محمد یونسی الموتی؛ محمدهادی خوش تقاضا؛ مجتبی زاهدی فر
دوره 9، شماره 1 ، خرداد 1387، ، صفحه 141-154
چکیده
ارزش غذایی کاه غلات میتواند با عملآوری و با استفاده از اوره به عنوان منبع آمونیاک افزایش یابد. عملآوری مرسوم کاه غلات با اوره در کشور روشی پرهزینه، مشکل، و زمانبر است. کاربرد ماشین برای تسهیل یا حذف برخی از این عملیات ضروری است. هدف این تحقیق عملآوری کاه گندم به روش مکانیزه و مقایسة ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم آن ...
بیشتر
ارزش غذایی کاه غلات میتواند با عملآوری و با استفاده از اوره به عنوان منبع آمونیاک افزایش یابد. عملآوری مرسوم کاه غلات با اوره در کشور روشی پرهزینه، مشکل، و زمانبر است. کاربرد ماشین برای تسهیل یا حذف برخی از این عملیات ضروری است. هدف این تحقیق عملآوری کاه گندم به روش مکانیزه و مقایسة ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم آن با روش غیر مکانیزه (دستی) بود. برای عملآوری مکانیزة کاه از دستگاه بستهبند مکعبی مجهز به سیستم پاشش محلول اوره استفاده شد. همزمان با اجرای آزمایشها به روش مکانیزه، عملآوری کاه به شیوة رایج نیز اجرا شد. ارزش غذایی نمونههای غنیشده به روش مکانیزه و نمونههای روش رایج در آزمایشگاه تعیین و مقایسه شدند. نتایج تجزیة واریانس نشان داد که که اثر روش عملآوری بر مقادیر برخی از ترکیبات شیمیایی کاه (DM، Ash، CP، CF، و (ADL معنیدار نیست. اما اثر این عامل بر قابلیت هضم کاه (DMD، OMD، و (DOMD و سایر ترکیبات شیمیایی از قبیل NDF و ADF معنیدار است (05/0 P<). میانگین مقادیر DMD، OMD، و DOMD در کاه عملآورینشده به ترتیب برابر 00/30، 64/27، و 92/25 درصد بود که پس از عملآوری در روش رایج به 35/44، 43/44، و 46/41 و در روش مکانیزه به 35/40، 87/37، و 51/35 درصد رسید. ظرفیت مزرعهای و مادهای موثر دستگاه برای عملآوری مکانیزه کاه به ترتیب برابر با 41 /0 هکتار در ساعت و 05/2 تن در ساعت بود. با استفاده از دستگاه بستهبند مجهز به سیستم پاشش محلول اوره، میتوان هزینههای عملآوری هر تن کاه را به میزان 360000 ریال کاهش داد. این روش همچنین توانایی پاشش محلول و رساندن رطوبت به میزان مورد نیاز را برای عملآوری کاه در شرایط مزرعه دارد.
عبداله ایمان مهر؛ برات قبادیان؛ سعید مینایی؛ محمدهادی خوش تقاضا
دوره 8، شماره 4 ، اسفند 1386، ، صفحه 33-46
چکیده
نقالهای نیوماتیکی افقی دانة کلزا با دبی جرمی 90 کیلوگرم در ساعت در لولهای به قطر داخلی 58 میلیمتر طراحی و ساخته شد. برای این منظور ابتدا برخی خواص فیزیکی و آیرودینامیکی دانه کلزا، مورد نیاز در طراحی دستگاه، اندازهگیری شد. مهمترین بخش در طراحی نقاله نیوماتیک، محاسبة افت فشار سیستم است که دو بخش را شامل میشود: افت ...
