensive Foundation. Prentice Hall. New Jersey.
8
Mahmoudi, A., Omid, M., Aghagolzadeh, A. and Borghayee, A. M. 2006. Grading of Iranian's export pistachio nuts based on artificial neural networks. Int. J. Agric. Biology. 8(3): 371-376.
9
Pearson, T. C. 2001. Detection of pistachio nuts with closed shells using impact acoustics. Appl. Eng. Agric. 17(2): 249- 253.
10
Rumelhurt, D. E., Hinton, G. E. and Williams, R. J. 1986. Learning internal representations by back-propagation errors. Nature. 322, 533-536.
11
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی قانون جریان حاکم بر حرکت آب منفذی در آزمایش تحکیم با سرعت کرنش ثابت
آزمایش تحکیم ارائه شده توسط ترزاقی در سال 1925، هنوز در اکثر آزمایشگاههای دنیا مورد استفاده قرار میگیرد. با اینکه این روش محدودیت و نقصهای بسیاری دارد، هنوز اصلاحات خاصی در این روش عملی نشده است. در 40 سال اخیر، روشهای مختلفی مانند سرعت بارگذاری ثابت، سرعت گرادیان هیدرولیکی ثابت، و سرعت کرنش ثابت به عنوان جایگزین روش تحکیم معمولی پیشنهاد شده است. از روشهای مذکور، سرعت کرنشهای ثابت نسبت به روشهای دیگر مزایای بیشتری دارد و از آن استقبال بیشتری شده است ولی به دلایل مختلف هنوز دستورالعمل مناسبی برای نحوه اجرای آزمایش ارائه نشده و در این زمینه تفاوت فاحشی بین توصیههای محققان وجود دارد. در این تحقیق با بررسی شرایط حاکم بر این روش و فرضیات لحاظ شده در آن سعی بر آن شد که دلیل اختلاف نظر محققان در نحوۀ اجرای آزمایش مشخص شود. نتایج اجرای آزمایشها با تحکیمسنج خاص، تحت سرعتهای مختلف کرنش در این تحقیق نشان داد که فرضیات اولیه و پایهای شامل جریان دارسی در همۀ حالات صحیح نیست لذا معادلات ارائه شده بر اساس قانون دارسی برای تحلیل نتایج نمیتواند همیشه صادق باشند. همچنین آزمایشها نشان داد که با توجه به سرعت اجراء آزمایش سه حالت مختلفشامل جریانهای غیر خطی فرا و پیش خطی (غیر دارسی) به همراه جریان دارسی ممکن است در جریان آب زهکشی نمونههای تحت آزمایش مشاهده شود.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100497_4a4f98d1113f79161b301d0cfb7786b5.pdf
2010-02-20
25
38
حجت
احمدی
1
دانشجوی دکتری
LEAD_AUTHOR
حسن
رحیمی
2
استاد دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران
AUTHOR
عبدالحسین
هورفر
3
استادیار گروه آموزشی مهندسی آبیاری و آبادانی دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران
AUTHOR
عباس
سروش
4
دانشیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر
AUTHOR
پیتر
فرمییر
5
استاد انستیتو ژئوتکنیک دانشگاه اشتوتگارت
AUTHOR
Almeida, M. S. S., Martins, I. S. and Carvalho, S. R. L. 1995. Constant rate of strain consolidation of singapore marine clay. Geotechnique. 45(2): 333-336.
1
Anon. 2002. Annual Book of ASTM Standards. American Society for Testing and Materials (ASTM). Soil and Rock. D4186-89, 500-505.
2
Armour, D. W. Jr. and Drnevich, V. P. 1986. Improved Techniques for the Constant-Rate-of-Strain Consolidation test. Consolidation of Soils: Testing and Evaluation. ASTM SPT 892. Yong, R. N. and Townsend, F. C. (Eds.) American Society for Testing and Materials. 170-183.
3
Dobak, P. 2003. Loading Velocity in consolidation analysis. Czasopismo: Geological Quarterly Selected full texts rok. 47(1): 13-20.
