مدلسازی/ شبیه سازی
فرزاد گودرزی
چکیده
میزان افت فشار استاتیک هوای در حال گذر از خلال توده محصولات کشاورزی یکی از دادههای اساسی برای انتخاب دمنده مورد استفاده در سیستمهای هوادهی یا خشک کردن آنها است. در این مطالعه با استفاده از یک دستگاه شبیهساز که متشکل از بخشهای کمپرسور هوا، دبیسنج جریان هوا، مخزن استوانهای شکل و یک فشار سنجU شکل بود، میزان افت فشار استاتیک ...
بیشتر
میزان افت فشار استاتیک هوای در حال گذر از خلال توده محصولات کشاورزی یکی از دادههای اساسی برای انتخاب دمنده مورد استفاده در سیستمهای هوادهی یا خشک کردن آنها است. در این مطالعه با استفاده از یک دستگاه شبیهساز که متشکل از بخشهای کمپرسور هوا، دبیسنج جریان هوا، مخزن استوانهای شکل و یک فشار سنجU شکل بود، میزان افت فشار استاتیک هوا در تودههایی از دو رقم سیب زمینی آگریا و مارفونا اندازهگیری و در قالب مدل ریاضی Shedd ، روابط رگرسیونی آنها با سنجههای عمق توده، ابعاد غده، درصد ناخالصی و درصد رطوبت توده تعریف شد. بر این اساس با افزایش سرعت جریان هوا، میزان افت فشار استاتیک هوا افزایش مییابد.با افزایش هر 25 سانتیمتر به عمق توده محصولات سیبزمینی اگریا، مارفونا، افت فشار استاتیک به ترتیب 1.49 و 1.53 برابر میشود. با افزایش هر2 درصد خاک و دیگر ناخالصیهای همراه توده محصول، میزان افت فشار هوا در توده سیبزمینی اگریا و مارفونا به ترتیب 1.36 و 1.33 برابر میشود. در دبی یکسان جریان، تودههای سیبزمینی با محتوای رطوبت بالاتر، افت فشار استاتیک هوای کمتری را نشان میدهند. در شرایط یکسان، افت فشار هوا در توده سیبزمینی رقم آگریا 4 تا 6 درصد بیشتر از مارفونا است.