مقاله پژوهشی
بررسی عملکرد محصول و کارایی مصرف آب چغندرقند در روش های آبیاری جویچه‌ای و بارانی1

سیدابوالقاسم حقایقی مقدم؛ قاسم توحیدلو؛ سیدحسین صدرقائن

دوره 6، شماره 1 ، خرداد 1384، صفحه 1-14

چکیده
  تأمین نیاز آبی چغندرقند با روش‌های نوین آبیاری نظیر آبیاری بارانی، آبیاری قطره‌ای، و آبیاری زیرسطحی موضوعی است که به‌دلیل طولانی بودن دورۀ رشد این گیاه و نیاز آبی نسبتاً زیاد آن درخور اهمیت فراوان است. این تحقیق با هدف بررسی تأثیر روش‌های آبیاری سطحی(جویچه‌ای) و آبیاری بارانی روی عوامل کمی و کیفی محصول چغندرقند و همچنین مقایسۀ ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تاثیر آبیاری جویچه ای با کاشت یک ردیفه و دو ردیفه بر بازده مصرف آب و صفات کمی و کیفی چغندر قند در شرق استان اصفهان

منوچهر ترابی؛ محمدرضا جهاد اکبر

دوره 6، شماره 1 ، خرداد 1384، صفحه 15-26

چکیده
  کمبود آب یکی از مهمترین عوامل محدود کننده توسعه سطح زیر کشت چغندر قند در استان اصفهان است. ازسوی دیگر، با توجه به مصرف قابل توجه آب در دورة رشد رویشی این گیاه، استفاده کارآمدتر از منابع آبی موجود ضرورت بیشتری می یابد. یکی از راه های کاهش مصرف آب ، مدیریت مناسب آبیاری در مزرعه است. به همین منظور، شش تیمار به مدت دو سال در ایستگاه تحقیقات ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
اثرتنش‌های آبی درمراحل مختلف رشد بر کمیت وکیفیت دو رقم گوجه فرنگی (کال جی و موبیل)

سیدحسن موسوی فضل؛ علیرضا محمدی

دوره 6، شماره 1 ، خرداد 1384، صفحه 27-40

چکیده
      به منظور بررسی تأثیر تنش آبی در مراحل مختلف رشد گوجه فرنگی بر خصوصیات کمی و کیفی محصول این گیاه، آزمایشی در قالب طرح اسپلیت اسپلیت پلات با سه فاکتور در اراضی مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان (شاهرود) از سال 1379 به مدت دو سال زراعی اجرا شد. ارقام گوجه فرنگی (موبیل و کال جی) به صورت دو نوار در هر بلوک قرار گرفتند. تیمار اصلی شامل سه سطح ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تعیین مدول برش الاستیسیتة خاک برای به کارگیری در مدل Plaxis1 مطالعه موردی (ترک خوردگی طولی سیل بند خاکی در هلند)

مهدی جعفری باری

دوره 6، شماره 1 ، خرداد 1384، صفحه 41-52

چکیده
  یکی از پارامترهای مهم خاک برای استفاده در مدل محاسباتی Plaxis، برای تحلیل رفتار سازه­های خاکی و مکانیزم گسیختگی آنها، مدول برش الاستیسیته است. برای برآورد این پارامتر و سایر خصوصیات، خاک، حفاری­ها و آزمایش های ژئوتکنیکی متعددی روی بدنة یک سیل بند و زمین کنار آن در پایین دست اجرا شد. با استفاده از نتایج آزمایش ها، مدول برش الاستیسیته ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی اثر دور توپی و سطح مقطع خروجی در ماشین سفید‌کن تیغه ای، بر روی میزان شکستگی برنج1

شعبان قوامی؛ علیمحمد برقعی؛ احمد طباطبایی فر

دوره 6، شماره 1 ، خرداد 1384، صفحه 53-66

چکیده
   ضایعات تبدیل شالی از معضلات کارخانه‌های برنج‌کوبیکشور است. کاربرد غیر علمی ماشین­های تبدیل، از جملهسفید‌کن، از مهمترین عوامل مؤثر در میزان شکستگی برنج و ایجادضایعات کیفی است. هدف از این پژوهش، تعیین اثر دور توپی و سطح مقطع خروجی به عنوان پارامترهای عملکردی دستگاه سفیدکن تیغه ایبر میزان شکست برنج رقم دانه بلند خزر است. دستگاه ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تعیین انرژی مصرفی در دو روش سنتی و نیمه مکانیزه برای تولید برنج (بررسی موردی در استان گیلان)

