غذاهای فراسودمند
بررسی اثر پروتئین آب‌پنیر و صمغ دانه کتان بر ویژگی‌های فیزیکی و حسی پاستیل پفی پوره عناب-سیب

الهام آذرپژوه؛ پروین شرایعی؛ هادی زراعتگر؛ بیتا بیضایی

دوره 22، شماره 2 ، دی 1402، ، صفحه 1-20

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.359116.1337

چکیده
  پاستیل بر پایه میوه‌جات جایگاه ویژه‌ای را در فرهنگ غذایی نوجوانان و جوانان ایفا می‌کند و مصرف مکرر و کافی آن نقش مؤثری در دستیابی به‌سلامت عمومی دارد. در این پژوهش، پاستیل فراسودمند با بافت پفی با استفاده از روش آماری طرح مرکب مرکزی تولید گردید. بدین منظور، پاستیل با استفاده از پوره عناب - سیب به‌عنوان پایه اصلی فرمولاسیون با درصدهای ...  بیشتر

کنترل کیفیت مواد و فرایندهای غذایی
بررسی کارایی سیستم پیوسته رفرکتنس ویندو بر سنتیک خشک شدن و خواص فیزیکی ورقه های سیب و هلو و مقایسه آن با خشک‌کردن با هوای داغ و آفتابی

الهام آذرپژوه؛ پروین شرایعی؛ حسین چاجی؛ مجید رضایی فریمانی

دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1402، ، صفحه 15-34

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.359094.1336

چکیده
  سیستم رفرکتنس ویندو سیستم جدید خشک‌کردن به­منظور تولید مواد غذایی خشک یا تغلیظ شده باکیفیت بالاست. در این تحقیق از خشک‌کردن رفرکتنس ویندو پیوسته طراحی و ساخته شده در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی استفاده گردید. برای بررسی کارایی سیستم رفرکتنس ویندو، ورقه‌های نازک میوه (اسلایس) سیب و هلو با استفاده از این ...  بیشتر

بهینه سازی
بهینه سازی ریزپوشانی عصاره پوماس سیب و بررسی خواص ضدمیکروبی آن در مدل غذایی (کیک روغنی)

پروین شرایعی؛ الهام آذرپژوه

دوره 20، شماره 2 ، اسفند 1400، ، صفحه 31-48

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.342811.1267

چکیده
  پژوهش حاضر با هدف استفاده بهینه از پوماس سیب به عنوان پسماند کشاورزی و کارخانه‌های تولید آب سیب اجرا شد. بدین منظور ابتدا عصاره پوماس سیب با روش آب تحت بحرانی (دمای استخراج 137 درجه سلسیوس، زمان استخراج 29.91 دقیقه و نسبت آب به پوماس 31 میلی‌لیتر بر گرم) استخراج و پس از آن با استفاده از دیواره‌های مختلف (مالتودکسترین با دکستروزاکی‌والان‌های ...  بیشتر

بسته بندی
ارزیابی اثر پیش‌تیمار ضدعفونی و روش بسته‌بندی بر ویژگی‌های شیمیایی و میکروبی پوره پیاز در زمان نگهداری

الهام آذرپژوه؛ پروین شرایعی؛ هما بهمدی

دوره 20، شماره 1 ، شهریور 1400، ، صفحه 141-156

https://doi.org/10.22092/fooder.2021.352259.1288

چکیده
  امروزه مصرف‌کنندگان خواستار غذاهای سالم، طبیعی و تازه‌ای هستند که در هنگام مصرف، حداقل انرژی و زمان برای آماده‌سازی آنها لازم باشد. در بین سبزی‌ها، پیاز و فرآورده‌های آن به دلیل خواص دارویی رتبه اول مصرف را در بین آلیوم‌های خوراکی دارند. هدف از این پژوهش تعیین اثر روش‌های ضدعفونی، بسته‌بندی و نگهداری بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی ...  بیشتر

