نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسنده
کارشناس بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان
چکیده
پژوهش حاضر به منظور تعیین اثر تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر عمر انباری لیموشیرین رقم محلی منطقة جیرفت و بم استان کرمان صورت گرفت. میوهها پس از برداشت تحت تأثیر تیمارهایی شامل قارچکش، گرمادرمانی، و پوشش پلیاتیلن و ترکیبی از آنها قرار گرفتند و در جعبههای استاندارد مرکبات به مدت 3 ماه در دمای 3 درجة سانتیگراد با رطوبت نسبی90-85 درصد نگهداری شدند. هر ماه یکبار آزمایشهای کیفی شامل درصد کاهش وزن، اسیدیته قابل تیتر کردن، درصد آبدهی، درصد مواد جامد انحلالپذیر، سفتی بافت، و درصد ویتامین C روی نمونهها اجرا شد. تیمار گرمادرمانی و قارچکش بهطور معنیداری میزان آلودگی میوهها به قارچهای پنیسیلیم و آسپرژیلوس کاهش دادند. در بین تیمارهای اعمال شده، بیشترین درصد آبدهی از تیمار قارچکش، قارچکش بهعلاوه پوشش پلیاتیلن به دست آمد. بیشترین درصد ویتامین C در تیمار پوشش و تیمار قارچکش
بههمراه پوشش دیده میشود. سفتی بافت نمونهها با گذشت زمان کاهش پیدا میکند. تیمارهای ترکیبی پوشش پلیاتیلن و گرمادرمانی و قارچکش، گرمادرمانی بهعلاوة پوشش پلیاتیلن در کنترل پوسیدگی لیموشیرین تأثیر قابل توجهی دارند. تیمار قارچکش بههمراه پوشش در کاهش ضایعات مؤثرند. تیمار ترکیبی قارچکش،گرمادرمانی بهعلاوة پوشش پلیاتیلن در کنترل بیماریهای ناشی از حمله، گونههای پنیسیلیومی و جلوگیری از کاهش وزن میوهها کاملاً مؤثرند برای نگهداری لیموشیرین در انبار میتوان این تیمارها را توصیه کرد.
عنوان مقاله [English]
Effects of Curing, Fungicide and Shrink Wrap on the Storage Life of Bitter Lemons
چکیده [English]
The effects of chemical and physical treatments on the storage life of bitter lemons in Jiroft, Kerman province, were investigated. After harvesting, the lemons were treated by curing, fungicide, waxed paper, shrink wrap or using a combination of these treatments. The samples were stored in standard citrus fruit boxes for three months at 85-90% relative humidity at a temperature of 3°C. Once a month, the percentage of vitamin C, weight decrease, taste, hardness and rate of decay were recorded. It was found that the curing and fungicide treatments significantly reduced penicillium Sp. and aspergillus Sp. in the fruit. The fungicide, fungicide with waxed paper and fungicide with shrink wrap treatments retained the highest percentage of juice (hardness). The treatments of curing with waxed paper, shrink wrap with fungicide and shrink wrap had the highest percentage of vitamin C. Taste and hardness decreased during storage. Shrink wrap with curing, fungicide with shrink wrap and curing were effective in reducing the rate of decay in the lemons. The combined treatment of fungicide with curing and shrink wrap is recommended for the storage of bitter lemons because it not only controlled penicillium Sp. and aspergillus Sp., but also prevented weight loss and was more economical in comparison with the other treatments.
کلیدواژهها [English]
- Bitter Lemon
- Combined Treatments
- Curing
- Imazalil Fungicide
- Shrink Wrap
- Waxed Paper