نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 کمیته تحقیفات دانشجویی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

2 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

3 گروه علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

امروزه بالا بردن زنده‌مانی پروبیوتیک‌ها از طریق افزودن مستقیم آنها به فیلم‌های خوراکی و پوشش‌هابرای جلوگیری از مرگ و میر آنها، بسیار مورد توجه است. در این پژوهش، قابلیت زیستی چند سویه پروبیوتیک شامل لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس کازئی، لاکتوباسیلوس رامنوسوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در فیلم تولیدی خوراکی بر پای کربوکسی متیل سلولز در دو دمای یخچالی (4 درجه سلسیوس) و محیط (25 درجه سلسیوس)طی دوره چهل و دو روزه نگهداری، بررسی شد. نتایج تحقیق نشان می‌دهد میزان قابلیت زیستی در هر دو دما به صورت معنی داری کاهش می‌یابد اما زنده‌مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس رامنوسوس در تمام دوره نگهداری در نمونه‌های نگهداری شده در دمای 4 درجه سلسیوس در میزان پیشنهاد شده (107-106 سی‌اف‌یو بر گرم) باقی مانده است. فیلم خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولزمی‌تواند حامل خوبی برای انتقال پروبیوتیک ها در بسته بندی مواد غذایی به‌هنگام نگهداری در دمای یخچالی باشد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

عنوان مقاله [English]

Addition of Probiotic Bacteria to Carboxymethyl Cellulose-Based Edible Filmand Survival Assessment of Probiotic Bacteria in Refrigerated and Environment Temperatures

 
Altamirano-Fortoul,R., Moreno-Terrazas,R., Quezada-Gallo,A. andRosell,C.M. 2012. Viability of some probiotic coatings in bread and its effect on the crust mechanical properties. Food Hydrocolloids. 29(1):166–174.
Anal,A.K. andSingh,H.2007. Recent advances in microencapsulation of probiotics for industrial applications and targeted delivery. Trends in Food Science andTechnology. 18(5):240–251.
Burgain,J., Gaiani,C., Linder,M. andScher,J .2011. Encapsulation of probiotic living cells: From laboratory scale to industrial applications. Journal of Food Engineering. 104(4):467–483.
Capela,P., Hay,T.K.C. andShah,N.P.2006. Effect of cryoprotectants, prebiotics and microencapsulation on survival of probiotic organisms in yoghurt and freeze-dried yoghurt. Food Research International. 39(2):203–211.
Corcoran,B.M., Ross,R.P., Fitzgerald,G.F.andStanton,C.2004. Comparative survival of probiotic lactobacilli spray‐dried in the presence of prebiotic substances. Journal of Applied Microbiology. 96(5): 1024–1039.
Dadfar,S.M.M. and Kavoosi,G.2015. Mechanical and water binding properties of carboxymethyl cellulose/multiwalled carbon nanotube nanocomposites. PolymerComposed.36,145–152.(in persian)
Dashipour,A., Razavilar,V., Hosseini,H., Shojaee-Aliabadi,S., German,J., Ghanati,K., Khakpour,M. andKhaksar, R.2015. Antioxidant and antimicrobial carboxymethyl cellulose films containing Zataria multiflora essential oil. International Journal of BiologicalMacromolecules. 72,606–613.
Ferdousi,R., Rouhi,M., Mohammadi,R., Mortazavian,A.M., Khosravi-Darani,K. andHomayouni Rad,A.2013. Evaluation of probiotic survivability in yogurt exposed to cold chain interruption. Iranian Journal of Pharmaceutical Research. 12(Suppl):139.
Fu,N.andChen,X.D.2011. Towards a maximal cell survival in convective thermal drying processes. Food Research International.44(5): 1127–1149.
Gialamas,H., Zinoviadou,K.G., Biliaderis,C.G.andKoutsoumanis,K.P.2010. Development of a novel bioactive packaging based on the incorporation of Lactobacillus sakei into sodium-caseinate films for controlling Listeria monocytogenes in foods. Food Research International. 43(10): 2402–2408.
Gurr,M.I.1987.Nutritional aspects of fermented milk products. FEMS Microbiology Letters. 46(3): 337–342.
Kanmani,P. andLim,S.T.2013. Development and characterization of novel probiotic-residing pullulan/starch edible films. Food Chemistry. 141(2): 1041–1049.
Nobakhti,A.R., Ehsani,M.R., Mousavi,S.M. andMortazavian,A.M.2009. Influence of lactulose and Hi-maize addition on viability of probiotic microorganisms in freshly made synbiotic fermented milk drink. Milchwissenschaft.64(2): 191–193.
Saad,N., Delattre,C., Urdaci,M., Schmitte,r J.M. andBressollier,P.2013. An overview of the last advances in probiotic and prebiotic field. LWT-Food Science and Technology. 50(1):1–16.
Soccol,C.R., de Souza Vandenberghe,L.P., Spier,M.R., Pedroni Medeiros,A.B., Yamaguishi,C.T., De Dea Lindner,J., Pandey,A. andThomaz-Soccol,V.2010. The potential of probiotics: a review. Food Technology and Biotechnology. 48(4): 413–434.
Soukoulis,C., Behboudi-Jobbehdar,S., Yonekura,L., Parmenter,C. andFisk,I. 2014a. Stability of Lactobacillus rhamnosus GG in prebiotic edible films. Food Chemistry. 159,302–308.
Soukoulis,C., Yonekura,L., Gan,H.H., Behboudi-Jobbehdar,S., Parmenter,C. andFisk,I.2014b. Probiotic edible films as a new strategy for developing functional bakery products: The case of pan bread. Food Hydrocolloids. 39,231–242.
Tapia,M.S., RojasGraü,M.A., Rodríguez,F.J., Ramírez,J., Carmona,A. andMartin-Belloso,O.2007.Alginateand GellanBased Edible Films for Probiotic Coatings on FreshCut Fruits. Journal of Food Science.72(4):E190-E196.
Taverniti,V. andGuglielmetti,S.2011. The immunomodulatory properties of probiotic microorganisms beyond their viability (ghost probiotics: proposal of paraprobiotic concept). Genes andNutrition.6(3): 261.
Yadollahi,M., Namazi,H., Barkhordari,S.2014. Preparation and properties of carboxymethyl cellulose/layered double hydroxide bionanocomposite films. Carbohydrate Polymers. 108,83–90.