بسته بندی
استفاده از فن آوری بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده (MAP) در نگهداری انجیر خشک

اکبر جوکار؛ حمید زارع؛ هما بهمدی

دوره 18، شماره 2 ، اسفند 1398، ، صفحه 71-86

https://doi.org/10.22092/fooder.2019.123603.1178

چکیده
  این پژوهش به‌منظور جلوگیری از رشد و فعالیت حشرات و میکروارگانیسم‌ها و حفظ کیفیت انجیر خشک با کاهش اکسیژن و افزایش دی‌اکسید کربن و نیتروژن اجرا شد. در این تحقیق ویژگی‌های میکروبیولوژیکی، فیزیکوشیمیایی و آفات انباری انجیر خشک رقم سبز استهبان بررسی گردید. این ویژگی‌ها ازاین‌قرارند: جمعیت کپک و مخمر و باکتری‌ها، رنگ تجاری، شاخص‌های ...  بیشتر

تعیین شرایط بهینه خشک کردن دانه انار در خشک‌کن خورشیدی با استفاده از روش سطح پاسخ

اکبر جوکار؛ علی زمردیان؛ ندا مفتون آزاد؛ لادن جوکار

دوره 13، شماره 1 ، خرداد 1391، ، صفحه 57-72

https://doi.org/10.22092/jaer.2012.100265

چکیده
  هدف از اجرای این پروژه تعیین شرایط بهینة خشک کردن دانة انار با خشک‌کن خورشیدی است.  در این تحقیق از یک خشک‌کن خورشیدی کابینتی به صورت فعال و مختلط استفاده شد.  تیمارها با استفاده از روش سطح پاسخ در 9 حالت مختلف در نظر گرفته شدند که تیمار مرکزی (3 متر‌بر‌ثانیه سرعت جریان هواو 2 سانتی‌متر ضخامت) 5 بار تکرار شد.  در این تحقیق از دانه‌های ...  بیشتر

اثر استفاده از فناوری بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح‌شده (MAP) بر عمر ماندگاری انجیر نیمه‌مرطوب منطقۀ استهبان

اکبر جوکار؛ حمید زارع؛ هما بهمدی؛ لادن جوکار

دوره 12، شماره 3 ، آذر 1390، ، صفحه 57-70

https://doi.org/10.22092/jaer.2011.100319

چکیده
  این پژوهش به‌منظور جلوگیری از رشد و فعالیت حشرات و میکروارگانیسم‌ها و حفظ کیفیت انجیر نیمه‌مرطوب اجرا شد.  ویژگی‌های میکروبیولوژیکی، فیزیکی، شیمیایی، و آفات انباری میوه انجیر رقم سبز استهبان به‌صورت نیمه‌مرطوب شده پس از 3 و 6 ماه نگهداری در دو دمای 25 و 40 درجه سلسیوس ارزیابی شد.  تیمارهای گازی اعمال شده شامل: 1- یکدرصد اکسیژن، ...  بیشتر