4
Dubin, B. and Mulin, G. 1986. Influence of a Critical Gradient on the Consolidation of Clays. Consolidation of Soils: Testing and Evaluation. ASTM SPT 892. Yong, R. N. and Townsend, F. C. (Eds.) American Society for Testing and Materials. 354-377.
5
Gromen, C. T. 1981. Strain Rate Selection in the Constant-Rate-of-Strain Consolidation Test. Research Report UKTRP-81-1. Kentucky Transportation Research Program. University of Kentucky. Lexington.
6
Gromen, C. T., Hopkins, T. C., Deen, R. C. and Drenvich, V. P. 1978 Constant rate of strain and controlled gradient consolidation testing geotech. Testing J. 1(1): 3-15.
7
Hamilton, J. J. and Crawford, C. B. 1959. Improved determination preconsolidation pressure of a sensitive clay papers on soil. ASTM Spec. Tech. Publ. 254-270.
8
Hansbo, S. 1960. Consolidation of Clay, with Special Reference to Influence of Vertical Sand Drains. A study made in connection with full scale investigations at Skå-Edeby. Ph.D. Thesis. Swedish Geotechnical Institute.
9
Hansbo, S. 2001. Consolidation equation valid for both darcian and non-darcian flow. Geotechnique. 51(1): 51-54.
10
Hansbo, S. 2003. Deviation from Darcy’s law observed in one-dimensional consolidation. Geotechnique.53 (1): 601-605.
11
Head, K. H. 1986. Manual of Soil Laboratory Testing. Pentech Press. London.
12
Lechowicz, Z. and Szymański, A. 1984. Prediction of consolidation of organic soil. Annual of Warsaw Agricultural University. 20, 55-59.
13
Lee, K. 1981. Consolidation with constant rate of deformation. Geotechnique. 35(3): 241-253.
14
Lee, K., Choa, V., Lee, S. H. and Quek, S. H. 1993. Constant rate of strain consolidation of singapore marine clay. Geotechnique. 43(3): 471-488.
15
Malinowska, E., Sas, M. and Szymanski, A. 2007. Nonlinear water flow characteristics describing organic soil consolidation. Electronic J. Polish Agric. Uni. 10(4).
16
Mitchell, K. J. and Soga, K. 2005. Fundamental of Soil Behavior. 3rd Ed. John Wiley and Sons.
17
Sallfors, G. 1975. Perconsolidation Pressure of Soft highly Plastic Clays. Chalmers Univ. Tech. Goteborg.
18
Sathananthan, I. and Indraratna, B. 2006. Plane-Strain lateral consolidation with nondarcian flows. Canadian Geotech. J. 43, 119-133.
19
Sheahan, T. C. and Watters, P. J. 1997. Experimental verification of CRS consolidation theory. J. Geotech. Geoenviron. Eng. 123(5): 430-437.
20
Smith, R. E. and Wahls, H. E. 1969. Consolidation under constant rate of strain. J. Soil Mec. Fdns. Div. 95(SM2): 519-539.
21
Tolga, A. O. 2005. Estimation of Consolidation and Drainage Properties for Lake Bonneville Clays. Ph.D. Thesis. University of Utah. USA.
22
Wissa, A. E. Z., Christian, J. T., Davis, E. H. and Heiberg, S. 1971. Consolidation testing at constant rate of strain. J. Soil Mec. Fdns Div. 97(SM10): 1393-1413.
23
Youn, C. Y. and Chung, C. K. 2005. Consolidation test at constant rate of strain for radial drainage. Geotech. Testing J. 28(1): 234-345.
