نانوتکنولوژی
بررسی ویژگی‌های دینامیکی و فیزیکوشیمیایی نانو ذرات حاوی عصاره پروپولیس

منصوره سلیمانی فرد؛ جواد فیضی

دوره 22، شماره 2 ، دی 1402، ، صفحه 55-69

https://doi.org/10.22092/fooder.2024.361745.1362

چکیده
  پروپولیس سرشار از ترکیبات بیواکتیو ازجمله ترکیبات آنتی‌اکسیدان و ضد میکروبی است، ازاین‌رو محافظت از این ترکیبات حساس با روش‌هایی با کارایی بالا مانند ریزپوشانی ضروری است. هدف از این پژوهش، استخراج عصاره پروپولیس، تهیه نانو ذرات حاوی عصاره و بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی آن است. در این پژوهش، عصارۀ پروپولیس با حلال‌های اتانول- ...  بیشتر

مدلسازی/ شبیه سازی
ساخت و مشخصه‌یابی نانوذرات ایزولۀ پروتئین شیر به روش الکترواسپری

سیامک رهبری؛ حمید توکلی پور؛ احمد کلباسی اشتری

دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1402، ، صفحه 129-146

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.361340.1358

چکیده
  در این پژوهش، نانوذرات ایزولۀ پروتئین شیر (MPI) به روش الکترواسپری تولید شدند. به‌منظور بهینه‌سازی شرایط الکترواسپری نانوذرات MPI، غلظت محلول MPI (برحسب درصد وزنی)، ولتاژ فرایند (برحسب کیلوولت)، فاصلۀ حرکتی ذرات بین نوک سوزن و جمع‌کننده (برحسب سانتی‌متر) و سرعت جریان پمپ (برحسب میلی‌لیتر بر ساعت) در قالب طرح مرکب مرکزی (CCD) بررسی و به روش ...  بیشتر

نانوتکنولوژی
سنتز نانوذرات متخلخل سیلیکا از پوسته شلتوک برنج به روش تخریب حرارتی

فاطمه ارمی؛ سید مهدی جعفری؛ امان محمد ضیایی فر؛ محمد قربانی

دوره 21، شماره 2 ، دی 1401، ، صفحه 115-134

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.356712.1319

چکیده
  برنج یکی از اقلام غذایی مهم است که پسماند کشاورزی حاصل از آن پوستۀ شلتوک است. بخش عمدۀ خاکستر پوستۀ شلتوک (87-98 درصد) از سیلیکا تشکیل شده است و به کار بردن آن به عنوان ماده اولیه سنتز سیلیکا، در مقایسه با روش‌های دیگر، باعث کاهش آلودگی محیط‌زیست و کاهش مصرف انرژی می‌شود. پوستۀ شلتوک به علت داشتن هزینۀ پایین برای تولید سیلیکا، از نظر ...  بیشتر

پوششهای خوراکی
مطالعه اثرهای ضد میکروبی فیلم‌های ژلاتین – نانوسلولز حاوی درصدهای مختلف کتیرا و اسانس‌های گاو زیره و کاکوتی کوهی بر برخی باکتری‌های بیماریزای غذازاد

کوثر عقبایی؛ علی خنجری؛ افشین آخوندزاده بستی؛ محمدکاظم کوهی؛ نجمه مقیمی؛ نیما بابلانی مقدم؛ رضا تیموری فرد؛ دامون بریری

دوره 20، شماره 2 ، اسفند 1400، ، صفحه 85-96

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.125287.1201

چکیده
  افزایش سلامت و زمان نگهداری مواد غذایی از مهمترین دغدغه‌های صنایع غذایی است. برای بهبود این امر می‌توان به استفاده از فیلم زیست‌تخریب‌پذیر روشی نوین در صنعت بسته بندی و ترکیب آن با تکنولوژی‌هایی همچون فناوری نانو و در کنار آنها به‌کارگیری مواد گیاهی طبیعی با ویژگی‌های ضد میکروبی اشاره کرد. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثر ضد میکروبی ...  بیشتر

نانوتکنولوژی
پایداری نانوالیاف پروتئین آب پنیر در pHهای مختلف

فلورا فرخی؛ فوژان بدیعی؛ محمدرضا احسانی؛ مریم هاشمی

دوره 19، شماره 1 ، شهریور 1399، ، صفحه 35-52

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.127218.1233

چکیده
  نانوالیاف ‌پروتئینی با حرارت‌دهی پروتئین‌های کروی در دماهای بالاتر از دمای دناتوره‌شدن آنها و در pH اسیدی به‌دست‌می‌آیند. این ساختارها طولی در حدود 1 میکرومتر و قطری در حدود 1 تا 10 نانومتر داشته و بسیار ناهمسان‌گرد هستند. هدف اصلی این پژوهش، تولید نانوالیاف از ایزولة پروتئین‌آب‌پنیر، بررسی ویژگی‌های ظاهری و عملکردی نانوالیاف ...  بیشتر

نانوتکنولوژی
ارزیابی ویژگی‌های فیزیکی‌شیمیایی و ضدمیکروبی نانولیپوزوم حاوی اسانس کاکوتی‌کوهی (Ziziphora clinopodioides)

مسعود نجف نجفی؛ علی محمدی ثانی

دوره 19، شماره 1 ، شهریور 1399، ، صفحه 169-184

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.127106.1231

چکیده
  درون‌پوشانی اسانس‌های خوراکی در نانولیپوزوم‌ها، روشی مؤثر برای محافظت از تخریب آنها در مقابل نور، اکسیژن و عوامل شیمیایی است. در این مطالعه، نانولیپوزوم‌های حاوی اسانس کاکوتی‌کوهی با غلظت‌های مختلف لستین-کلسترول (30-30، 40-20، 50-10 و 60-0 میلی‌گرم) با استفاده از روش هیدراتاسیون لایهنازک-امواج فراصوت تهیه شد. از روش اسپکتروسکوپی GC-Mass ...  بیشتر

مهندسی صنایع غذایی
بررسی خواص فیزیکی نانوکامپوزیت های بر پایه نشاسته سیب زمینی- نانوبلور سلولز (NCC) استخراج شده از پنبه

روناک غلامی؛ بابک قنبرزاده؛ جلال دهقان نیا؛ علی اکبر انتظامی؛ لیلا ابوالقاسمی فخری

دوره 15، شماره 4 ، اسفند 1393، ، صفحه 27-38

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.100438

چکیده
  هدف از این تحقیق بررسی تأثیر افزودن غلظت­های مختلف نانوبلورهای ­سلولز بر خواص فیزیکی نانوکامپوزیت نشاسته حاوی نانوبلور ­سلولز است.  برای بررسی نحوه پخش نانوذرات در ماتریکس پلیمر، از آزمون پراش اشعه­X استفاده شد.  مقاومت حرارتی و خواص مکانیکی فیلم­های نانوکامپوزیت به ترتیب با آزمون گرماسنجی پویشی تفاضلیو آزمون کشش بررسی ...  بیشتر