بهینه سازی
محبوبه ضرابی اول؛ مسعود نجف نجفی؛ علی محمدی ثانی
چکیده
برای بهینهیابی شرایط استخراج بتاسیانین از چغندر قرمز (Beta vulgaris) با استفاده از روش سطح پاسخ، سه متغیر مستقل دما (40، 60 و 80 درجه سلسیوس)، زمان (20، 40 و 60 دقیقه) و فشار (90، 135 و 180 بار) برای مدلسازی بهکار گرفته شد و پس از آن از طرح باکس-بنکن استفاده گردید. بهینهیابی شرایط استخراج بر مبنای حداکثر راندمان استخراج، بیشترین مقدار ترکیبات فنلی، ...
بیشتر
برای بهینهیابی شرایط استخراج بتاسیانین از چغندر قرمز (Beta vulgaris) با استفاده از روش سطح پاسخ، سه متغیر مستقل دما (40، 60 و 80 درجه سلسیوس)، زمان (20، 40 و 60 دقیقه) و فشار (90، 135 و 180 بار) برای مدلسازی بهکار گرفته شد و پس از آن از طرح باکس-بنکن استفاده گردید. بهینهیابی شرایط استخراج بر مبنای حداکثر راندمان استخراج، بیشترین مقدار ترکیبات فنلی، بیشترین مقدار بتاسیانین و کمترین شاخص IC50 تعیین شد. نتایج بررسیها نشان داد که افزایش دما (از 40 تا 80 درجه سلسیوس)، زمان (از 20 تا 60 دقیقه) و فشار (از 90 تا 135 بار) بهطور معنیداری (0.05>p) راندمان استخراج را افزایش میدهند. افزایش فشار از 90 تا 135 بار، دما از 40 تا 60 درجه سلسیوس و زمان استخراج از 20 تا 60 دقیقه بهطور معنیداری (0.05>p)( سبب افزایش مقدار فنل کل، فعالیت آنتیاکسیدانی و مقدار بتاسیانین عصاره گردید. شرایط بهینه استخراج دیاکسیدکربن فوق بحرانی در دمای 58.74 درجه سلسیوس، زمان استخراج 60 دقیقه در فشار 132.99 بار برای عصاره چغندر قرمز انتخاب شد. تحت این شرایط راندمان استخراج 1.87، ترکیبات فنلی 35.67، فعالیت آنتی اکسیدانی 0.12 و مقدار بتاسیانین 3.43 بهدست آمد.
نانوتکنولوژی
مسعود نجف نجفی؛ علی محمدی ثانی
چکیده
درونپوشانی اسانسهای خوراکی در نانولیپوزومها، روشی مؤثر برای محافظت از تخریب آنها در مقابل نور، اکسیژن و عوامل شیمیایی است. در این مطالعه، نانولیپوزومهای حاوی اسانس کاکوتیکوهی با غلظتهای مختلف لستین-کلسترول (30-30، 40-20، 50-10 و 60-0 میلیگرم) با استفاده از روش هیدراتاسیون لایهنازک-امواج فراصوت تهیه شد. از روش اسپکتروسکوپی GC-Mass ...
بیشتر
درونپوشانی اسانسهای خوراکی در نانولیپوزومها، روشی مؤثر برای محافظت از تخریب آنها در مقابل نور، اکسیژن و عوامل شیمیایی است. در این مطالعه، نانولیپوزومهای حاوی اسانس کاکوتیکوهی با غلظتهای مختلف لستین-کلسترول (30-30، 40-20، 50-10 و 60-0 میلیگرم) با استفاده از روش هیدراتاسیون لایهنازک-امواج فراصوت تهیه شد. از روش اسپکتروسکوپی GC-Mass برای مطالعه ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس استفاده شد. نتایج نشان داد که پولگون (05/49%) عمدهترین ترکیب اسانس است. اندازه ذرات، شاخص پراکندگی، پتانسیل زتا و کارایی سیستم درونپوشانی برای تعیین ویژگیهای فیزیکی ارزیابی شد. فعالیت ضدباکتریایی نانولیپوزومها بر علیه باکتری اشریشیا کلی O157H:7 با استفاده از روش انتشار در آگار به کمک دیسک بررسی و حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) تعیین شد. اندازه ذرات و شاخص پراکندگی بهترتیب در محدوده 6/88-97/121 نانومتر و 114/0-169/0 قرار داشتند. نتایج بررسیها نشان میدهد استفاده از بالاترین غلظت کلسترول برای آمادهسازی نانولیپوزومهای حاوی اسانس موجب افزایش اندازه و شاخص پراکندگی شده ولی کارایی درونپوشانی را کاهش داده است. معلوم شد غلظت کلسترول تأثیر معنیداری بر پتانسیل زتا ندارد و فقط نمونه حاوی 30 میلیگرم کلسترول، پتانسیل زتای بیشتری دارد. MIC و MBC نانولیپوزوم فاقد کلسترول حاوی اسانس بهترتیب 14 و 14 و نمونه کنترل (اسانس) 15 و 30 میکروگرم بر میلیلیتر بود که با افزایش میزان کلسترول در نمونهها از شدت ویژگی ضدمیکروبی نانولیپوزومها کاسته شد. نتایج این مطالعه نشان میدهد نانولیپوزوم میتواند حامل مناسبی برای اسانس کاکوتیکوهی بهمنظور کنترل رشد اشریشیا کلی باشد.