بیشتر
نقالهای نیوماتیکی افقی دانة کلزا با دبی جرمی 90 کیلوگرم در ساعت در لولهای به قطر داخلی 58 میلیمتر طراحی و ساخته شد. برای این منظور ابتدا برخی خواص فیزیکی و آیرودینامیکی دانه کلزا، مورد نیاز در طراحی دستگاه، اندازهگیری شد. مهمترین بخش در طراحی نقاله نیوماتیک، محاسبة افت فشار سیستم است که دو بخش را شامل میشود: افت فشار هوا و افت فشار مواد. پس از محاسبه حداکثر افت فشار سیستم، ساخت نقاله با انتخاب یک دمندة سانتریفیوژ مناسب، ساخت تغذیهکنندة دورانی و مکانیزم انتقال قدرت آن، ایجاد ایستگاه اندازهگیری افت فشار، ترکیب اجزا و ساخت شاسی، تکمیل شد. سرعت تهنشینی دانهها در عمل 47/11 متر بر ثانیه به دست آمد که بیشتر از مقدار پیشبینیشده در رابطة تئوری بود. در آزمایشها با تغییر سرعت ورودی هوای دمنده در 5 سطح (03/13، 11/14، 83/14، 18/15، و 29/15 متر بر ثانیه)، میزان جریان جرمی دانهها در 3 سطح (50، 70، و 90 کیلوگرم بر ساعت)، و طول لولة انتقال در دو سطح (2و 4 متر)، افت فشار افقی سیستم با کمک لولة پیتو و مانومتر مورب اندازهگیری شد. بدین ترتیب تأثیر پارامترهای فوق بررسی و مدل رگرسیونی از افت فشار افقی سیستم بر حسب پارامترهای متغیر ارائه شد.
جعفر امیری پریان؛ محمدهادی خوش تقاضا؛ احسان الله کبیر؛ سعید مینایی
دوره 8، شماره 4 ، اسفند 1386، ، صفحه 113-126
چکیده
محاسبة حجم محصولات کشاورزی به روش ریاضی، به دلیل شکل هندسی نامنظم آنها چندان دقیق نیست. یکی از راهحلهای ممکن، پردازش تصویر در ماشینهای جداساز پیوسته بر اساس بینایی ماشین است. هدف از این تحقیق، یافتن روشی مناسب برای برآورد حجم سیبزمینی با استفاده از پردازش تصویر است. به کمک یک دوربین دیجیتال و یک آینة تخت، از هر نمونه ...
بیشتر
محاسبة حجم محصولات کشاورزی به روش ریاضی، به دلیل شکل هندسی نامنظم آنها چندان دقیق نیست. یکی از راهحلهای ممکن، پردازش تصویر در ماشینهای جداساز پیوسته بر اساس بینایی ماشین است. هدف از این تحقیق، یافتن روشی مناسب برای برآورد حجم سیبزمینی با استفاده از پردازش تصویر است. به کمک یک دوربین دیجیتال و یک آینة تخت، از هر نمونه تنها یک تصویر از دو نمای آن تهیه شد. با کاربرد نرمافزار MATLAB®، تصاویر پردازش و ابعاد سیبزمینی بر حسب موقعیت لبه در ماتریس تصویر اندازهگیری شد. در این پژوهش حجم سیبزمینی پس از تصویربرداری، با دو روش برآورد شد: روش اول، تعیین رابطة تجربی مبتنی بر برآورد حجم بر اساس سه قطر اصلی و روش دوم، تقسیم تصویر به قطعات کوچکتر به شکل مخروط ناقص با مقطع بیضی و برآورد حجم از مجموع حجم قطعات. اندازة سه قطر اصلی و طول قطعات مخروط ناقص، با پردازش تصویر تعیین شدند. با انداهگیری حجم واقعی سیبزمینی از طریق جابهجایی آب، میزان خطای هر دو روش محاسبه و مقایسه شد. در این تحقیق، 50 عدد سیبزمینی (رقم مارفونا) بهعنوان نمونههای مورد آزمایش انتخاب شدند. نتایج نشان داد که روش تقسیم تصویر به 64 قسمت، حجم را با دقت بسیار بالاتری (خطای حدود 15/8 درصد) نسبت به روش رابطة تجربی (خطای 5/20 درصد) برآورد میکند. بنابراین، برای درجهبندی سیبزمینی بر اساس حجم، روش تقسیم تصویر به عنوان روش کاربردی پیشنهاد میشود.
