شیمی مواد غذایی
مقایسه ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده دانه خربزه ترکمنی توسط پانکراتین و آلکالاز

معصومه الوند؛ علیرضا صادقی ماهونک؛ محمد قربانی؛ هدی شهیری طبرستانی؛ شیما کاوه

دوره 21، شماره 2 ، دی 1401، ، صفحه 75-90

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.354314.1303

چکیده
  درسال‌های اخیر به‌دلیل نگرانی‌های مرتبط با ایمنی و سلامت آنتی‌اکسیدان‌های مصنوعی، توجه گسترده‌ای به استفاده از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی شده است. پپتیدهای زیست فعال یکی از انواع این آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی هستند. دانۀ خربزۀ ترکمنی منبع غنی از پروتئین است. هدف این پژوهش هیدرولیز آنزیمی پروتئین دانۀ خربزۀ ترکمنی با آنزیم‌های ...  بیشتر

بهینه سازی
بهینه‌یابی شرایط استخراج بتاسیانین از چغندر قرمز با استفاده از سیال فوق بحرانی به روش سطح پاسخ

محبوبه ضرابی اول؛ مسعود نجف نجفی؛ علی محمدی ثانی

دوره 20، شماره 2 ، اسفند 1400، ، صفحه 97-114

https://doi.org/10.22092/fooder.2021.341824.1256

چکیده
  برای بهینه‌یابی شرایط استخراج بتاسیانین از چغندر قرمز (Beta vulgaris) با استفاده از روش سطح پاسخ، سه متغیر مستقل دما (40، 60 و 80 درجه سلسیوس)، زمان (20، 40 و 60 دقیقه) و فشار (90، 135 و 180 بار) برای مدل‌سازی به­کار گرفته شد و پس از آن از طرح باکس-بنکن استفاده گردید. بهینه‌یابی شرایط استخراج بر مبنای حداکثر راندمان استخراج، بیشترین مقدار ترکیبات فنلی، ...  بیشتر