نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسنده
عضو هیئت علمی (مربی پژوهش) بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان
چکیده
در این تحقیق، اثر شرایط نگهداری در انبارهای سرد، نیمه فنی، و سنتی در طول مدت شش ماه بر ویژگیهای کیفی تودههای سیر سفید و صورتی بستهبندی شده در جعبههای چوبی و کیسههای توری بررسی شد. به این منظور در مدت نگهداری هر ماه یک بار عوامل کیفی- افت وزنی و میزان رطوبت، فساد، سفتی بافت، و اسیدپیرویک کل- اندازهگیری گردید.
بین افت وزنی و درصد فساد تودههای سیر در طول مدت نگهداری در شرایط گوناگون اختلاف معنیدار مشاهده شد به طوری که افت وزنی و درصد فساد تودههای سیر در انبار نیمه فنی بیشتر از انبار سرد و کمتر از انبار سنتی و در توده های سیر صورتی بیش از توده های سیر سفید و در بستهبندیهای توری بیش از جعبه های چوبی گردید. توده سیر سفید و صورتی در انبار سرد به ترتیب با 89/13 و 73/16 درصد افت وزنی و 1/12 و 46 درصد فساد کمترین و در انبار سنتی به ترتیب با 87/25 و22/47 درصد افت وزن و 3/56 و100 درصد فساد بیشترین افت وزن و فساد را به خود اختصاص دادند. بین مقدار اسید پیرویک تودههای سیر در طول مدت نگهداری اختلاف معنیدار وجود دارد و مقدار آن در تودههای سیر تا 150 روز پس از نگهداری به علت تجزیه ترکیب عطر و طعم دهنده سیر به صورت معنیدار افزایش و پس از آن (به غیر از توده سیر صورتی در انبار سرد) کاهش نشان داد. مقدار اسیدپیرویک در توده سیر صورتی بیش از توده سیر سفید و در انبار نیمه فنی بیش از دو انبار دیگر بود. سفتی بافت تودة سیر سفید در مدت شش ماه در هر یک از سه انبار یاد شده کاهش یافت. میزان سفتی در توده سیر صورتی در انبارهای نیمه فنی و سنتی تا 120 روز پس از نگهداری کاهش و پس از آن به علت خشک شدن سیرچهها بر اثر از دست دادن رطوبت در ماههای پنجم و ششم نگهداری، افزایش نشان داد.
عنوان مقاله [English]
Effect of Storage Duration and Conditions on the Weight Loss and Quality of the Garlic Populations of Hamadan Province
چکیده [English]
In this research, the effect of different storage conditions (cold, semi technical and traditional storages) at 180 days after storage on the qualitative and quantitive properties of garlic populations were investigated. White and pink populations were packaged in wooden boxes and net pockets and factors i. e. weight loss, moisture content, spoilage, firmness and total pyruvic acid were measured monthly. Results showed that difference between weight loss and spoilage of garlic populations in all conditions were significant and their content in semi technical storage was more than cold storage and less than traditional storage. White and pink garlic in cold storage with 13.89 and 16.73% weight loss and 12.1 and 46% spoilage respectively had the least contents and in traditional storage with 25.9 and 47.2% weight loss and 56.3 and 100% spoilage respectively had the most contents. An increase of total pyruvic acid content in both garlic populations except pink population in cold storage was observed at 150 days after storage because of the degradiation of chief flavour component and its content in pink garlic population was more than white garlic population. Firmness of white garlic population decreased during storage but in semi technical and traditional storages, the firmness of pink garlic population increased within 120-180 days because of the drying of clove tissues.
کلیدواژهها [English]
- garlic
- Quality properties
- Storage
- WEIGHT LOSS