ایمنی مواد غذایی
ارزیابی اثر ضد میکروبی عصاره پست‌بیوتیک حاصل از لاکتوباسیلوس کازئی بر اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، پنی سیلیوم نوتاتوم و کاندیدا آلبیکانس به روش انتشار در چاهک

سمیرا حسینی؛ عزیز همایونی راد

دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1402، ، صفحه 81-96

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.357471.1326

چکیده
  انسان همیشه به دنبال راهی برای حفظ مواد غذایی در برابر تخریب شیمیایی، میکروبی و بیماری­زا‌های غذایی است. مصرف پروبیوتیک‌ها امروزه با چالش‌هایی روبه‌رو است. برای برون‌رفت از این بن‌بست می‌توان پروبیوتیک‌ها را تبدیل به پست بیوتیک کرد و در تیمار بیماری‌های مختلف به کار گرفت پست بیوتیک­ها منبع انرژی قابل توجهی را برای سلول‌های ...  بیشتر

ایمنی مواد غذایی
بررسی تاثیر پوشش صمغ زدو حاوی دو اسانس آویشن شیرازی و ترخون بر ترکیبات شیمیایی و بافت خلال سیب‌زمینی سرخ‌شده

نیوشا خواجه؛ عبدالرضا محمدی نافچی؛ لیلا نوری

دوره 21، شماره 2 ، دی 1401، ، صفحه 51-62

https://doi.org/10.22092/fooder.2021.353821.1298

چکیده
  هدف از این پژوهش بررسی تأثیر پوشش صمغ زدو حاوی دو اسانس آویشن شیرازی و ترخون بر ترکیبات شیمیایی و بافت خلال سیب‌زمینی سرخ‌شده است. فرضیه پژوهش این است که فرآیند سرخ کردن خلال سیب زمینی در دماهای بالا باعث خروج رطوبت و افت آن و بروز تغییراتی در بافت و خواص حسی و عطر و طعم محصول نهایی خلال سیب زمینی سرخ کرده می‌شود. پوشش صمغ زدو حاوی دو ...  بیشتر

ایمنی مواد غذایی
بررسی مهاجرت بیسفنول آ دی گلایسیدیل اتر از لاک نانو اپوکسی و مقایسه آن در مشابه‌های غذایی

سمیرا صیامی عراقی؛ سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی؛ علی اکبر سیف کردی؛ رضا دین پناه

دوره 21، شماره 2 ، دی 1401، ، صفحه 63-74

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.356188.1314

چکیده
  رزین‌های اپوکسی بر پایه بیسفنول آ(BPA) کاربرد گسترده‌ای در مواد در تماس با مواد غذایی مانند پوشش‌های قوطی فلزی دارد. اثرات سوء بیسفنول آ برای مصرف کننده، صنعت بسته بندی مواد غذایی را به سمت ارتقاء ایمنی به طور مداوم سوق داده است. در این مطالعه ، پوشش اپوکسی تولید شده با نانوذرات به منظور شناسایی مهاجرت بیسفنول آ دی گلیسیدیل اتر (BADGE) ...  بیشتر

ایمنی مواد غذایی
بررسی جذب و توزیع کادمیوم در بخش‌های مختلف سبزیجات رایج در کشور

بهمن یارقلی؛ اکرم حسین نژادمیر

دوره 21، شماره 2 ، دی 1401، ، صفحه 169-183

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.356738.1320

چکیده
  هدف این پژوهش بررسی تاثیر سطوح مختلف غلظت کادمیم محـیط ریـشه بر مقدار جذب و تجمع آن در اندام‌های مختلف هفت نوع سبزی رایـج در کشور است که به صورت یک طرح آزمایشی فاکتوریل در قالب بلوک‌های کامل تصادفی در سه تیمار و سه تکرار در سال 1389 به اجرا درآمد. تیمارها شامل غلظت‌های صفر، 50 و 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم کادمیم در خاک است. خاک مورد استفاده ...  بیشتر

