مهندسی صنایع غذایی
بهینه یابی پارامترهای دما، غلظت مالتودکسترین و فشار اتمایزر در خشک کردن پاششی عصارة ترکیبی چای ترش و گل راعی بر خصوصیات کیفی و کمی پودر با روش سطح پاسخ

سحر نماینده؛ زهرا امام جمعه؛ سید حسن هاشم آبادی؛ سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی

دوره 18، شماره 1 ، شهریور 1398، ، صفحه 155-172

https://doi.org/10.22092/fooder.2019.123238.1173

چکیده
  در این تحقیق، تأثیر پارامترهای دما، غلظت مالتودکسترین و فشار اتمایزر بر مقدار رطوبت، راندمان (بر مبنای وزن خشک)، فعالیت آبی، انحلال‌پذیری، زاویه استقرار ریپوز و مقدار آنتوسیانین کل پودر عصاره ترکیبی چای ترش و گل راعی در یک خشک‌کن پاششی نیمه‌صنعتی بررسی گردید. در این فرآیند از مالتودکسترین به عنوان ماده حامل استفاده شد. ...  بیشتر

صنایع غذایی
تولید امولسیون روغن در آب از روغن خاکشیر (Descurainia Sophia) با استفاده از ترکیب صمغ عربی و پروتئین آب پنیر تغلیظ شده به منظور افزایش پایداری و اثر اولتراسوند بر شاخص اکسیداسیون

ساناز مالک؛ زهرا امام جمعه؛ غلامرضا عسگری؛ امیر رضوان خواه

دوره 17، شماره 2 ، مهر 1397، ، صفحه 61-78

https://doi.org/10.22092/fooder.2018.121741.1145

چکیده
  هدف این پژوهش، بررسی اثر دو ترکیب بیوپلیمری صمغ عربی (GA) و پروتئین آب‌پنیر غلیظ شده (WPC) و مدت زمان اولتراسوند بر پایداری اکسیداتیو روغن خاکشیر در قالب یک امولسیون روغن در آب (O/W) است. تولید امولسیون بر این اساس بوده است: بهینه­سازی سطح پاسخبرای 3 فاکتور مستقل، در 3 سطح شامل غلظت صمغ عربی و پروتئین آب‌پنیر 10، 15 و 20 درصد وزنی/وزنی و برای ...  بیشتر

پوششهای خوراکی
بررسی اثر اسید اولئیک بر ویژگی‌های فیزیکی، مکانیکی و سد کنندگی فیلم خوراکی ثعلب

محمد اکرامی؛ زهرا امام جمعه؛ میلاد محمدی کیا

دوره 16، شماره 1 ، خرداد 1394، ، صفحه 51-64

https://doi.org/10.22092/jaer.2015.101250

چکیده
  فیلم­های جدید خوراکی بر پایه ثعلب(که از گیاه ثعلب،  Orchis mascula به­دست می­آید) و اسید اولئیک با نسبت­های 10، 20 و 30 (درصد وزنی/ وزنی) با استفاده از روش تشکیل امولسیون با هدف بهبود سدکنندگی نسبت به بخار آب و خواص مکانیکی آنها تهیه شدند.  با افزایش غلظت اسید اولئیک تا 30 درصد وزنی درصد فیلم­های تهیه شده از ثعلب، نفوذپذیری به اکسیژن ...  بیشتر

اثر پیش تیمار اسمز-اولتراسونیک و خشک کردن تکمیلی با مایکروویو بر خصوصیات کیفی گیلاس سیاه خشک شده

زهره کرمی؛ قاسم یوسفی؛ زهرا امام جمعه

دوره 15، شماره 1 ، خرداد 1393، ، صفحه 67-82

https://doi.org/10.22092/jaer.2014.100183

چکیده
  در این پژوهش، اثر خشک کردن اسمزی با کاربرد اولتراسوند و دوره تکمیلی خشک ­کردن با مایکروویو روی خصوصیات کیفی (آنتوسیانین­های پلیمری شده، آنتوسیانین­های وارد شده به محیط اسمزی و بافت) گیلاس سیاه خشک شده بررسی شد.  برای خشک ‏کردن، از محلول اسمزی (آب، ساکارز) استفاده شد و به‌منظور رسیدن به یک فرآیند اسمز بهینه، غلظت قند در سه ...  بیشتر

خواص حرارتی، نفوذپذیری نسبت به بخار آب و مورفولوژی بیونانوکامپوزیت‌های پلی لاکتیک اسید (PLA)

سعید داداشی؛ سید محمد موسوی؛ زهرا امام جمعه؛ عبدالرسول ارومیه ای

دوره 14، شماره 4 ، اسفند 1392، ، صفحه 25-40

https://doi.org/10.22092/jaer.2014.100248

چکیده
  هدف مطالعه حاضر توسعه نانوکامپوزیت‌های جدید بهبود یافته بر پایه بیوپلیمر پلی­لاکتیک­اسید (PLA) است.  برای رسیدن به این هدف، نانو کامپوزیت‌های PLAبا استفاده از نانوذرات رسی و سلولزی در سطوح مختلف با روش کستینگ تهیه شدند و خواص حرارتی، نفوذپذیری نسبت به بخار آب (WVP) و ساختار آن­ها ارزیابی شد.  نتایج آزمون حرارتی (DSC) نشان می‌دهد ...  بیشتر

تصفیه و رنگبری شربت گلوکز به وسیله اولترافیلتراسیون پلی‌سولفونی

روح الله صادقی؛ زهرا امام جمعه؛ رحمت ستوده قره باغ؛ سیدمحمدعلی ابراهیم زاده موسوی؛ منوچهر وثوقی

دوره 7، شماره 3 ، آذر 1385، ، صفحه 119-132

چکیده
  تصفیه و رنگبری محلول­های حاصل از تجزیة نشاسته، مرحله­ای بسیاری مهم در تولید شربت گلوکز است.  در این مقاله سعی شده است امکان استفاده از اولترافیلتراسیون پلی­سولفونی را در صنعت گلوکز مایع بررسی شود.  شربت گلوکز مورد مطالعه از فرایند اسیدی نشاسته ذرت با معادل دکستروز (DE) 41 حاصل می­شود.  در این تحقیق، از غشای پلیمری آلی از ...  بیشتر

بررسی تغییرات برخی ویژگی های فیزیکی برگه های سیب خشک شده با روش ترکیبی خشک کن هوای گرم و مایکروویو

غلامرضا عسگری؛ زهرا امام جمعه؛ سیدمحمد علی ابراهیم زاده موسوی

دوره 6، شماره 3 ، آذر 1384، ، صفحه 1-14

چکیده
  در این تحقیق تغییرات رنگ و ویژگی‌های ساختمانی برش­های نازک سیب (به قطر22 میلی­متر و ضخامت 4 میلی­متر) واریتة گلدن دلیشس (Golden Delicious) پس از فرایند خشک کردن مورد بررسی قرار گرفت. فرآیند خشک کردن با استفاده از روش ترکیبی، پوشش دادن (1 دقیقه، در دمای اتاق)، خشک کردن با هوای داغ  (70 درجه سانتی­گراد و سرعت جریان 1 متر بر ثانیه)، و خشک­کردن ...  بیشتر