24
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی اثر مصرف کودهای نیتروژن دار و پتاسیم دار بر تغییرات کیفی سیب زمینی در دورة انبارداری
اثر کودهای نیتروژندار و پتاسیمدار بر تغییرات کمی و کیفی سیبزمینی رقم آگریا طی دورة 5 ماهه انبارداری، در یک طرح بلوک کامل تصادفی و در قالب آزمایش فاکتوریل با پنج سطح کود نیتروژندار و سه سطح کود پتاسیمدار در سه تکرار طی سالهای (1384-1383) مطالعه شد. تیمارهای کودی همزمان با کشت و یا در مرحلة داشت انجام شد. بررسی ماهانه پارامترهای مورد مطالعه نشان داد که اثر تیمارهای مختلف کود نیتروژندار و پتاسیمدار و مدت نگهداری و نیز اثر متقابل آنها بر میزان تغییرات رطوبت، ویتامین C،و قند احیای سیبزمینی طی انبارداری معنیدار است. با افزایش مصرفنیتروژن تا میزان 120 کیلوگرم در هکتار میزان عملکرد، ویتامینC، نشاسته، و قند احیای محصول اضافه میشود. مصرف بیشتر نیتروژن نتایج معکوس به دنبال دارد. با افزایش مصرف کود نیتروژن بر میزان اتلاف رطوبت، ویتامینC، و تولید قند احیای سیبزمینی افزوده شد؛ حال آنکه افزایش مصرف پتاسیم این روند را کند کرد. بر اساس نتایج به دست آمده،توصیه میشود که برای نگهداری مناسب غدههای سیبزمینی در زمانهای کمتر یا مساوی 3 ماه از تیمار کودی 180 کیلوگرم نیتروژن خالص به همراه 150 کیلوگرم کود پتاسیمدار در هکتار و برای نگهداری غدههای سیبزمینی در زمانهای بیش از 3 ماه از تیمار کودی 120 کیلوگرم نیتروژن خالص همراه با 150 کیلوگرم کود پتاسیمداردر هکتار استفاده شود.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100498_5c4ede226c5c41f974d2ab637dbfd242.pdf
2010-02-20
39
50
فرزاد
گودرزی
goodarzifarzad@gmail.com
1
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان
LEAD_AUTHOR
Anon. 1984. Official Methods of Analysis. 17th Ed. In: Horwits, W. (Ed). Association of Afficial Analytical Chemists (A.O.A.C). Washington. D. C.
1
Castro, C. A. 1988. Effect of nitrogen and patassium fertilizers on yield & quality of two potato cultivars. Anais-da-UTAD. 1(1): 117-123.
2
Chadchan, R. and Biradar, D. P. 1989. Impact of plant population & nitrogen levels on storage of potato tubers of different grands. Karnataka J. Agric. Sci. 2(4):325-328.
3
Chris, M., Long, C. M., Snapp, S. S., Douches, D. S. and Chase, R. W. 2004. Tuber yield, storability, and quality of Michigan cultivars in response to nitrogen management and seedpiece spacing. American J. Potato Res. 81(5): 347-357.
4
Cogo, C. M., Andriolo, J. L., Dilson, A. B. and Bortolotto, O. C. 2006. Growth, yield and chip color of potato tubers grown under high potassium availability. Ciência Rural Cienc. Rural. 36(3).
5
Hassandokht, M., Kashi, A. and Hamedi, M. 1998. Study of the effect of manor and N fertilizer on quantitative and qualitative potato traits. Proceedings of the 5th Congress of Agronomy and Plant Breeding. Karaj. Iran. (in Farsi)
6
Kholdebarin, B. and Isslamzadeh, T. 2001. Mineral nutrition of high plants. University of Shiraz Pub. Shiraz. Iran. (in Farsi).
7
Kleinkopf, G. E., Westerman, D. T. and Welle, R. B. D. 1981. Dry matter production and nitrogen utilization by potato cultivars. Agron. J. 73(2):799-802.
8
Kolbe, H. and Hipp, J. 1995. Relations between N, P & K concentrations at harvest time and changes in weight loss and chemical composition of potato tubers during long-term storage at 4°C. Agribiol. Res. 48(1):14-25.
9
Maghrour, J. 1998. Effect of different amount of nitrogen on dry matter of potato. Proceedings of the 5th Congress of Agronomy and Plant Breeding. Karaj. Iran. (in Farsi)
10
Mishra, S., Sinha, V. P. and Sharma, H. M. 1990. Quality studies in sweet potato cultivars in relation to nitrogen fertilization. J. Roof Crops. 16 (2): 142-144.