محمدهادی خوش تقاضا؛ رضا امیری چایجان؛ غلامعلی منتظر؛ سعید مینایی
دوره 8، شماره 2 ، شهریور 1386، ، صفحه 135-156
چکیده
هدف از این تحقیق پیشبینی ضریب تبدیل شلتوک به برنج سفید در خشککردن به روش بستر ثابت به کمک شبکههای عصبی مصنوعی است. چند پارامتر در عملکرد خشککنهای بستر ثابت مؤثرند که به عنوان متغیرهای مستقل برای شبکة عصبی مصنوعی در نظر گرفته شدهاند. این متغیرها عبارتاند از رطوبت نسبی هوای محیط، دمای هوای محیط، سرعت هوای ورودی، ...
بیشتر
هدف از این تحقیق پیشبینی ضریب تبدیل شلتوک به برنج سفید در خشککردن به روش بستر ثابت به کمک شبکههای عصبی مصنوعی است. چند پارامتر در عملکرد خشککنهای بستر ثابت مؤثرند که به عنوان متغیرهای مستقل برای شبکة عصبی مصنوعی در نظر گرفته شدهاند. این متغیرها عبارتاند از رطوبت نسبی هوای محیط، دمای هوای محیط، سرعت هوای ورودی، عمق بستر شلتوک، دمای هوای ورودی، رطوبت اولیه و رطوبت نهایی. برای ایجاد الگوهای آموزش و ارزیابی به وسیلة یک خشککن آزمایشگاهی، 357 آزمایش خشک کردن اجرا شد. سپس نمونههایی از عمقهای مختلف خشککن جدا و عملیات پوستکنی و سفیدکردن با دستگاههای آزمایشگاهی انجام شد. ضریب تبدیل برای تمام عمقها اندازهگیری و میانگین آنها به عنوان ضریب تبدیل آزمایش منظور شد. از شبکههای پس انتشار پیشرو و پسانتشار پیشخور با الگوریتمهای یادگیری لونبرگ- مارکوارت و تنظیم بیزی برای آموزش الگوهای موجود استفاده شد. نتایج نشان داد که شبکة پسانتشار پیشخور با توپولوژی 1-7-7-7 و الگوریتم آموزش لونبرگ- مارکوارت و راهبرد توابع یکسان برای تمام لایهها (تانژانت سیگمویید) قادر است راندمان تبدیل شلتوک را به برنج سفید با ضریب تعیین 55/96 درصد و خطای متوسط مطلق 019/0 در شرایط مختلف خشککردن شلتوک در گسترة بستر ثابت پیشبینی کند. نتایج نشان داد که دمای هوای ورودی و پس از آن میزان رطوبت نهایی، بیشترین تأثیر را بر ضریب تبدیل شلتوک دارند.
محمد یونسی الموتی؛ محمدهادی خوش تقاضا؛ برات قبادیان
دوره 7، شماره 2 ، شهریور 1385، ، صفحه 87-102
چکیده
شیوة رایج غنیسازی کاه غلات، کاری سخت و پر زحمت است که تسهیل یا حذف برخی اعمال به کمک ماشین، کمک مؤثری در این زمینه محسوب میشود. برای مکانیزه کردن غنیسازی کاه با محلول اوره، لازم است در زمینة خواص رطوبتی کاه مطالعاتی صورت گیرد. بدین منظور خواص رطوبتی کاه از جمله رطوبت نگهداری شده و زه آب در سطوح مختلف مقدار پاشش رطوبت و تراکم ...
