Volume 22 (2023)
Volume 21 (2022)
Volume 20 (2021)
Volume 19 (2020)
Volume 16 (2015)
Volume 9 ()
Volume 8 ()
Volume 7 ()
Volume 6 ()
Volume 5 ()
Volume 17 ()
Volume 15 ()
Volume 14 ()
Volume 13 ()
Volume 12 ()
Volume 11 ()
Volume 10 ()
Research Paper
بهینه سازی برخی ویژگی های کاربردی، فیزیکی و حسی پنیر لاکتیکی کزمیک
Volume 18, Issue 1 , January 0, Pages 1-16

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.121452.1135

Abstract
  هدف از این پژوهش یافتن شرایط بهینه برای تولید پنیر لاکتیکی کزمیک به کمک آغازگرها و با استفاده از سه متغیر مستقل میزان افزودن میکروارگانیسم آغازگر، دمای پخت لخته، و pH ...  Read More

Research Paper
ارزیابی پارامترهای حسی پاستیل زنجبیلی با استفاده از روش‌های سطح پاسخ و تحلیل مؤلفه‌های اصلی
Volume 18, Issue 1 , January 0, Pages 17-32

https://doi.org/10.22092/fooder.2019.122208.1156

Abstract
  در این پژوهش، اثر سطوح متفاوت ژلاتین پای مرغ (3، 5 و 7 درصد) و کنسانتره انگور (60، 70 و 80 درصد) بر پارامتر­های رنگی پاستیل زنجبیلی با استفاده از روش رویه پاسخ و پارامترهای ...  Read More

Research Paper
بررسی الگوی تجمع فلزات سنگین، ضرایب تجمع زیستی و انتقال در اندام‌های مختلف گیاه سالیکورنیا (Akhani Salicornia persica)- منطقه دشت نمک مردآباد کرج
Volume 18, Issue 1 , January 0, Pages 33-46

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.122677.1161

Abstract
  نظر به مضرات آلاینده‌های فلزات سنگین برای سلامت مصرف کنندگان، این تحقیق باهدف بررسی غلظت کل فلزات سنگین سرب (Pb)، جیوه (Hg)، کادمیم (Cd)، آرسنیک (As) و کروم (Cr) در اندام‌های ...  Read More

Research Paper
اثر بازدارندگی عصاره اکالیپتوس و اسطخدوس بر جوانه‌زنی سیب‌زمینی
Volume 18, Issue 1 , January 0, Pages 47-60

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.121299.1132

Abstract
  جوانه‌زنی، عامل حدود 12 تا 17 درصد ضایعات انباری سیب‌زمینی است. با وجود روش‌هایی کارآمد مانند کاربرد کلروپروفام برای کنترل جوانه‌زنی، نمایان شدن جنبه‌های مضر مصرف نگه‌دارنده‌های ...  Read More

Research Paper
مقایسه خواص کیفی و مواد معدنی برنج هاشمی با درجات سفیدی متفاوت و قابلیت پذیرش آنها توسط مصرف‌کنندگان
Volume 18, Issue 1 , January 0, Pages 61-74

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.121597.1141

Abstract
  برنج قهوه‌ای حاصل عملیات تبدیل است که به دلیل دارا بودن مواد مغذی و ترکیبات فعال بیولوژیک اهمیت ویژه‌ای دارد. بافت برنج قهوه‌ای یکی از عوامل مؤثر در پذیرش آن توسط مصرف‌کنندگان ...  Read More

Research Paper
ﺑﺮرﺳﻲ اثر افزودن آرد دانه خربزه بر خواص کمی و کیفی نان تست
Volume 18, Issue 1 , January 0, Pages 75-86

https://doi.org/10.22092/fooder.2019.121669.1143

Abstract
  دانه خربزه مغذی است و به علت دارا بودن مقدار زیادی پروتئین، اسید چرب امگا 3، مواد معدنی و فیبر رژیمی می­تواند سبب جلوگیری از بیماری­های قلبی عروقی و سرطان شود. در این ...  Read More