11
Rezaee, A. and Soltani, A. 1996. Introduction to potato production. University of Mashhad Pub. Mashhad. Iran. (in Farsi)
12
Rogozinska, L. 1993. Changes in quality and storage ability of potato tubers grown on very light soil as affected by sprinkling and N fertilizing. Postepy. Nauk. Rolniczych. 45(1): 83-90
13
Roumizadeh, S. 1998. N fertilizer recommendation according to soil testing. Proceedings of the 5th Congress of Agronomy and Plant Breeding. Karaj. Iran. (in Farsi)
14
Salardini, A. and Mojtahhedi, M. 1993. Principles of plant nutrition. University of Tehran Pub. Tehran. Iran. (in Farsi)
15
Zhang, W. and Zang, W. L. 1995. Model calculations for the effect of N, P, K nutrition on behavior of potato tubers in storage. Potato Res. 38(1): 87-97.
16
ORIGINAL_ARTICLE
تأثیر خصوصیات کوبنده، ضدکوبنده و رطوبت محصول بر کیفیت کوبش زیره سبز
زیرة سبزگیاهی یکساله و یکی از گیاهان زراعی مناسب برای کشت در مناطق خشک و نیمهخشک ایران است. برای جلوگیری از ریزش محصول در زمان برداشت، زیره سبز را در مرحله اول با دست یا داس برداشت میکنند و در مرحلة دوم و پس از خشک شدن ساقهها آن را چوبدست یا با حرکت دادن چهارپایان و تراکتورهای کوچک روی خرمن، میکوبند. این روش برداشت زمانبر است، نیروی کار زیاد لازم دارد، به دلیل کوبش ناقص موجب از دست رفتن بخشی از محصول میشود، کیفیت محصول کاهش مییابد، و آلودگی محصول را به دنبال دارد. بنابراین به منظور دستیابی به پارامترهای طراحی خرمنکوب زیره، در این تحقیق اثر تیمارهای رطوبت محصول، نوع تیغة کوبنده، سرعت دورانی استوانة کوبنده، فاصلة بین کوبنده و ضدکوبنده، و آهنگ تغذیه بر درصد وزنی دانههای جدا شده، درصد خردشدگی ساقهها، و درصد پودرشدگی محصول بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزایش رطوبت از 7 به 13 درصد، میزان دانههای جدا شده از 85/92 به 39/90 درصد کاهش مییابد و افزایش رطوبت نیز باعث کاهش معنیدار درصد پودرشدگی محصول از 15/10 به 56/7 درصد میشود. با افزایش سرعت دورانی استوانة کوبنده از 700 به 900 دور در دقیقه، درصد وزن دانههای جدا شده، خردشدگی ساقهها، و پودرشدگی محصول افزایش مییابد. تیمار نوع تیغه تأثیر معنیداری بر درصد وزن دانههای جدا شده ندارد درحالیکه درصد خردشدگی ساقهها و درصد پودرشدگی محصول در تیغههای نوع ساینده کمتر از نوع سوهانی است. با توجه به نتایج این تحقیق، استفاده از تیغههای ساینده با سرعت دورانی 900 دور در دقیقه و وجود رطوبت 7 درصد برای محصول زیره مناسبترین حالت برای کوبش است.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100501_586236364a620654ba15195fa2f871a0.pdf
2010-02-20
51
60
محمدحسین
سعیدی راد
1
استادیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
LEAD_AUTHOR
ارژنگ
جوادی
2
دانشیار پژوهش مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
AUTHOR
عباس
مهدی نیا
3
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
AUTHOR
Ajav, E. A. and Adejumo, B. A. 2005. Performance evaluation of an okra thresher. Agricultural Engineering International. CIGR J. Sci. Res. Develop. Manuscript PM 04 006.
1
Anon. 1999. Moisture measurment-unground grain and seeds. ASAE Standard S352.2.
