صنایع غذایی
ارزیابی تابش انتخابی مادون ‌قرمز بر غیر فعال‌سازی باسیلوس سرئوس به روش سطح پاسخ

مهدی شوندی؛ مهدی کاشانی نژاد؛ علیرضا صادقی؛ سید مهدی جعفری؛ مهدیه حسنی

دوره 17، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 57-70

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.122205.1155

چکیده
  اثر ضد میکروبی تابش مادون‌قرمز روشی نوین در فراوری مواد غذایی است. در این مطالعه، پس از تعیین بیشینۀ جذب باسیلوس سرئوس (به‌عنوان یک شاخص غذازاد) با طیف ‌سنجی مادون‌قرمز(FTIR)، تأثیر طول‌موج انتخابی مادون‌قرمز (6.26، 6.01 و 5.76 میکرومتر به ترتیب معادل با 1597.44، 1663.89 و 1736.11سانتی­متر-1)، فاصله از منبع تابش (3، 5 و 7 سانتی­متر)، مدت زمان تابش ...  بیشتر