بهاره جمشیدی؛ سعید مینایی؛ شهریار صرامی
دوره 5، شماره 4 ، اسفند 1383، ، صفحه 1-12
چکیده
تحقیق حاضر به منظور ارائة روشی مناسب برای تشخیص رنگ محصولات کشاورزی مانند گوجهفرنگی، سیب، فلفل دلمهای، و پرتقال بر اساس ویژگیهای بازتاب نور از سطح محصول و ایجاد تصویر از آن است. به این منظور، طرحی مناسب از یک سیستم تشخیص رنگ برای تفکیک رنگ قرمز از سبز و سایر رنگها ارائه شد. این سیستم شامل هد اپتیک حسگر رنگ و مدار پردازش ...
بیشتر
تحقیق حاضر به منظور ارائة روشی مناسب برای تشخیص رنگ محصولات کشاورزی مانند گوجهفرنگی، سیب، فلفل دلمهای، و پرتقال بر اساس ویژگیهای بازتاب نور از سطح محصول و ایجاد تصویر از آن است. به این منظور، طرحی مناسب از یک سیستم تشخیص رنگ برای تفکیک رنگ قرمز از سبز و سایر رنگها ارائه شد. این سیستم شامل هد اپتیک حسگر رنگ و مدار پردازش الکترونیکی تشخیص رنگ است. آزمایش حسگر فوتوکانداکتیو انتخاب شده به عنوان یکی از اجزای هد اپتیک، نسبت به رنگهای مختلف در فواصل مختلف شئ تا حسگر، نشان داد که مقاومت حسگر مورد نظر برای رنگهای آبی و سبز بیش از سفید، زرد، و قرمز است و این اختلاف با افزایش فاصلة شئ رنگی از حسگر بیشتر میشود. با تغییر مقاومت پتانسیومتر، میتوان سیستم را برای تشخیص رنگهای دیگر تنظیم کرد. بنابراین، سیستم طراحیشده به راحتی قابلاستفاده برای تفکیک گوجهفرنگیهای قرمز از سبز، زرد، و سفید؛ پرتقال نارنجی از سبز؛ سیب قرمز از زرد و سبز و غیره است. آزمایشهای انجامشده به منظور بررسی عملکرد سیستم و تأثیر عوامل محصول و شدت نور محیط همچنین اندازة و شکل محصول بر دقت تشخیص رنگ سیستم، نشان داد که اثر تکتک این پارامترها و اثر متقابل آنها بر دقت تشخیص معنیدار نیست و سیستم قادر است در شرایط متفاوت، رنگ را تشخیص دهد.