پژوهش حاضر به منظور تعیین اثر تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر عمر انباری لیموشیرین رقم محلی منطقة جیرفت و بم استان کرمان صورت گرفت. میوهها پس از برداشت تحت تأثیر تیمارهایی شامل قارچکش، گرمادرمانی، و پوشش پلیاتیلن و ترکیبی از آنها قرار گرفتند و در جعبههای استاندارد مرکبات به مدت 3 ماه در دمای 3 درجة سانتیگراد با رطوبت نسبی90-85 درصد نگهداری شدند. هر ماه یکبار آزمایشهای کیفی شامل درصد کاهش وزن، اسیدیته قابل تیتر کردن، درصد آبدهی، درصد مواد جامد انحلالپذیر، سفتی بافت، و درصد ویتامین C روی نمونهها اجرا شد. تیمار گرمادرمانی و قارچکش بهطور معنیداری میزان آلودگی میوهها به قارچهای پنیسیلیم و آسپرژیلوس کاهش دادند. در بین تیمارهای اعمال شده، بیشترین درصد آبدهی از تیمار قارچکش، قارچکش بهعلاوه پوشش پلیاتیلن به دست آمد. بیشترین درصد ویتامین C در تیمار پوشش و تیمار قارچکش بههمراه پوشش دیده میشود. سفتی بافت نمونهها با گذشت زمان کاهش پیدا میکند. تیمارهای ترکیبی پوشش پلیاتیلن و گرمادرمانی و قارچکش، گرمادرمانی بهعلاوة پوشش پلیاتیلن در کنترل پوسیدگی لیموشیرین تأثیر قابل توجهی دارند. تیمار قارچکش بههمراه پوشش در کاهش ضایعات مؤثرند. تیمار ترکیبی قارچکش،گرمادرمانی بهعلاوة پوشش پلیاتیلن در کنترل بیماریهای ناشی از حمله، گونههای پنیسیلیومی و جلوگیری از کاهش وزن میوهها کاملاً مؤثرند برای نگهداری لیموشیرین در انبار میتوان این تیمارها را توصیه کرد.