پوششهای خوراکی
مطالعه اثرهای ضد میکروبی فیلم‌های ژلاتین – نانوسلولز حاوی درصدهای مختلف کتیرا و اسانس‌های گاو زیره و کاکوتی کوهی بر برخی باکتری‌های بیماریزای غذازاد

کوثر عقبایی؛ علی خنجری؛ افشین آخوندزاده بستی؛ محمدکاظم کوهی؛ نجمه مقیمی؛ نیما بابلانی مقدم؛ رضا تیموری فرد؛ دامون بریری

دوره 20، شماره 2 ، اسفند 1400، ، صفحه 85-96

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.125287.1201

چکیده
  افزایش سلامت و زمان نگهداری مواد غذایی از مهمترین دغدغه‌های صنایع غذایی است. برای بهبود این امر می‌توان به استفاده از فیلم زیست‌تخریب‌پذیر روشی نوین در صنعت بسته بندی و ترکیب آن با تکنولوژی‌هایی همچون فناوری نانو و در کنار آنها به‌کارگیری مواد گیاهی طبیعی با ویژگی‌های ضد میکروبی اشاره کرد. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثر ضد میکروبی ...  بیشتر

صنایع غذایی
مطالعه ویژگی های فیزیکی و مکانیکی فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی اسانس کاکوتی کوهی، عصاره اتانولی بر موم و نانوذرات سلولز

نسیم شاویسی؛ علی خنجری؛ افشین آخوندزاده بستی؛ علی میثاقی؛ یاسر شهبازی؛ رضا تیموری فرد

دوره 17، شماره 2 ، مهر 1397، ، صفحه 15-28

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.121762.1146

چکیده
  در سال‌های اخیر، تحقیقات زیادی روی تولید و به‌کارگیری پلیمرهای زیست تخریب‌پذیر به‌منظور بسته‌بندی مواد غذایی صورت گرفته است که علل آن افزایش نگرانی به‌کارگیری بی‌رویه بسته‌بندی‌های پلاستیکی و افزایش علاقه مردم برای بهبود کیفیت و ظاهر بسته‌بندی‌های محصولات غذایی است. اهداف مطالعه حاضر بررسی ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی فیلم ...  بیشتر