بهینه سازی
بهینه‌یابی شرایط استخراج بتاسیانین از چغندر قرمز با استفاده از سیال فوق بحرانی به روش سطح پاسخ

محبوبه ضرابی اول؛ مسعود نجف نجفی؛ علی محمدی ثانی

دوره 20، شماره 2 ، اسفند 1400، ، صفحه 97-114

https://doi.org/10.22092/fooder.2021.341824.1256

چکیده
  برای بهینه‌یابی شرایط استخراج بتاسیانین از چغندر قرمز (Beta vulgaris) با استفاده از روش سطح پاسخ، سه متغیر مستقل دما (40، 60 و 80 درجه سلسیوس)، زمان (20، 40 و 60 دقیقه) و فشار (90، 135 و 180 بار) برای مدل‌سازی به­کار گرفته شد و پس از آن از طرح باکس-بنکن استفاده گردید. بهینه‌یابی شرایط استخراج بر مبنای حداکثر راندمان استخراج، بیشترین مقدار ترکیبات فنلی، ...  بیشتر

نانوتکنولوژی
ارزیابی ویژگی‌های فیزیکی‌شیمیایی و ضدمیکروبی نانولیپوزوم حاوی اسانس کاکوتی‌کوهی (Ziziphora clinopodioides)

مسعود نجف نجفی؛ علی محمدی ثانی

دوره 19، شماره 1 ، شهریور 1399، ، صفحه 169-184

https://doi.org/10.22092/fooder.2020.127106.1231

چکیده
  درون‌پوشانی اسانس‌های خوراکی در نانولیپوزوم‌ها، روشی مؤثر برای محافظت از تخریب آنها در مقابل نور، اکسیژن و عوامل شیمیایی است. در این مطالعه، نانولیپوزوم‌های حاوی اسانس کاکوتی‌کوهی با غلظت‌های مختلف لستین-کلسترول (30-30، 40-20، 50-10 و 60-0 میلی‌گرم) با استفاده از روش هیدراتاسیون لایهنازک-امواج فراصوت تهیه شد. از روش اسپکتروسکوپی GC-Mass ...  بیشتر