اثر رطوبت بر خواص فیزیکی مغز بادام

مسعود زابلستانی؛ احمد طباطبایی فر

دوره 11، شماره 4 ، اسفند 1389، ، صفحه 91-102

چکیده
  در این تحقیق تأثیر میزان رطوبت بر خواص فیزیکی مغز دو رقم بادام (کاغذی و نیمه سنگی) در پنج سطح رطوبتی (5، 10، 15، 20، و 25 درصد) بر پایه وزن خشک و هر یک با پنج تکرار با استفاده از آزمون فاکتوریل با طرح پایه کاملاً تصادفی بررسی شد.  نتایج نشان می­دهد که با افزایش میزان رطوبت از 5 به 25 درصد بر پایه وزن خشک، چگالی حقیقی در رقم کاغذی از 12/851 به 94/1138 ...  بیشتر

عوامل مؤثر بر نیرو و انرژی برای جداکردن زیره از بوته زیرة سبز

محمدحسین سعیدی راد؛ احمد طباطبایی فر؛ فوژان بدیعی

دوره 11، شماره 2 ، شهریور 1389، ، صفحه 49-58

چکیده
  زیرة سبز گیاهی یکساله و یکی از گیاهان زراعی مستعد برای مناطق خشک و نیمه‌خشک ایران است.  زیرة سبز  به­ دلیل نیاز آبی کم و کوتاه بودن فصل رشد آن در سال­های اخیر مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است.  زیرة سبز در زمان برداشت مقاومت کمی در برابر ریزش دارد و اگر توجه نشود بخش عمده­ای از محصول از دست می­رود.  دلیل ریزش دانه در ...  بیشتر

تعیین حجم و جرم لیمو با استفاده از سیستم ماشین بینایی

مصطفی خجسته نژند؛ محمود امید؛ احمد طباطبایی فر

دوره 10، شماره 2 ، شهریور 1388، ، صفحه 87-98

چکیده
  خواص فیزیکی محصولات کشاورزی از مهمترین پارامترهای طراحی سیستم‌های بسته‌بندی، فراوری، انتقال، و درجه‌بندی هستند.  در میان این خواص حجم، جرم، سطح تصویر شده، و مرکز ثقل محصولات از عوامل مهم در سیستم‌های سایز‌بندی هستند.  در این مطالعه، از روشقطعه‌بندی با استفاده از سیستم ماشین بینایی برای تخمین حجم لیمو استفاده شده است.  ...  بیشتر

طراحی، ساخت و ارزیابی مزرعه‌ای نفوذسنج پشت تراکتوری

مجتبی نادری بلداجی؛ رضا علیمردانی؛ احمد طباطبایی فر؛ احمد شریفی

دوره 9، شماره 4 ، اسفند 1387، ، صفحه 71-84

چکیده
  یکی از مقوله­های مهم در کشاورزی، فشردگی خاک است.  برای اندازه­گیری این پارامتر، روش­های متعددی وجود دارد. یکی از این روش­ها، اندازه­گیری میزان نیروی مورد نیاز در واحد سطح برای نفوذ یک مخروط فولادی با ابعاد استاندارد و با سرعت ثابت است.  این پارامتر «شاخص مخروطی» نامیده می­شود. برای اندازه­گیری شاخص مخروطی از ...  بیشتر

بررسی عوامل مؤثر بر مقاومت مکانیکی دانه زیره در بارگذاری شبه استاتیکی

محمدحسین سعیدی راد؛ احمد طباطبایی فر؛ فوژان بدیعی

دوره 9، شماره 3 ، آذر 1387، ، صفحه 23-34

چکیده
  به­منظور تعیین مقاومت مکانیکی دانة زیره، در این تحقیق اثر عوامل مختلف شامل رطوبت، اندازة دانه، سرعت و جهت بارگذاری بر نیرو و انرژی لازم برای شکست دانه زیره تحت بارگذاری شبه استاتیکی مطالعه شد.  نتایج نشان می­دهد که رطوبت و جهت بارگذاری در سطح احتمال 1 درصد تأثیری معنی­دار بر نیرو و انرژی لازم برای شکست دانه دارند.  تأثیر اندازة ...  بیشتر

ساخت و ارزیابی موزع مناسب برای کشت بذر خیسیده هندوانه

عباس مهدی نیا؛ حسین چاجی؛ احمد طباطبایی فر

دوره 8، شماره 2 ، شهریور 1386، ، صفحه 105-118

چکیده
  یکی از راه­های بهتر جوانه­زدن بذر هندوانه، به خصوص در حالت دیم و نیز مبارزه با علف­های هرز، خیساندن بذر تا قبل از کشت و تا زمان جوانه‌زنی است.  در این مرحله به دلیل ویژگی­های خاص بذر، مکانیزم موزع کارنده­ها باید با تغییراتی مناسب برای این گونه کشت کارها طراحی شود.  در این تحقیق چهار نوع مکانیزم موزع مناسب برای این منظور  ...  بیشتر

بررسی اثر دور توپی و سطح مقطع خروجی در ماشین سفید‌کن تیغه ای، بر روی میزان شکستگی برنج1

شعبان قوامی؛ علیمحمد برقعی؛ احمد طباطبایی فر

دوره 6، شماره 1 ، خرداد 1384، ، صفحه 53-66

چکیده
   ضایعات تبدیل شالی از معضلات کارخانه‌های برنج‌کوبیکشور است. کاربرد غیر علمی ماشین­های تبدیل، از جملهسفید‌کن، از مهمترین عوامل مؤثر در میزان شکستگی برنج و ایجادضایعات کیفی است. هدف از این پژوهش، تعیین اثر دور توپی و سطح مقطع خروجی به عنوان پارامترهای عملکردی دستگاه سفیدکن تیغه ایبر میزان شکست برنج رقم دانه بلند خزر است. دستگاه ...  بیشتر