ایمنی مواد غذایی
ارزیابی اثر ضد میکروبی عصاره پست‌بیوتیک حاصل از لاکتوباسیلوس کازئی بر اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، پنی سیلیوم نوتاتوم و کاندیدا آلبیکانس به روش انتشار در چاهک

سمیرا حسینی؛ عزیز همایونی راد

دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1402، ، صفحه 81-96

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.357471.1326

چکیده
  انسان همیشه به دنبال راهی برای حفظ مواد غذایی در برابر تخریب شیمیایی، میکروبی و بیماری­زا‌های غذایی است. مصرف پروبیوتیک‌ها امروزه با چالش‌هایی روبه‌رو است. برای برون‌رفت از این بن‌بست می‌توان پروبیوتیک‌ها را تبدیل به پست بیوتیک کرد و در تیمار بیماری‌های مختلف به کار گرفت پست بیوتیک­ها منبع انرژی قابل توجهی را برای سلول‌های ...  بیشتر

مهندسی صنایع غذایی
بررسی تأثیر همزمان مالتودکسترین و باکتری‌های پروبیوتیک بر ویژگی‌های رئولوژیکی خامه‌ترش

فریال خادمی؛ علی معتمد زادگان؛ شهرام نقی زاده رئیسی؛ سیداحمد شهیدی

دوره 21، شماره 2 ، دی 1401، ، صفحه 15-30

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.355534.1312

چکیده
  خامه‌ترش حاوی 20 تا 30 درصد چربی است که به آن باکتری‌های مولد عطروطعم (اسیدلاکتیک) اضافه می‌شوند تا بو و طعم خاصی ایجاد کنند. این نوع خامه قبل از توزیع حداقل به مدت 24 ساعت در دمای 4 درجه سانتی‌گراد نگهداری می‌شود و سپس به بازار عرضه می‌شود. هدف از این پژوهش بررسی امکان تولید خامه‌ترش پروبیوتیک با افزودن باکتری‌های پروبیوتیک و مالتودکسترین ...  بیشتر

غذاهای فراسودمند
تولید شیرکاکائو پروبیوتیک غنی‌شده با ویتامین D و اثر آن بر زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس

ثنا پورسلیمانی؛ شیلا برنجی؛ لیلا ناطقی؛ فاطمه زارعی

دوره 20، شماره 2 ، اسفند 1400، ، صفحه 1-16

https://doi.org/10.22092/fooder.2022.125485.1205

چکیده
  فراورده های لبنی با توجه به مصرف روزانه بالا در بین مردم به عنوان یک حامل ترکیبات سودمند و مواد پروبیوتیک می‌تواند نخستین گزینه در جهت غنی‌سازی به شمار آید. در این مطالعه، تولید فرآورده‌ای فراسودمند دارای ویتامین D3 از شیرکاکائو در چهار سطح (IU 0، IU 300، IU 400، IU 500 و IU 600) همراه با باکتری‌های آغازگر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ( CFU/ml ...  بیشتر

غذاهای فراسودمند
تأثیر فیبر چغندر قند بر زنده‌مانی بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و خصوصیات کیفی ماست میوه‌ای حاوی کامکوات به روش سطح پاسخ

شهین زمردی؛ رضا حیدری؛ نفیسه احدی

دوره 20، شماره 2 ، اسفند 1400، ، صفحه 115-130

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.342390.1264

چکیده
  در این مطالعه، تأثیر فیبر چغندر قند بر زنده‌مانی بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی ماست میوه‌ای حاوی کامکوات در دوره نگهداری در دمای 1±4 درجه سلسیوس با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) بررسی شده است. مقدار فیبر چغندر قند در محدوده صفر تا 3 درصد و زمان نگهداری 1 تا 21 روز بود. نتایج تجزیه آماری داده‌ها نشان داد با افزایش ...  بیشتر

صنایع غذایی
بررسی تاثیر دماهای مختلف نگهداری بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پلانتارم در سبوس گندم

لاله مشرف

دوره 17، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 81-90

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.122384.1159

چکیده
  سبوس منبعی غنی از ترکیبات ارزشمند مانند فیبرهای رژیمی، اسیدهای آمینه، ویتامین‌ها، و املاح است. ازاین‌رو سبوس، محیط کشتی مناسب برای رشد و تکثیر میکروارگانیسم‌های مفید برای سلامت انسان است. میکروارگانیسم‌های مفید در پیشگیری و درمان برخی بیماری‌های عفونی، تأثیر بر فلور میکروبی روده، بهبود ایمنی بدن ، و کاهش حساسیت نقش دارند. سیستم ...  بیشتر