نشریه "تحقیقات مهندسی صنایع غذایی" مقالههای علمی- پژوهشی در زمینههای مهندسی صنایع غذایی را که به زبان فارسی نوشته شده و قبلاً منتشر نشده یا برای انتشار در مجله یا نشریهای دیگر ارسال نشده باشد، از طریق سامانه مدیریت نشریه به آدرس https://fooder.areeo.ac.ir برای بررسی و داوری می پذیرد و در صورت تأیید به ترتیب تاریخ وصول چاپ میکند. همچنین مقاله های گردآوری یا تحلیلی که توسط پژوهشگران صاحبنظر و به دعوت هیئت تحریریه در زمینه مسائل روز تحقیقات فنی و مهندسی صنایع غذایی تهیه شده است، پس از بررسی و تصویب به چاپ خواهد رسید.
تاریخچه نشریه "تحقیقات مهندسی صنایع غذایی"
نشریه تحقیقات مهندسی کشاورزی در سال 1375 تاسیس شد و از آن زمان توسط پژوهشکده مهندسی کشاورزی کرج ایران منتشر شده است. نشریه تحقیقات مهندسی کشاورزی به دو حوزه مکانیزاسیون کشاورزی و سازه های آبیاری در سال 1393 و نشریه تحقیقات مهندسی مواد غذایی در سال 1397 تفکیک شد. اکنون نشریه تحقیقات مهندسی مواد غذایی (Food Eng. Res.) با تمرکز بر جنبههای مواد غذایی، مهندسی و فناوریهای پس از برداشت منتشر میشود. این نشریه به عنوان یکی از معتبرترین نشریات علمی کشور به زبان فارسی و چکیده آن به زبان انگلیسی است. این نشریه اساساً به ترویج تبادلات علمی بین اساتید، محققان و دانشجویان دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی مختلف اختصاص دارد که بر زمینه اکتشاف دانش پیشرفته در زمینه مهندسی مواد غذایی و فناوریهای پس از برداشت تمرکز دارد. قبل از انتشار نسخه چاپی، مجله به صورت الکترونیکی به صورت فایل PDF یا HTML به صورت رایگان در آدرس زیر قابل دسترسی است: https://fooder.areeo.ac.ir/
انواع مقالات پذیرفته شده عبارتند از:
- مقاله پژوهشی
- مقاله مروری
- مقاله تحلیلی
- گزارشهای کوتاه
ویژگیهای نشریه "تحقیقات مهندسی صنایع غذایی"
- ناشر: مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی (http://www.aeri.ir)
- مجوز انتشار: شماره و تاریخ مجوز کمیسیون نشریات وزارت عتف: 3/18/311325 مورخ 1397/12/6
- رتبه علمی: در ارزیابی نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سال 1401، موفق به اخذ رتبه ب، شده است.
- رتبه علمی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی: در ارزیابی نشریات علمی سال 1400، در بین 74 نشریه، موفق به اخذ امتیاز 86 و درجه A شده است (https://evaljournals.areeo.ac.ir/).
- منشور اخلاق: به عضویت کمیته بینالمللی اخلاق در نشر (COPE) در نیامده است ولی از اصول آن پیروی میکند.
- تناوب انتشار: دوفصلنامه
- نوع دسترسی: دسترسی آزاد
- نوع داوری: تمامی مقالات به روش داوری همتا دوسو ناشناس توسط حداقل 2 داور بررسی میشوند.
- زبان اصلی نشریه: فارسی
- چکیده آنلاین: فارسی- انگلیسی
- چکیدۀ مبسوط انگلیسی: به منظور افزایش اثربخشی در پایگاههای نمایهکننده، چکیده مبسوط مقالات پس از پذیرش نهایی از نویسندۀ مسئول درخواست خواهد شد.
- نرمافزار سرقت ادبی: بهمنظور صیانت از حقوق و مالکیت فکری و معنوی پژوهشگران و نویسندگان؛ در بررسی اصالت مقالات این نشریه، از سامانه «همانندجو» یا «همیاب» برای مقالات فارسی و از نرمافزار «iThenticate» برای چکیده مبسوط مقالات، استفاده میشود. در صورت همانندی بیش از 35 درصد، مقاله از فرایند بررسی خارج میگردد.
- هزینۀ بررسی اولیه مقاله: مطابق دستورالعمل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سال 1400 برای وصول اولیه و بررسی مقالات هزینه دریافت نمی شود.
- هزینه انتشار: در صورت پذیرش مقاله، مبلغ 2000000 ریال برای تأمین هزینههای ویراستاری، صفحه آرایی ... دریافت خواهد شد. برای اطلاع از معافیت های پرداخت لطفاً به بخش راهنمای نویسندگان مراجعه بفرمایید.
- نحوه پرداخت: پرداخت بهصورت آنلاین و طریق سایت موسسه تحقیقات فنی و مهندسی و یا واریز به حساب شماره حساب 510100004001042903014689 IR بانک مرکزی جهوری اسلامی ایران بنام تمرکز وجوه درآمد اختصاصی موسسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی میباشد.
سیاستهای دسترسی باز: دسترسی به تمامی مقالات این نشریه آزاد و رایگان است و مقالات بلافاصله پس از انتشار در وبسایت نشریه قابل دسترس خواهند بود. نشریه "تحقیقات مهندسی صنایع غذایی" تحت شرایط و معیارهای مجوز
Creative Commons Attribution License 4.0 International (CC-BY 4.0) منتشر میشود.
قانون کپی رایت: تحت مجوز دسترسی آزاد نشریه به نگارندگان مقالات اجازه میدهد که حق چاپ و حقوق انتشار را بدون محدودیت حفظ نمایند. اما به هر کسی اجازه میدهند محتوای مقاله را بارگیری، استفاده مجدد، چاپ مجدد و کپی کند به شرط آن که نویسندگان اصلی و منبع به درستی ذکر شوند.
زمانبندی انتشار: تحقیقات مهندسی صنایع غذایی، به صورت دوفصلنامه (2 شماره در سال) منتشر می شود. تمامی مقالات منتشر شده از ابتدا تا کنون در وب سایت اختصاصی (https://fooder.areeo.ac.ir/browse?_action=issue&lang=en) در دسترس خواهد بود.
سیاستهای انتشار: نشریه تحقیقات مهندسی صنایع غذایی پیرو کمیته اخلاق نشر (COPE) است و مطابق با قوانین اخلاقی با بالاترین استانداردهای اخلاقی مطابقت دارد.
هزینه اشتراک: نشریه تحقیقات مهندسی صنایع غذایی به عنوان یک نشریه الکترونیکی با دسترسی آزاد منتشر میشود، بنابراین هیچ هزینه اشتراکی برای مخاطبان وجود ندارد.
اطلاعات تماس
وبسایت نشریه: https://fooder.areeo.ac.ir/
نشانی پست الکترونیک: fooder96@gmail.com و aeri.ferj@areeo.ac.ir
ایمیل مدیر مسئول: h.dehghanisanij@areeo.ac.ir
ایمیل سردبیر: emamj@ut.ac.ir
ایمیل مدیر داخلی: fooder96@gmail.com