Research Paper
اثر شیره توت و صمغ‌های دانه ریحان و کتیرا بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، خواص آنتی‌اکسیدانی و خصوصیات حسی شیرکاکائو
Volume 18, Issue 1 , January 0, Pages 87-100

https://doi.org/10.22092/fooder.2019.121858.1148

Abstract
  امروزه، تمایل افراد به مصرف غذای سالم و با کیفیت موجب شده است تا تولیدکنندگان مواد غذایی، در فرمولاسیون مواد غذایی از مواد اولیه طبیعی با خواص عملکردی مطلوب ...  Read More

Research Paper
اثر افزودن برخی ترکیبات کلاته کننده، امولسیفایری و املاح بر خصوصیات حل پذیری و ریز ساختار شیر خشک بدون چربی
Volume 18, Issue 1 , January 0, Pages 101-114

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.122982.1166

Abstract
  خواص فیزیکی و عملکردی شیر خشک در بازسازی یا استفاده از آن در فرمولاسیون فراورده‌های غذایی مختلف اهمیت خاصی دارد. فرآیند بازآبدار شدن ضعیف شیر خشک بدون چربی مشکلاتی در ...  Read More

Research Paper
بهینه‌سازی فرآیند استخراج ترکیبات زیست فعال از عصارۀ میوۀ ولیک سیاه (Crataegus elbursensis) با روش سطح پاسخ
Volume 18, Issue 1 , January 0, Pages 115-130

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.122329.1158

Abstract
  میوه ولیک سیاه منبع سرشاری از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی به ‌ویژه فلاوونوئیدها و آنتوسیانین‌هاست که اثرهای سلامت‌بخش به‌ویژه در پیشگیری از بیماری‌های قلبی – عروقی ...  Read More

Research Paper
مطالعه اثر ژل آلوئه‌ ورا، عصاره‌های برگ گیاه نیم و ریشه شیرین‌بیان در کنترل قارچ آسپرژیلوس نیجر در رطب مضافتی

Abolfazl Golshan Tafti

Volume 18, Issue 1 , January 0, Pages 131-142

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.122938.1165

Abstract
  در این پژوهش، اثر بازدارندگی عصاره‌های شیرین‌بیان و برگ گیاه نیم و ژل آلوئه‌ ورا بر رشد کپک آسپرژیلوس نیجر جدا شده از رطب مضافتی و نیز کنترل پوسیدگی در میوۀ مضافتی بررسی ...  Read More

Research Paper
بررسی تأثیر پیش تیمار اسمز با کمک فراصوت برنفوذ ترکیبات فنلی در ژل آلوئه ورا و کیفیت محصول خشک شده
Volume 18, Issue 1 , January 0, Pages 143-154

https://doi.org/10.22092/fooder.2019.123959.1180

Abstract
  در این پژوهش، تأثیر پیش‌تیمارهای ترکیبی اسمز- فراصوت بر نفوذ ترکیبات فنلی استخراج شده از پسماند انگور در ژل آلوئه‌ورا بررسی و ویژگی­های کیفی نمونه­های خشک شده آلوئه‌ورا ...  Read More

Research Paper
بهینه یابی پارامترهای دما، غلظت مالتودکسترین و فشار اتمایزر در خشک کردن پاششی عصارة ترکیبی چای ترش و گل راعی بر خصوصیات کیفی و کمی پودر با روش سطح پاسخ
Volume 18, Issue 1 , January 0, Pages 155-172

https://doi.org/10.22092/fooder.2019.123238.1173

Abstract
  در این تحقیق، تأثیر پارامترهای دما، غلظت مالتودکسترین و فشار اتمایزر بر مقدار رطوبت، راندمان (بر مبنای وزن خشک)، فعالیت آبی، انحلال‌پذیری، زاویه استقرار ریپوز و مقدار ...  Read More