2
Anon. 2006. Agricultural Statistical Bulletin. Ministry of Jihad-Agriculture. Khorasan Organization. (in Farsi)
3
Kafi, M., Rashed, M., Kocheki, A. and Molafilabi, A. 2002. Cumin. Mashhad University Pub. (in Farsi)
4
Khazaee, J. 2003. Force requirement for pulling off chick pea pods as well as fracture resistance of chick pea pods and grains. Ph.D. Thesis. Power and Machinery Dep. Tehran University. (in Farsi)
5
Mansoorirad, D. 1991. Agricultural Machineries and Tractors. Hamadan Uinversity Pub. (in Farsi)
6
Saiedirad, M. H. 2007. Model Determination for Some Physical Properties of Cumin with Artificial Neural Networks. Ph.D. Thesis. Biosystem Faculty. Tehran University. (in Farsi)
7
Ukatu, A. C. 2006. A modified threshing unit for Soya beans. Biosys. Eng. 95(3): 371-377.
8
Vejasit, A. and Salokhe, V. M. 2004. Studies on machine-crop parameters of an axial flow thresher for threshing Soya bean. Agricultural Engineering International. CIGR J. Sci. Res. Develop. Manuscript PM 04 004.
9
Wacker, P. 2003. Influence of crop properties on the threshability of cereal crops. ASAE Pub. No:701P1103e.
10
ORIGINAL_ARTICLE
اثر کلرور کلسیم و دمای نگهداری بر فاکتورهای کیفی و انبارمانی سه رقم گوجه فرنگی
اثر کلرورکلسیم در غلظتهای صفر (شاهد)، 5، و10 در هزار به مدت دو سال (82-1381) بر فاکتورهای کیفی و عمر انباری سه رقم گوجهفرنگی پتوارلی CH، کورال، و ریوگرند در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانغربی مطالعه شد. کلرورکلسیم در سه مرحله و بیشتر روی میوههای گوجهفرنگی محلولپاشی شد. گوجهفرنگی تولیدی به صورت سبز برداشت و در انبار معمولی و انبار سرد بهترتیب در دمای 2±20 و 14 درجة سانتیگراد نگهداری شد. این آزمایش در هر انبار به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. قبل از انتقال گوجه فرنگی به انبارها و در طول نگهداری آنها، هر 5 روز یکبار به طور تصادفی از هر رقم نمونههای کافی جدا و مواد جامد انحلالپذیر (بریکس)، اسیدیته، pH، کاهش وزن، درصد فساد آنها تعیین میشد. نتایج تجزیة واریانس نشان داد که کلرورکلسیم بر صفات مورد مطالعة گوجهفرنگی اثر معنیداری در سطح یک درصد دارد. پاشش محلول کلرورکلسیم روی گوجهفرنگی، مدت زمان نگهداری، بریکس، و اسیدیته قابل تیترکردن آن را افزایش و درصد افت وزنی و فساد را کاهش داد. انبارمانی رقم ریوگرند بیشتر و فساد آن کمتر از دیگر ارقام بود. گوجهفرنگی نگهداری شده در دمای 14 درجه سانتیگراد نسبت به دمای معمولی، افت وزنی کمتر، فساد کمتر، و مدت زمان نگهداری طولانیتری نشان داد. مدت زمان نگهداری رقم ریوگرند محلولپاشی شده با کلرور کلسیم 10 در هزار در انبار سرد و انبار معمولی بهترتیب 43 و 5/19 روز بود.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100502_16386920fac7b36dc05f79239f736320.pdf
2010-02-20
61
72
مشهید
هناره
1
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
LEAD_AUTHOR
شهین
زمردی
shahinzomorodi@gmail.com
2
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانغربی
AUTHOR
حمیده
ژاله رضایی
3
کارشناس سابق بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانغربی
AUTHOR
Al-Dolimy, I. M. and Al-Ani. A. M. 1987. Effects of calcium and nitrogen on blossom end rot of tomato fruit under heated plastics houses. Iraqi J. Agric. Sci. 5(4): 65-75.
1
Anon. 2005. FAO. http://www.fao.org/.
2
Atherton, J. G. 1994. The Tomato Crop: (A scientific basis for improvement). Chapman and Hall. Pub.
3
Behnamian, M. and Masiha, S. 2002. Tomato. Setoode Pub. (in Farsi)
4
Doulaty Baneh, H., Zomorodi, Sh. and Ganni Shaieste, F. 2007. The Effects of Calcium Chloride Spray on Quality and Storage Characteristics of Two Grape Cultivars “Rishbaba and Ghzlouzum”. Iranian J. Agric. Sci. 37(6): 1131-1139. (in Farsi)
5
Garcia, J. M., Ballesreros, J. M. and Albi, M. A. 1995. Effect of foliar application of CaCl2 on tomato stored of different temperatures. J. Agric. Food Chem. 43(1): 9-12.