ایمنی مواد غذایی
اثر تیمارهای فیزیکی در کاهش میزان آلودگی میکروبی و کنترل آفات انباری در ارقام خرمای قصب و شمسایی

ابوالفضل گلشن تفتی؛ بهاره محمدی

دوره 21، شماره 1 ، مرداد 1401، ، صفحه 1-12

https://doi.org/10.22092/fooder.2021.342152.1260

چکیده
  در این پژوهش، از دماهای بالا (50، 60 و 70 درجه سلسیوس به مدت 1 و 2 ساعت در رطوبت نسبی 80-75 درصد) و از دماهای پایین (5- و صفر درجه سلسیوس به مدت 24 و 48 ساعت) برای کنترل آفات انباری در ارقام خرمای قصب و شمسایی استفاده شد. ارقام خرما پس از تیماردهی و بسته‌بندی، در انبار معمولی و سردخانه برای مدت 6 ماه نگهداری شدند و میزان آلودگی به آفات، آزمون‌های ...  بیشتر

ایمنی مواد غذایی
تأثیر جایگزینی نسبی فسفات با نشاسته اصلاح شده سیب‌زمینی در فرمولاسیون سوسیس کوکتل

زهرا ملک زاده؛ ابراهیم حسینی؛ هما بهمدی

دوره 21، شماره 1 ، مرداد 1401، ، صفحه 93-108

https://doi.org/10.22092/fooder.2022.354081.1299

چکیده
  فسفات‌ها در بسیاری از مواد غذایی فرایند­شده به عنوان پایدارکننده و امولسیفایر به کار می‌روند. از فسفات‌ها در بیش از 65 درصد فراورده‌های گوشتی استفاده می‌شود. با توجه به مخاطرات احتمالی مصرف فسفات‌ها برای سلامتی و نیز با توجه به­تمایل مصرف‌کنندگان به خرید فراورده‌های فاقد فسفات یا با فسفات کاهش‌یافته، در سال‌های اخیر مطالعات ...  بیشتر

ایمنی مواد غذایی
بررسی ترکیبات ضد تغذیه‌ای حاصل از واکنش میلارد در محصولات غذایی صنعتی و سنتی کشورهای مختلف

عادله محمدی؛ محمد قربانی

دوره 19، شماره 2 ، دی 1399، ، صفحه 187-206

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.342090.1259

چکیده
  واکنش میلارد یا قهوه‌ای شدن غیرآنزیمی معمولاً در فرایندهای حرارتی، نگهداری و ... در فراورده‌های غذایی رخ می‌دهد و آنچه از این واکنش به دست می‌آید در این فراورده‌ها باقی می‌ماند. تولیدکنندگان محصولات غذایی اغلب از محصولات تولیدی در واکنش میلارد برای بهبود رنگ، بافت و افزایش عطر و طعم باهدف افزایش دلپذیری و محبوبیت فراورده‌های ...  بیشتر

ایمنی مواد غذایی
بررسی الگوی تجمع فلزات سنگین، ضرایب تجمع زیستی و انتقال در اندام‌های مختلف گیاه سالیکورنیا (Akhani Salicornia persica)- منطقه دشت نمک مردآباد کرج

هما بهمدی؛ نیراعظم خوش خلق سیما؛ فروغ شواخی؛ صغری معدنی؛ شهین زمردی

دوره 18، شماره 1 ، شهریور 1398، ، صفحه 33-46

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.122677.1161

چکیده
  نظر به مضرات آلاینده‌های فلزات سنگین برای سلامت مصرف کنندگان، این تحقیق باهدف بررسی غلظت کل فلزات سنگین سرب (Pb)، جیوه (Hg)، کادمیم (Cd)، آرسنیک (As) و کروم (Cr) در اندام‌های مختلف (ریشه، ساقه، برگ و بذر) گیاه سالیکورنیاپرسیکا آخانی (Salicornia persica Akhani) رویش یافته در دشت نمک مرد آباد کرج، مقایسه الگوی تجمع فلزات سنگین در اندام‌های مختلف گیاه، و ...  بیشتر