شهره نیکخواه؛ ابراهیم گنجی مقدم
دوره 6، شماره 3 ، آذر 1384، ، صفحه 65-78
چکیده
به منظور بررسی تأثیر محلولهای گرم قارچکش ایمازالیل در کاهش پوسیدگی قارچی سیب رقم گلدن دلیشس در سردخانه، این تحقیق در سال 1381 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان به اجرا درآمد. از آزمایش فاکتوریل چهار عاملی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار، فاکتور A غلظت قارچکش در سه سطح (0، 500 و 1000 میلیگرم در لیتر)، فاکتور B ...
بیشتر
به منظور بررسی تأثیر محلولهای گرم قارچکش ایمازالیل در کاهش پوسیدگی قارچی سیب رقم گلدن دلیشس در سردخانه، این تحقیق در سال 1381 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان به اجرا درآمد. از آزمایش فاکتوریل چهار عاملی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار، فاکتور A غلظت قارچکش در سه سطح (0، 500 و 1000 میلیگرم در لیتر)، فاکتور B دمای محلول با سه سطح (25، 38 و 45 درجة سانتیگراد)، فاکتور C مدت زمان غوطهوری در محلول قارچکش با دو سطح (1 و2 دقیقه) و فاکتور D زمان نمونهبرداری از انبار سرد با 6 سطح (0، 45، 90، 120، 150 و180 روز) استفاده شد. میوة سیب پس از تیمار به سردخانه با دمای صفر تا 1درجة سانتیگراد و رطوبت نسبی 85 درصد منتقل و به مدت شش ماه نگهداری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که غلظت قارچکش تأثیر معنیداری بر سفتی بافت، پوسیدگی، مواد جامد قابل انحلال، و کسر رسیدگی (مواد جامد به اسید قابل تیتر کردن) داشت. همچنین کاهش وزن، سفتی بافت، و اسید قابل تیترکردن به طور معنیداری تحت تأثیر دمای محلول قارچکش قرار گرفت. نتایج آزمایشهای ارزیابی حسی نشان داد که غلظت و دمای محلول قارچکش تأثیر معنیداری بر بافت، رنگ، بو، و مزه دارد. به طور کلی نتایج نشان میدهد که استفاده از محلول با دمای 38 درجة سانتیگراد، قارچکش ایمازالیل به غلظت 500 میلیگرم در لیتر به مدت 2 دقیقه سبب حفظ خصوصیات کیفی و صفات حسی میوة سیب رقم گلدن دلیشس پس از 6 ماه نگهداری در سردخانه میشود.
ابراهیم گنجی؛ شهره نیکخواه
دوره 6، شماره 2 ، شهریور 1384، ، صفحه 85-98
چکیده
این تحقیق به منظور بررسی اثر کاربرد روغنهای گیاهی برافزایش عمر انبارمانی سیب در مدت زمان نگهداری در سردخانه در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان انجام شد. طرح آماری، آزمایش فاکتوریل چهار عاملی درقالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار، فاکتور A رقم سیب در دو سطح (گلدن دلیشس و رد دلیشس)، فاکتور B نوع روغن ...
بیشتر
این تحقیق به منظور بررسی اثر کاربرد روغنهای گیاهی برافزایش عمر انبارمانی سیب در مدت زمان نگهداری در سردخانه در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان انجام شد. طرح آماری، آزمایش فاکتوریل چهار عاملی درقالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار، فاکتور A رقم سیب در دو سطح (گلدن دلیشس و رد دلیشس)، فاکتور B نوع روغن با سه سطح (کانولا، ذرت، و آفتابگردان)، فاکتور C میزان روغن با 6 سطح (صفر،25 /0، 5/0، 1،2، و3 درصد)، و فاکتور D زمان نمونهبرداری از انبارسرد با 6 سطح(صفر، 45، 90، 120،150، و180روز ) بود. میوه سیب پس از تیمار به سردخانه با دمای صفرتا 1 درجة سانتیگراد و رطوبت نسبی 85 درصد منتقل و به مدت شش ماه نگهداری شد.نتایج آنالیز واریانس نشان داد که نوع روغن گیاهی بر pH و میزان پوسیدگی تأثیر معنیداری دارد و pH،مواد جامد انحلال پذیر، کسر رسیدگی (موادجامد محلول به اسید قابل تیتر کردن)، سفتی بافت میوه، و میزان پوسیدگی نیز تحت تأثیر غلظت روغن گیاهی قرار میگیرد. نتایج آزمایشهای حسی نشان داد که نوع روغن گیاهی تأثیر معنیداری بر بو و مزه دارد و بافت میوه تحت تأثیر غلظت روغن قرار میگیرد. به طور کلی نتایج نشان میدهد که کاربرد روغن ذرت 2 درصد در ارقام رد و گلدن دلیشس، در مقایسه با سایر تیمارها، سبب حفظ خصوصیات کمی، کیفی، و صفات حسی میوه پس از 6 ماه نگهداری در سردخانه خواهد شد.