6
Inaioa, M. and Grandall, P. G. 1986. Cold shock treatment of mature green tomatoes to decay color development and increase shelf-life durying room temperature storage lifeof tomato under ambient condition by continous fleshing of storage atmosphere. Indian Food Pack. 41(5): 24-26.
7
Ji, H. H. and Seung, K. L. 1999. Effect of calcium treatment on tomato fruit ripening. J. Korean Soc. Horticul. Sci. 40(6): 638-642.
8
Jones, B. J. 1998. Tomato Plant Culture: (In the field, greenhouse and home garden). CRC Pub.
9
Kaynas, K. and Suermeli, N. 1995. Characteristics changes of various ripening stages of tomato fruits stored of different temperatures. Turkish J. Agric. Forest. 19(4): 277-285.
10
Malakouti, M. J. and Rezaei, H. 2001. The Roles of S, Ca & Mg on the Improvment of Yield and Quality of Agricultural Products. Education Agricultural Pub. (in Farsi)
11
Nyalala, S. P. O. and Wainwright, H. 1998. The shelf life of tomatocultivars at different storage temperatures.Tropical Sci. 38(3): 151-154.
12
Shornikova, N. M., Tananina. T. A. and Borisova. M. S. 1971. Use of cacl2 in tomato preservation. Trudy-Vsesoyuznyi-Nauchno-Lssledovatel, ski-Institut-Kanservano-I-Ovoschchesushil, no-Promyshlennosti. 14, 35-37.
13
Wien, H. C. 1997. The Physiology of Vegetable Crops. CAB Pub.
14
Yeong, B. K., Yasutaka, K., Akitsugu, J. and Reinosuke, N. 1996. Effect of storage temperature on keeping quality of tomato and strawberry fruits. J. Korean Soc. Horticul. Sci. 37(4): 526-532.
15
ORIGINAL_ARTICLE
پایش پارامترهای مؤثر بر خشک شدن سبزی های برگی در یک خشک کن خورشیدی همرفت اجباری
پایش پارامترهای مؤثر بر خشک شدن محصول به منظور ارزیابی و بررسی دقیق عملکرد سیستم در شرایط واقعی ضروری است. برای بررسی عملکرد خشککن خورشیدی همرفت اجباری طراحی شده جهت خشک کردن سبزیهای برگی و گیاهان دارویی، یک سیستم پایش ساخته شد. که در آن چند حسگر دما دیجیتالی در نقاط ورودی هوا به جمعکننده، خروجی هوا از جمعکننده، و خروجی هوا از محفظة خشککن قرار داده شده است. برای ثبت اطلاعات حسگرها و انجام محاسبات، برنامهای با استفاده از زبان برنامه نویسی ویژوال بیسیک 6 نوشته شد. آزمایشها در سه تکرار و هر تکرار به مدت 8 ساعت از 10 صبح تا 6 بعد از ظهر در فصل تابستان اجرا شد. در تمامی آزمایشها، محصول (نعنا) به ارتفاع 5 سانتیمتر روی سینیهای محفظة خشککن قرار داده شد. نتایج آزمایشها نشان میدهد که انرژی تابشی در صفحة جمعکننده، انرژی حرارتی جذب شده در جمعکننده، و انرژی لازم برای تبخیر محصول رابطهای خطی و مستقیم با دما دارند و نیز در فرایند خشکشدن، انرژی تابشی ابتدا روند افزایشی و سپس کاهشی دارد. نتایج حاصل از آزمایشها همچنین نشان میدهد که میانگین دماها در ورودی جمعکننده، خروجی جمعکننده، و خروجی هوا از محفظة خشککن بهترتیب 1/38، 7/54و 5/45 درجه سانتیگراد است. میانگین حداکثر و حداقل بازده انرژی در آزمایشها بهترتیب 49 و 7/14درصد و دامنة نوسانات آن در محدوده 14 تا 53 درصد است. میانگین انرژی تابشی و انرژی لازم برای تبخیر رطوبت محصول بهترتیب 4/4572 و 2/2772 کیلوژول به دست آمد. منحنی خشک شدن محصول نیز به صورت رابطهای نمایی با رابطه و 945/0 =R2 به دست آمد.