بیشتر
شیوة رایج غنیسازی کاه غلات، کاری سخت و پر زحمت است که تسهیل یا حذف برخی اعمال به کمک ماشین، کمک مؤثری در این زمینه محسوب میشود. برای مکانیزه کردن غنیسازی کاه با محلول اوره، لازم است در زمینة خواص رطوبتی کاه مطالعاتی صورت گیرد. بدین منظور خواص رطوبتی کاه از جمله رطوبت نگهداری شده و زه آب در سطوح مختلف مقدار پاشش رطوبت و تراکم کاه بررسی شد. فرآیند خیساندن از طریق پاشش آب با افشانک مخروطی بر مقدار معینی کاه (100 گرم)، در چهار سطح تراکم (5، 50،85 و 120 کیلوگرم بر متر مکعب)، و سه سطح دبی (400، 600 ، و 800 گرم بر دقیقه) بررسی شد. مقادیر مربوط به میزان رطوبت نگهداری شده و زه آب اندازهگیری و روابط بین آنها با دبی، تراکم، و زمان خیساندن تعیین شد. بیشترین مقدار رطوبت نگهداری شده نهایی و کمترین زه آب در تراکم 5 کیلوگرم بر متر مکعب و کمترین میزان رطوبت نگهداری شده و بیشترین مقدار زه آب در تراکم 120 کیلوگرم بر متر مکعب مشاهده شد. از بین مدلهای مختلف، مدل نمایی و توانی بهترتیب مناسبترین مدل برای پیشبینی روند نگهداری رطوبت و زه آب تعیین و برای عملآوری مکانیزه کاه، پاشش محلول بر کاه بدون تراکم (5 کیلوگرم بر متر مکعب) مناسب تشخیص داده شد.
رضا امیری چایجان؛ محمدهادی خوش تقاضا؛ محمدحسین کیانمهر
دوره 5، شماره 3 ، آذر 1383، ، صفحه 35-52
چکیده
جهت مطالعه رفتار سیال سازی محصولات دانهای، یک خشککن بستر سیال آزمایشگاهی طراحی و ساخته شد. دمندة سانتریفوژ با پرههای خمیده به طرف جلو با قدرت موتور 5/1 کیلو وات بر اساس بیشترین افت فشار استاتیک در شرایط حداقل سیالسازی و سرعت سیال در آستانة انتقال برای محصولات دانهای مورد آزمایش (شلتوک، سویا، ارزن، و جو) انتخاب شد. محفظة ...
بیشتر
جهت مطالعه رفتار سیال سازی محصولات دانهای، یک خشککن بستر سیال آزمایشگاهی طراحی و ساخته شد. دمندة سانتریفوژ با پرههای خمیده به طرف جلو با قدرت موتور 5/1 کیلو وات بر اساس بیشترین افت فشار استاتیک در شرایط حداقل سیالسازی و سرعت سیال در آستانة انتقال برای محصولات دانهای مورد آزمایش (شلتوک، سویا، ارزن، و جو) انتخاب شد. محفظة خشککن به قطر داخلی 144/0 متر و ارتفاع 3/0 متر و کورة حرارتی با 7 المنت الکتریکی و توان 3/3 کیلو وات ساخته شد. صفحههای توزیعکننده بر اساس خواص فیزیکی هر یک از محصولات مذکور انتخاب و منحنی مشخصة سیالسازی محصولات مذکور به دست آمد. یکنواختی سیالسازی و خشککردن نمونههای مورد آزمایش بیانگر عملکرد صحیح دستگاه بود. همچنین طی آزمایش مقدماتی معلوم شد که زمان خشک شدن شلتوک در شرایط سیالسازی کاهش چشمگیری نسبت به حالت بستر ثابت دارد. نتایج آزمایشهای سیالسازی دانهها نشان داد که انحراف مقادیر محاسبهشده و آزمایشی افت فشار و سرعت هوا در نقطة حداقل سیالسازی برای ارزن و سویا به علت کرویت بالا، کمتر از شلتوک و جو بود.