جداسازی و شناسایی باکتری های لاکتیکی موجود در پنیر سنتی کوزه

مصطفی قادری؛ اصلان عزیزی؛ حمید عزت پناه؛ محمدامین حجازی؛ امیرهومن حمصی

دوره 14، شماره 3 ، آذر 1392، ، صفحه 83-96

https://doi.org/10.22092/jaer.2013.100243

چکیده
  پنیر کوزه یکی از پنیرهای سنتی ایران است که به دلیل داشتن عطر و طعم قوی بازارپسندی بالایی دارد.  در تهیۀ این نوع پنیر از مایۀ آغازگر استفاده نمی­شود.  یکی از مهم­ترین عوامل دخیل در رسیدن پنیر و توسعۀ عطر و طعم آن، فلور لاکتیکی آن است و از این رو شناسایی باکتری­های لاکتیکی مؤثر در رسیدن این نوع پنیر ضروری به نظر می­رسد.  در ...  بیشتر