بسته بندی
فرشته سلاجقه؛ فریبا زینالی؛ محمد علیزاده خالد آبادی؛ ابوالفضل گلشن تفتی
چکیده
هدف از تحقیق حاضر حفظ خواص کمی و کیفی از جمله ویتامینها و ترکیبات فنلی رطب مضافتی در طول نگهداری است. به همین منظور، آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. عامل اول (A) شامل پوشش در 5 سطح ( گاز ازن،کیتوزان با عصاره روغنی آویشن + غلظت پی پی ام4000، کیتوزان + عصاره روغنی آویشن با غلظت 6000 پی پی ام، زئین با عصاره ...
بیشتر
هدف از تحقیق حاضر حفظ خواص کمی و کیفی از جمله ویتامینها و ترکیبات فنلی رطب مضافتی در طول نگهداری است. به همین منظور، آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. عامل اول (A) شامل پوشش در 5 سطح ( گاز ازن،کیتوزان با عصاره روغنی آویشن + غلظت پی پی ام4000، کیتوزان + عصاره روغنی آویشن با غلظت 6000 پی پی ام، زئین با عصاره روغنی میخک با غلظت پی پی ام1000 و شاهد )، عامل دوم (B) شامل زمان در 4 سطح ( زمان صفر، دو چهار و شش ماه بعد از نگهداری) در دمای 0 درجه سانتی گرادو رطوبت نسبی 70-65 در صد بود. نتیجه نشان داد که ویتامین B3 موجود در خرما مضافتی بسیار کم،به همین جهت میزان آن در محاسبات صفر در نظر گرفته شد. در نمونه های تیمار شده بیشترین میزان ویتامین B2 مربوط به تیمار ازن و تیمار کیتوزان + آویشن 4000 پی پی ام بود. زمان نگهداری تا حدی باعث افزایش میزان ویتامین B2 در اکثر تیمارها شد. میزان ریبوفلاوین در انواع خرما بین 13/0 تا 5/ 17میکرو گرم بر گرم بود. اثر لایههای خوراکی و گاز ازن تأثیر مثبتی بر حفاظت از ترکیبات فنلی در طول دوره نگهداری داشت. بر اساس نتایج مقایسه میانگین، تیمار کیتوزان + 4000 پی پی ام عصاره روغنی آویشن و تیمار کیتوزان + 6000 پی پی ام آویشن دارای ترکیبات فنلی بالا، شش ماه پس از نکهداری بودند.