میرحسین پیمان؛ غلامرضا روحی؛ محمدرضا علیزاده

دوره 6، شماره 1 ، خرداد 1384، صفحه 67-80

چکیده
  نقش انرژی در توسعه و کارایی کشاورزی بسیار با اهمیت است. در سال­های گذشته مصرف انرژی، به­ویژه سوخت‏های فسیلی و کودهای شیمیایی در کشاورزی افزایش چشمگیری داشته است و انرژی وارد شده در واحد سطح برای تولید محصول بسیار بیش از گذشته شده است. عوامل اصلی افزایش مصرف انرژی در بخش کشاورزی، افزایش جمعیت، محدودیت زمین‏های قابل کشت، ارزان ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
شبیه سازی عددی رفتار دینامیکی مواد دانه ای کشاورزی در محیط های گسسته با ارائه مدلی با المانهای مجزا1

محمدحسین عباسپورفرد

دوره 6، شماره 1 ، خرداد 1384، صفحه 81-96

چکیده
  یکی از عوامل مهم در دقت شبیه سازی مدل­های DEM، انطباق شکل المان­های به­کار رفته در مدل کامپیوتری با شکل ذرات یا اجسام در سیستم حقیقی است. مطالعات انجام شده به کمک مدل­های DEM در زمینة سیستم­های حاوی مواد دانه ای، تاکنون مدل­هایی بوده اند که المان­های به­کار رفته در آنها کروی یا بیضی مانند بوده است.  از آنجا که شکل اکثر میوه ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی عوامل موثر بر ایجاد ترک و خرده برنج در اثر خشک کردن شلتوک طی فرآیند تبدیل

سعید مینایی؛ غلامرضا روحی؛ محمدرضا علیزاده

دوره 6، شماره 1 ، خرداد 1384، صفحه 97-112

چکیده
  شلتوک یکی از غلات عمده است و قبل از انبارداری و در ابتدای فرآیند تبدیل نیاز به خشک کردن دارد. بخش مهمی از ضایعات برنج(بروز ترک­های اولیه)، در مرحلة خشک کردن روی می‏دهد. برای بررسی ثأثیر عوامل مختلف بر ضایعات برنج در هنگام خشک کردن، فرآیند خشک­کردن در قالب طرح آماری کرت‏های دوبار خرد شده با چهار پارامتر: رقم شلتوک(بینام و علی کاظمی)، ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
اثر خشک کردن چند مرحله‌ای بر بازده تبدیل و مدت زمان خشک کردن شلتوک

کبری تجددی طلب

دوره 6، شماره 1 ، خرداد 1384، صفحه 113-124

چکیده
  به منظور بررسی اثر خشک کردن چند مرحله‌ای بر بازده تبدیل و مدت زمان خشک کردن شلتوک، از رقم خزر و آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار با دو فاکتور استفاده شد: یکی رطــوبت اولیه شلتــوک در دو سطح (7/0 3/16 درصد و 5/1 5/20 درصد بر پایه­تر) و دیگری روش خشک کردن در سه سطح (خشک کردن یک، دو و سه مرحله‌ای). فاکتورهای مورد بررسی ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تاثیر ضخامت فیلم ، آرایش میوه (یک لایه یا دو لایه)، و اندازه بسته بندی ‏‎‎‎بر عمر ‎انباری ‎زردآلو

زهرا شیخ الاسلامی؛ محمدعلی شاه بیگ

دوره 6، شماره 1 ، خرداد 1384، صفحه 125-138

چکیده
  میوه‏و سبزی به شدت فساد پذیرندو به همین جهت نیازمند عملیات پس از برداشت واِعمال روش­های حمل و نقل، بسته بندی، و انبار داری مناسب برای به حداقل رسیدن ضایعات هستند. این تحقیق با هدف کاهش ضایعات میوة تازه(زردآلو) و افزایش زمینة صادرات آن در سه مرحلة اصلی شامل: فرآیندهای بعد از برداشت و قبل از بسته بندی؛ فرآیندهای مربوط به بسته بندی، ...  بیشتر