غذاهای فراسودمند
محمد امین زارعی؛ رضوان پوراحمد؛ مهناز هاشمی روان
چکیده
بستنی یک دسر لبنی است که ارزش تغذیهای بالایی دارد. هدف از این تحقیق، غنیسازی بستنی با فیتواسترول و تولید محصولی فراسودمند است. مقادیر مختلف فیتواسترول (1، 2، 3 و 4 درصد) برای غنیسازی بستنی اضافه شد. نمونههای بستنی به مدت 60 روز در دمای 18- درجه سلسیوس نگهداری شدند. ویژگیهای فیزیکوشیمیایی (اسیدیته، مواد جامد کل، افزایش حجم، ویسکوزیته ...
بیشتر
بستنی یک دسر لبنی است که ارزش تغذیهای بالایی دارد. هدف از این تحقیق، غنیسازی بستنی با فیتواسترول و تولید محصولی فراسودمند است. مقادیر مختلف فیتواسترول (1، 2، 3 و 4 درصد) برای غنیسازی بستنی اضافه شد. نمونههای بستنی به مدت 60 روز در دمای 18- درجه سلسیوس نگهداری شدند. ویژگیهای فیزیکوشیمیایی (اسیدیته، مواد جامد کل، افزایش حجم، ویسکوزیته و مقاومت به ذوب) و کیفیت حسی (طعم، بافت، رنگ و پذیرش کلی) نمونهها بررسی شد. نتایج بررسیها نشان داد که با افزایش مقدار فیتواسترول، مقادیر اسیدیته، چربی، مواد جامد کل، افزایش حجم، ویسکوزیته و مقاومت به ذوب در بستنی افزایش معنیداری (0.05>p ) پیدا میکند. افزودن فیتواسترول موجب کاهش امتیاز پذیرش کلی (0.05>p )در نمونههای آزمایشی نسبت به شاهد گردید. طی زمان نگهداری مقادیر اسیدیته، ویسکوزیته و مقاومت به ذوب نمونهها بهطور معنیداری افزایش (0.05>p ) و امتیاز پذیرش کلی کاهش یافت. بستنی حاوی 4 درصد فیتواسترول با توجه به میزان چربی، مقاومت به ذوب، افزایش حجم و ویسکوزیته بهعنوان تیمار برتر انتخاب گردید که البته میتوان با بهکارگیری مواد طعمدهنده، امتیاز پذیرش کلی حسی این محصول فراسودمند را بالا برد.