نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران
2 دانشیار دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران
3 استاد دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران
چکیده
خواص فیزیکی محصولات کشاورزی از مهمترین پارامترهای طراحی سیستمهای بستهبندی، فراوری، انتقال، و درجهبندی هستند. در میان این خواص حجم، جرم، سطح تصویر شده، و مرکز ثقل محصولات از عوامل مهم در سیستمهای سایزبندی هستند. در این مطالعه، از روشقطعهبندی با استفاده از سیستم ماشین بینایی برای تخمین حجم لیمو استفاده شده است. در مجموع 50 لیمو مورد آزمون قرار گرفت. سیستم ماشین بینایی طراحی شده شامل دو عدد دوربین CCD، دو عدد کارت تصویرگیر، یک سیستم نورپردازی، و یک کامپیوتر شخصی است. دوربینها با زاویة 90 درجه نسبت به هم قرار گرفتهاند تا دو تصویر عمود بر هم از لیمو تهیه کنند. حجم محاسبه شده با این روش با حجم واقعی اندازهگیری شده با روش جابهجایی آب با آزمون t و نیز آزمونبلاند-آلتمن مقایسه شد. حجم محاسبه شده با روش ماشین بینایی با حجم واقعی اختلاف معنیداری نداشت (05/0 p>). اختلاف میانگین بین روش جابهجایی آب با روش ماشین بینایی 06/0 سانتیمتر مکعببود. نتایج خصوصیتی لیموها نشان داد که پارامترهای حجم محاسبه شده (V) و جرم اندازهگیری شده لیموها(M) وابستگی خوبی نسبت به هم، و با ضریب تبیین، 96/0، دارند. در کل، روش ماشین بینایی به عنوان روشی ساده، دقیق،سریع، و غیر مخرب برای تخمین حجم و جرم لیمو و سایر مرکبات پیشنهاد میشود.
عنوان مقاله [English]
Determination of Volume and Mass of Lemons by Mechine Vision System
چکیده [English]
Physical characteristics of agricultural products are the most important parameters in the design of grading, conveying, processing and packaging systems. Among these physical characteristics, volume, mass, projected area and center of gravity are the most important for sizing systems. In this study, the segmentation method was used to estimate lemon volume. A total of 50 randomly selected lemons were examined. The mechanized scanning system consisted of two CCD cameras, two capture cards, an appropriate lighting system and a personal computer. The cameras were arranged at right angles to each other to capture perpendicular images of the lemons. The estimated volume using this technique was compared to the actual volume of the lemons, measured by water displacement, using a paired t-test and the Bland-Altman approach. The estimated volume using the mechanized scanning method was not significantly different from that determined by water displacement (p> 0.05). The mean difference between water displacement and mechanized scanning was -0.06 cm3. The characterization results of the lemons showed that the computed volume and measured mass parameters were highly correlated,
M = 0.8894V + 2.2757, with a coefficient of determination of 0.96. In conclusion, the mechanized scanning technique provides a simple and efficient methodology for estimating lemon volume and mass.
کلیدواژهها [English]
- Lemon
- Mass
- Mechanized Scanning
- Segmentation Method
- Sizing
- volume