مهندسی صنایع غذایی
تأثیر فراصوت و ریزپوشانی کردن بر ویژگی‌های ترکیبات زیست فعال عصاره استخراج شده از تفاله انگور قرمز رقم رشه سردشت

شهین زمردی؛ الهام آذرپژوه؛ پروین شرایعی

دوره 19، شماره 2 ، دی 1399، ، صفحه 93-108

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.126933.1229

چکیده
  در این تحقیق، تأثیر فراصوت و ریزپوشانی کردن بر ویژگی‌های کمی و کیفی ترکیبات زیست فعال عصارۀ استخراج شده از تفاله انگور رقم رشه سردشت بررسی شده­است. برایبررسی تأثیر شدت و زمان فرایند فراصوۀاز روش سطح پاسخ استفاده شد. متغیرهای مستقل شامل شدت فراصوتو زمان فرایند به ترتیب در سه سطح 20، 60 و 100 درصد و 5، 10 و 15 دقیقه است. نتایج تحقیق نشان ...  بیشتر

تکنولوژی مواد غذایی
بررسی تأثیر پیش تیمار اسمز با کمک فراصوت برنفوذ ترکیبات فنلی در ژل آلوئه ورا و کیفیت محصول خشک شده

الهام آذرپژوه؛ پروین شرایعی؛ فرزاد غیبی

دوره 18، شماره 1 ، شهریور 1398، ، صفحه 143-154

https://doi.org/10.22092/fooder.2019.123959.1180

چکیده
  در این پژوهش، تأثیر پیش‌تیمارهای ترکیبی اسمز- فراصوت بر نفوذ ترکیبات فنلی استخراج شده از پسماند انگور در ژل آلوئه‌ورا بررسی و ویژگی­های کیفی نمونه­های خشک شده آلوئه‌ورا با جریان هوای داغ ارزیابی شد. بدین منظور، ژل آلوئه‌ورا با آگار شکل‌دهی شد و با تهیه برش‌هایی استوانه‌ای (20 در 20 میلی‌متر)، تأثیرروش­های مختلف (آبگیری ...  بیشتر

تأثیر سطوح مختلف آب آبیاری و کود پتاسیم بر کارآیی مصرف آب و کیفیت میوه گوجه فرنگی رقم پتو ارلی سی اچ

پروین شرایعی؛ علیرضا سبحانی؛ محمدحسین رحیمیان

دوره 7، شماره 2 ، شهریور 1385، ، صفحه 75-86

چکیده
  به منظور بررسی اثر میزان آب آبیاری و عنصر غذایی پتاسیم بر عملکرد، کارآیی مصرف آب، و برخی خصوصیات کیفی میوه گوجه­فرنگی ‌رقم پتو ارلی سی اچ، طرحی در قالب بلوک­های کامل تصادفی و به صورت کرت­های خرد شده در سه تکرار،‌ در سال­های 1378 و 1379 در مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان اجرا شد.  در کرت­های اصلی شامل آبیاری پس از 70، 100 و 130 میلی متر ...  بیشتر

بررسی تأثیر ورقه های گریپ گارد بر کیفیت و کنترل آلودگی قارچی انگور در سردخانه

پروین شرایعی؛ محمدعلی شاه بیگ؛ علی مختاریان

دوره 5، شماره 3 ، آذر 1383، ، صفحه 1-16

چکیده
  در این تحقیق به منظور بررسی تأثیر ورقه­های گریپ گارد بر کیفیت‌ انگور و کنترل بیماریهای انباری در سردخانه طرحی به صورت‌ آزمایش فاکتوریل با پایة کاملاً تصادفی با سه تکرار روی ارقام کلاهداری و کج ­انگوری ‌به اجرا درآمد. ورقه‌های گریپ‌گارد حاوی0، 4، 7 و10 درصد محلول متابی‌سولفیت سدیم‌ در دو ردیف، ته و وسط، جعبه­ها قرار داده شدند. ...  بیشتر