https://fooder.areeo.ac.ir/article_100503_8a742da77154bc7019ccb9fb16c99cb9.pdf
2010-02-20
73
88
نیکروز
باقری
1
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد
LEAD_AUTHOR
علیرضا
کیهانی
2
دانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران
AUTHOR
سید سعید
محتسبی
3
استاد گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران
AUTHOR
رضا
علیمرانی
4
دانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران
AUTHOR
Anon. 2006. ASHRAE Psychrometrics charts. http://www.ashrae.org/.
1
Augustus Leon, M. Kumar, S. and Bhattacharya, S. C. 2002. A comprehensive procedure for performance evaluation of solar food dryers. J. Renew. Sustain. Energy Rev. 6 ,367-393.
2
Baha, P. Andoh, Y. H. Saraka, K. J. Koua, K. B. and Toure, S. 2007. Experimental investigation of a solar dryer with natural convective heat flow. J. Renew. Energy. 32, 1817-1829.
3
Bennamoun, L. and Belhamri, A. 2002. Design and simulation of a solar dryer for agriculture products. J. Food Eng. 59, 259-266.
4
Dadashzadeh, M. Zomorodian, A. and Mesbahi, Gh. R. 2008. The effect of drying airflow rates and modes of drying on moisture content reduction for grapes in a cabinet type solar dryer. J. Hort. Sci. 22(1): 23-34. (in Farsi)
5
Duffie, J. A. and Beckman, W. A. 1991. Solar Engineering of Thermal Processes. John Wiley & Sons, NY.
6
Erfani far, A. and Zomorodian, A. 2005. The effect of two different glass covers (flat and slatted) on thermal efficiency of a porous absorber solar air heater. J. Scie. Agric. 28(1): 63-82. (in Farsi)
7
Holman, J. P. 1980. Thermodynamics. The 3rd Ed. McGraw-Hill. NY.
8
Ivanoa, D. and Andonov, K. 2001. Analytical and experimental study of combined fruit and vegetable dryer. J. Energy Conv. Manag. 42, 975-983.
9
Karim, M. A. and Hawlader, M. N. A. 2003. Development of solar air collectors for drying applicationa. J. Energy Conv. Manag. 45(3): 329-344.
10
Karsli, S. 2006. Performance analysis of new-design solar air collectors for drying applications. J. Renew. Energy. 32, 1645-1660.
11
Singh, D. and Heldman, R. 2009. Introduction to Food Engineering. The 4th Ed. Academic Press.
12
Soheili Mehdizadeh, A., Keyhani, A. R., Abbaspoursani, K. and Akram, A. 2006. Design of a forced convection solar dryer for leafy vegetables and evaluation of the solar energy collector performance. J. Agric. Eng. Res. 7(27): 147-163. (in Farsi)
13
Tripathy, P. P. and Kumar, S. 2009. A methodology for determination of temperature dependent mass transfer coefficients from drying kinetics: Application to solar drying. J. Food Eng. 90, 212-218.
14
Yaldiz, O. Ertekin, C. and Ibrahim Uzun, H. 2001. Mathematical modeling of thin layer solar drying of Sultana grapes. J. Energy. 26, 457-465.
15
Zare, D., Zomorodian, A. and Ghasem Khani, H. 2005. The effect of mass flow rate and time of crop discharge, on the rate of rough rice drying in semi-continuous solar dryer. J. Sci. Technol. Agric. Natural Res. 9(1): 251-264. (in Farsi)
16
Zomorodian, A. and Allameh, A. 2002. Evaluation of thin layer drying process for paddies and determining an appropriate grain thin layer depth using a natural convection pilot solar dryer. J. Sci. Technol. Agric. Natural Res. 6(1): 209-218. (in Farsi)
17