غذاهای فراسودمند
تولید شیرکاکائو پروبیوتیک غنی‌شده با ویتامین D و اثر آن بر زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس

ثنا پورسلیمانی؛ شیلا برنجی؛ لیلا ناطقی؛ فاطمه زارعی

دوره 20، شماره 2 ، اسفند 1400، ، صفحه 1-16

https://doi.org/10.22092/fooder.2022.125485.1205

چکیده
  فراورده های لبنی با توجه به مصرف روزانه بالا در بین مردم به عنوان یک حامل ترکیبات سودمند و مواد پروبیوتیک می‌تواند نخستین گزینه در جهت غنی‌سازی به شمار آید. در این مطالعه، تولید فرآورده‌ای فراسودمند دارای ویتامین D3 از شیرکاکائو در چهار سطح (IU 0، IU 300، IU 400، IU 500 و IU 600) همراه با باکتری‌های آغازگر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ( CFU/ml ...  بیشتر

غذاهای فراسودمند
بررسی امکان تولید ماست همزده کم چرب با استفاده از صمغ زدو

لیلا ناطقی

دوره 18، شماره 2 ، اسفند 1398، ، صفحه 29-42

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.123361.1176

چکیده
  با افزایش چاقی بین مردم، صنعت غذا تلاش می ­کند تا فرآورده‌هایی با کالری کاهش ­یافته به مصرف‌کنندگان ارائه دهد. با توجه به عملکرد چربی و نقش آن در بافت و طعم غذا، باید از جایگزین‌هایمناسب چربیمانند صمغ‌ها استفاده کرد. زدو صمغیاست که از درخت بادام کوهی تراوش می‌شود. هدف کلی از این پژوهش، بررسی امکان تولید ماست همزده ...  بیشتر

غذاهای فراسودمند
اثر شیره توت و صمغ‌های دانه ریحان و کتیرا بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، خواص آنتی‌اکسیدانی و خصوصیات حسی شیرکاکائو

لیلا ناطقی؛ مژگان احمدی؛ علیرضا شهاب لواسانی

دوره 18، شماره 1 ، شهریور 1398، ، صفحه 87-100

https://doi.org/10.22092/fooder.2019.121858.1148

چکیده
  امروزه، تمایل افراد به مصرف غذای سالم و با کیفیت موجب شده است تا تولیدکنندگان مواد غذایی، در فرمولاسیون مواد غذایی از مواد اولیه طبیعی با خواص عملکردی مطلوب استفاده کنند. شیره توت میزان شیرینی کمتری نسبت به شکر دارد و حاوی ترکیبات فنلی و آنتی‌اکسیدانی مفیدی است.در این تحقیق در فرمولاسیون شیرکاکائوی کم‌چرب، شیره توت ...  بیشتر