شیمی مواد غذایی
تأثیر شرایط مختلف نگهداری بر خصوصیات کمی و کیفی اسانس گل محمدی (Rosa damascena Mill.)

سعید ملک؛ لاله مشرف

دوره 20، شماره 1 ، شهریور 1400، ، صفحه 69-78

https://doi.org/10.22092/fooder.2019.125321.1203

چکیده
  گل محمدی یکی از مهم‌ترین گیاهان معطر است که برای تولید اسانس و گلاب کشت می‌شود. زمان نگهداری گل تا مرحلة تقطیر متغیر و تأثیر آن بر کمیت و کیفیت اسانس گل متفاوت است. برای آگاهی از تغییرات در زمان نگهداری، مقدار اسانس و مواد مؤثر گل محمدی بلافاصله پس از چیدن گل و بعد از یک و سه روز نگهداری در دماهای 5-، 4  و 25 درجه سلسیوس بررسی شد. نتایج ...  بیشتر

صنایع غذایی
بررسی تاثیر دماهای مختلف نگهداری بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پلانتارم در سبوس گندم

لاله مشرف

دوره 17، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 81-90

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.122384.1159

چکیده
  سبوس منبعی غنی از ترکیبات ارزشمند مانند فیبرهای رژیمی، اسیدهای آمینه، ویتامین‌ها، و املاح است. ازاین‌رو سبوس، محیط کشتی مناسب برای رشد و تکثیر میکروارگانیسم‌های مفید برای سلامت انسان است. میکروارگانیسم‌های مفید در پیشگیری و درمان برخی بیماری‌های عفونی، تأثیر بر فلور میکروبی روده، بهبود ایمنی بدن ، و کاهش حساسیت نقش دارند. سیستم ...  بیشتر