تهیۀ کربن فعال از چوب نخل خرما با استفاده از تجزیۀ حرارتی

مینا طهرانی زاده؛ احمد غضنفری مقدم؛ حسن هاشمی پور رفسنجانی

دوره 13، شماره 3 ، آذر 1391، ، صفحه 77-88

https://doi.org/10.22092/jaer.2012.100283

چکیده
  کربن فعال نوعی زغال است که از تجزیۀ حرارتی مواد آلی به­دست می­آید.  کربن فعال دارای تخلخل بسیار زیادی است و از آن به عنوان فیلتر سیالات استفاده می­شود.  اخیراً از مواد کشاورزی مختلفی برای تهیۀ کربن فعال استفاده شده است.  چوب نخل خرما با چگالی پایین و تخلخل بالا، پتانسیل خوبی برای تهیۀ این ماده دارد.  در این پژوهش، با تجزیۀ ...  بیشتر

بررسی و مدلسازی فرایند جذب آب در دماهای مختلف و تأثیر آن بر آسیاب کردن هسته خرما

احمد غضنفری مقدم؛ مطهره واعظی زاده؛ شهین نوربخش

دوره 12، شماره 1 ، خرداد 1390، ، صفحه 97-108

https://doi.org/10.22092/jaer.2011.100304

چکیده
  در فرایند تهیه خوراک دام یا روغن از هسته خرما ابتدا آن را می­خیسانند تا هسته نرم شود و انرژی کمتری صرف آسیاب کردن آن گردد.  در این پژوهش به بررسی اثر دمای آب در چهار سطح 25، 35، 55، و 65 درجه سلسیوس در میزان جذب آب و قطر ذرات آسیاب شدة هسته خرما پرداخته شده است.  بررسی روند جذب آب توسط هسته خرما نشان می­دهد که با افزایش دمای آب، سرعت ...  بیشتر

بررسی اثر دمای نگهداری روی برخی از خصوصیات مکانیکی مغز پسته

معصومه علی بابا؛ احمد غضنفری مقدم؛ علی رجبی پور

دوره 11، شماره 4 ، اسفند 1389، ، صفحه 67-76

چکیده
  دانة پسته پس از انبارداری در حین حمل و نقل تحت تأثیر نیروهای مختلفی قرار می­گیرد و صدمات مکانیکی مختلفی از جمله شکستگی، ترک خوردگی، و خراشیدگی در مغز آنها به وجود می­آید.  خصوصیات مکانیکی مغز پسته در شدت صدمات وارده به آن مؤثرند و این خصوصیات خود تابع شرایط نگهداری پسته در انبار خواهد بود.  در این پژوهش، اثر چهار دمای 25، 5، 5- ...  بیشتر

تشخیص پسته های پوک از مغزدار با استفاده از انعکاس وپردازش صدا در دو حوزه زمان و فرکانس

امین رستمی؛ احمد غضنفری مقدم؛ سیامک طالبی؛ سیدجواد سجادی

دوره 9، شماره 3 ، آذر 1387، ، صفحه 123-134

چکیده
  پسته مهم­ترین محصول صادراتی غیر نفتی ایران محسوب می­شود؛ وجود پسته­های پوک در میان پسته­های مغزدار، باعث افت کیفیت و قیمت محصول می­شود.  در پایانه­های فراوری پسته، معمولاً پسته­های پوک را از پسته­های مغزدار با روش شناوری در آب یا با استفاده از دستگاه‌های مکانیکی جدا می­کنند که روش‌های مکانیکی دقت بالایی ندارند ...  بیشتر