مهندسی صنایع غذایی
تاثیر افزودنی‌ها ،حامل‌ها و متغیرهای فرایندخشک کردن به روش پاششی بر پایداری زایلاناز

حدیث متشفی؛ مریم هاشمی

دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1402، ، صفحه 181-194

https://doi.org/10.22092/fooder.2023.360226.1345

چکیده
  آنزیم زایلاناز از آنزیم­های مهم در صنایع غذایی، تغذیۀ طیور و آبزیان و کاغذسازی است. هدف این پژوهش، ارائۀ ترکیبی از افزودنی­ها به منظور حفظ پایداری آنزیم زایلاناز در فرایند خشک ­کردن پاششی است. به این­ منظور، آنزیم زایلاناز توسط سویه باسیلوس سابتیلیس D3d با استفاده از پسماند مالت (BSG) و عصارۀ مخمر به­ عنوان منبع کربن و نیتروژن ...  بیشتر

بیوتکنولوژی مواد غذایی
تعیین ویژگی‏های مولکولی و کاتالیتیکی آنزیم زایلاناز اسیددوست باسیلوس سابتیلیس K40b

پریناز مرادی دزفولی؛ مریم هاشمی؛ مریم موسیوند؛ محمود خسرو شاهلی

دوره 15، شماره 4 ، اسفند 1393، ، صفحه 53-64

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.100440

چکیده
  در بررسی حاضر سویه باسیلوس سابتیلیسK40b  از ریزوسفر برنج جدا و پتانسیل تولید آنزیم زایلاناز آن با استفاده از روش بیوشیمیایی ارزیابی شد.  حضور ژن زایلاناز در سویه K40b به روش مولکولی ردیابی و پس از تعیین توالی در بانک ژن مرکز اطلاعات زیست فناوری ثبت شد.  توالی این ژن شامل 563 نوکلئوتید است که یک رشته پپتیدی 187 اسید آمینه‏ای را کد می‏کند.  ...  بیشتر